Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babydream fun&fit

Ktoś z was używał już nowych pieluch Babydream fun&fit z Rossmanna? Help!

Polecane posty

Gość babydream fun&fit

Czy fun&fit są lepsze czy gorsze od standardowych Babydreamów? Chciałam kupić takie fun&fit newborn (1 dla noworodka), ale nie wiem czego się po nich spodziewać, ani jak wyglądają. Na Bangli jest recenzja tylko rozmiaru 5 i tylko 2 komentarze (do tego niezbyt zachwycające). Może tutaj jest ktoś kto ich próbował? Piszcie!!!

Gość gtyju
Ja kupilam 4 i na drugi dzien odsprzedalam. brzydkie, sztywne, mala mi podraznily mimo ze do tej pory nigdy nic nie bylo. nie polecam

Gość babydreamsms
ja używam cały czas babydream i jestem zadowolona:) bardzo fajne mięciutkie...moj syn nie ma odparzeń ani podrażnień.

Gość gtyju
Ja ze zwykłych babydream też jestem mega zadowolona i uwielbiam ich wygląd :) To ma dla mnie znaczenie. Te fit&fun to jeszcze z rozmairówką mają coś nie tak. Kupiłam analogicznie dla córki 4 i były duuuużo za małe! Tak jakby to była 2.

Gość babydream fun&fit
Ale wy obie piszecie o tych fun&fit, czy zwykłych babydreamach? Ja pytam o te nowe fin&fit, bo zwykłe znam.

Gość gtyju
Autorko. Ja Ci piszę o BABYDREAM FUN&FIT. Ale dla porządku raz jeszcze: 1. Są do dupy 2. Sztywne, szorstkie- córka miała po nich podrażnioną skórę 3. Rozmiarówka błędna. Córce kupiłam analogicznie 4 i okazały się zdecydowanie za małe. 4. Brzydkie pod względem wizualnym (4 miały jakieś tandetne, ohydne czerwone coś u góry, a tak zwykła biała pielucha)

Gość babydream fun&fit
Dziewczyny, czyli te nowe są gorsze oz zwykłych, tak? To coś takiego jak seria sleep&play w Pampersach - czyli tańsze, ale mniej dopracowane?

Gość babydream fun&fit
Dziękuję gtyju! :) W takim razie ich nie kupię. A wczoraj byłam bardzo bliska zakupu, już miałam je w koszyku, ale w ostatniej chwili coś mnie tknęło, że postanowiłam jeszcze popytać i poszukać w necie recenzji. Dzięki raz jeszcze!!!

Gość gtyju
Nie wypowiem się o pampersach, bo od początku jadę najpierw na Dadzie, teraz na BabyDream. Ale fakt, moim zdaniem seria fit&play jest zrobiona na odwal się.

Gość babydream fun&fit
5-tki wyglądają z kolei tak: http://www.bangla.pl/zdjecia-rossmann-babydream-fun-and-fit-pieluszki-up28827-1.htm A 1-ki nie mam pojęcia, ale trochę prześwitywały przez folię i tak jak piszesz widziałam jakieś czerwone zwierzaki na białym tle i moje pierwsze skojarzenie było takie, że one są z ceraty, ale na opakowaniu było napisane to włóknina.

Gość babydream fun&fit
że to włóknina *

Gość Mama SynaAlka
Kupiliśmy dziś i nie wiem jeszcze jaką wydac opinie bo synek miał załozoną jedna na próbe. Ale troche jestem zdziwona tym co piszecie bo my kupujemy 4+ (niestety mają mało męski różowy obrazek ;) ale mam w domu jeszcze zwykłe babydreamy i porównałam. Dwa wnioski które od razu sie nasuneły to że są cieńsze (nie dużo ale dobre i to) i fun&fit są zdecydowanie wieksze mimo tej samej rozmiarówki. Fajnie że z tyłu mają elastyczna wstawke. Nie zauważyłam zeby była bardziej szorstkie od standardowych babydreamów. Ale najbardziej interesuje mnie ich chłonnośc a na ten temat nie moge sie jeszcze wypowiedziec.

Gość lkdd
Tylko pampers active baby.

Gość mamo alka daj znac jak wam
sluza te fun&fity!

