Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielona gęś

dwulatek - niejadek

Polecane posty

Witam Dziewczyny pomóżcie bo mój synek to taki straszny niejadek, że mi już ręce opadają. Najchętniej to przez cały dzień jadłby suche bułki, paluszki i arbuza i to i tak w minimalnych ilościach. Czasami zje trochę ziemniaków z mizerią i wyje makaron z rosołu. Jedyna pociecha, że dużo pije kompotów i wody. Czy wy też macie takie problemy? Podzielcie się ze mną sposobami na dzieciaka-niejadka.

Gość gelkasaa
Dwulatek = niejadek Ja się praktycznie nie przejmuję nie chce niech nie je jak zgłodnieje to zjada nawet moje kanapeczki z szynka i zółtym serkiem(normalnie woli też suche pieczywo a szynki sery i kiełbaski nie)

Gość gelkasaa
I też zjada wszystko w mikroskopijnych ilościach Żeby zjadło banana muszę wcisnąć mężowi 6sztuk bo z każdego weźmie góra 3kęsy

Gość gelkasaa
Potrawy które trzeba przygtowywać dłużej niż 2min są z góry skazane na przegraną No chyba że jest to zupka(nie ważne jaka) lub drugie danie z którego najlepsze są jakieś potrawy typu gołąbki pierogi itp. bo ziemniaki sórówka i mięsko to nie koniecznie są spożywane razem i zostaje z tego 70%całości

Gość gelkasaa
A jak już nic nie wchodzi to daję bakusia kieszonkę a jak to nie to chrupki kukurydziane z miazga orzechową zapycham czymkolwiek.

dzięki za odpowiedz po prostu mi już ręce opadają zupy, ziemniaki z mięskiem i surówkami, płatki na mleku, parówki, serki, kanapki - no wszystko próbuje ale rzadko mi się udaje coś wcisnąć. chyba masz racje, przegłodzić trochę aż sam zacznie jeść