Gość Rossmann Fan
Po zużyciu prawie całego opakowania w rozmiarze 4 uważam, że te nowe pieluchy są gorsze od dotychczas dostępnych Babydream - nie zgadzają się za bardzo rozmiary - nowe 4-ki są mniejsze, bardziej szorstkie. Poza tym te nowe Babydream są produkowane w Czechach dla sklepów Rossmanna w Polsce, a te dotychczasowe w Niemczech lub we Włoszech. W Niemczech nie widziałam tych "nowych", więc pewnie Rossmann wprowadza ten produkt (tańszy w produkcji, ponieważ gorszy) tylko na rynek polski. Tylko dlaczego? Bo ma już pozycję lidera, więc nie musi się już tak starać? Polskie dzieci nie zasługują już na pieluchę równie dobrą, którą zakłada się dzieciom niemieckim...? Zresztą ze wszystkim tak jest... Niemieckie oryginalne Pampersy, a polskie to dwie inne bajki...

Gość Mama SynAlka
No macam i macam jedne i drugie te pieluchy i nie kumam o co wam chodzi z tą szorstkością, bo przynajmniej od wewnątrz nie widzę zadnej róznicy w szorstkości. Uważam że nowe pieluszki lepiej się zakładają, mają szersze boki przez co nie zwijają sie nam tak jak stare babydream. Narazie nie zanotowaliśmy żadnych przecieków ani nic w tym stylu. Możliwe że cos im się pomieszało w rozmiarówce bo przy 4+ nowe pieluchy są o jakies 3-4 cm WIĘKSZE od starych babydream 4+ Może nie powalają na kolana jeśli chodzi o chłonnośc ale nie odbiegają jakoś znacznie od starych. Zaznacze ze na noc od zawsze uzywamy pampers baby active bez względu na to jakie pieluchy zakładamy w dzień,bo nie przewijam synka w nocy więc fun&fit w nocy nie testowalismy

Gość Te nowe
są produkowane w Polsce, stare w Niemczech i wyglądają trochę inaczej. Wydaje mi się, że wypadają trochę mniejsze. Zobaczymy po zużyciu całego opakowania. Cena bez promocji jest mniej więcej ta sama za rozmiar 4.

Gość majoola
dla mnie rewelacja lepsze niz Dada i Babydream. My kupowalismy pampersy org kupiłam te na probe i sa super. Dady i Babydream dla mnie porażka jak je kupiłam to żałowałam a tymi jestem mile zaskoczona.

Gość a.....Bc
Ja też jestem zadowolona, bo są chłonne, nie tak jak pampersy ale po 2 sikaniach są nadal suche a dady po jednym non stop mokre. Ja przeszłam z pampersów na fun&fit i już tak zostanie :) jedyny minus to, że są grube. Co do rozmiarówki to są chyba trochę większe niż rozmiarówka poprzednich babyream.

Gość Mama SynAlka
a...Bc już myślałąm że to ja jestem jakas dziwna, bo wszyscy sie zachwycają dada a dla mnie to masakra jakas. Kupiłam raz i po jednym siknięciu mokre masakrycznie. Tez zostajemy przy fun&fit :)

ja kupilam raz.i powiem szczerze jestem zadowolona.sa bardzo podobne do bella happy tylko lepiej izoluja wilgoc.przetestowalam wszystkie pieluchy w te upaly.i te sprawdzily sie najlepiej.fajne sa tez sleep&play pampers ale zbijaja sie w kule przy dluzszym chodzeniu nawet jesli sa suchutkie.corka jest na etapie wstawania i siadania.i po godz takich eksperymentow rozrywaja sie w srodku.baby active i bella happy tez.w dadach pupa cały czas mokra.te sa fajne maja 1 wade ,sa grube,ale pomimo takich upałow corka sie nie odparzyla.na noc nie probowalam,

Gość Małaa 29
Tylko pampersy! I przy pierwszym dziecku i teraz przy drugim. Najpierw new born potem active baby :-) super chłonne, cienkie, miękkie, kolorowe. Nie zamienię ich na żadne inne:-)

Gość lrjkjkjfgkn
Właśnie nie wiem jak to jest z tymi pampersami sleep and play kupiona u nas w Pl przecieka potwornie natomiast ostanio byłam z mężem na Słowacji i tam kupilismy taką mega pakę za fajna cenę i te pieluchy spokojnie wytrzymują. Ja już nie wiem czy na dany kraj pródukują taki badziew czy akurat na Słowacji takie fajne te pampki mają. Miałam też od siostry z Austrii kilka paczek najnowszych pampers baby fit i ta cienizna przeciekała jeszcze bardziej niż sleep and play z Pl . W Austrii te pomarańczowe nazywają się simple dry i też są lepsze od polskich.

Gość pampersy pomaranczowe
a ja odbiegajac od tematu musze wam powiedziec ze pomaranczowe pampersy sprobowalam w pl ok 6 lat temu i bardzo przeciakały a teraz w UK dla mojej młodszej córci uzywam i sa rewelacyjne takze chyba co kraj to inaczej

Gość Ja akurat mieszkam
w Niemczech i też wypróbowałam tu różne niemarkowe pieluchy i zawsze powracałam do pampersów. Najpierw były new baby , potem active fit a na noc baby dry . Teraz żeby przyoszczędzić kupujemy simply dry (pomarańczowe) i są rewelacyjne a cieniutkie (na lato idealne) i nie przeciekają. NIe wiem jak w pl ale tu są tanie i dobre.

Gość ej ale temat byl o tych z
rossmanna! nie rozumiem osob ktore nie maja nic do napisania w temacie a zajmuja po 5 postow. przeciez rownie dobrze mozecie zalozyc temat o pampersach i tam pisac i je porownywac. gdzie tu logika?

Gość gość
Ja dla noworodka (już drugi) polecam białe Pampersy 1 - dlaczgo? Bo posiadają taką siateczkę, która łądnie wchłania to co dziecko wydala w okresie czyszczenia się i izoluje pupcie, Następnie po około 2-3 tygodnia raczej trzeba zmienić gdyż mogą mieć problem z chłonnością (zresztą do noworodka żadne pieluchy nie przylegają idealnie). Na wyprawce że szpitala dostałem Dade - tragedia pierwszy przesikał się fatalnie w nocy ("no tak dziecko się przewija a nie całą noc trzyma w jednej" - z innymi pieluchami problem się nie powtarza). Moich kilku znajomych jest zakochanych w Dadzie, po jakimś czasie skusiłem się ponownie (ponoć zostały zmienione) ale chłopak dale się przesikiwał. Następnie jakiś czas używałem pieluch z Kauflandu dawały radę cenowo i jakościowo do jakiegoś tam rozmiaru po czym przeskoczyłem na Babydreama i jestem zadowolony (stary). Gdy pojawiły się te nowe skusiliśmy się na próbę i problem był jak z Dada, chłopak znowu się przesikiwał. Wydaje mi się, że zostanę wierny Bebydream staremu ;]

Gość gość
Moje dziecko ma 5 miesięcy i używamy różnych pieluch m.in pampers, babydream, Tesco loves baby, dada. I zadne z nich mnie nie zawiodły nigdy nie przeciekły ani nie podraznily malca. Co prawda babydream są najmniej ładne najbardziej sztywne, ale też ok. Jak mały był noworodkiem chciałam najlepsze pieluchy miałam pampers 1 były ok, ale jestem pewna że nawet jakby były to dady czy inne pieluchy też by się sprawdziły. Jak ktoś ma ograniczony budżet to wiadomo, że lepiej by kupował tańsze pieluchy a kasę zainwestował np w ciuchy dla dziecka.

Gość gość
ja używam od jakiegos pól roku chyba baby dream ale corka ma prawie dwa lata uzywamy 4+ teraz je ulepszyli ale dla mnie sa chyba takie same.za taka kase sie opłaca. przez 1 rok zycia uzywalam tylko pampersow i nie wyobrazalam sobie nic innego.dada beznadzieja one sa dopiero sztywne i mało chłonne te rosmanowskie sa ok ale moze nie dla noworodka dla takiego ledwo co urodzonego tylko białe pampersy moim zdaniem

Gość gość
Ja używałam dla córki do numeru 4 i wcześniej były ok. Tuż przed zmianą opakowania córka dostała odparzeń i to strasznych. Na początku podejrzewałam wprowadzenie na noc pieluch innej firmy, które odstawiłam a oparzenia były nadal. Myślałam, że może boczne falbanki obcierają ale też to nic nie dało dopiero zmiana pieluch pomogła. Po jakimś czasie postanowiłam znowu powrócić i sprawdzić jak się mają po zmianie opakowania ale problem odparzeń znowu powrócił także definitywnie odpadają.