Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iojoij

Sprawa dziecka z Bedzina

Polecane posty

Gość iojoij

Dlaczego matce grozi dozywocie, a tatulkowi jedynie 5 lat?

Gość L4 konsumuje urlop
bo matka jest za zabojstwo a ojciec za nieudzielenie pomocy

Gość iojoij
no ok, ale dlaczego zaloztyli, ze to ona zabila dziecko? Dowodow na pewno nie maja, wiec mysza bazowac na zeznaniach ojca pewnie, ktory chce sie wywinac

Gość NIKT NIKOGO JEZCZE
nie oskarżył widocznie jak zwykle dziennikarze przeinaczyli

Gość L4 konsumuje urlop
kwalifikacja moze sie jeszcze zmienic w trakcie sledztwa

Gość L4 konsumuje urlop
wlasnie, narazie jest zarzut czy tam podejrzenie, oskarzenia nie bylo jeszcze

...bo matkę w takich sytuacjach ocenia się znacznie surowiej, społeczeństwo ma wobec matek inne oczekiwania. Choćby zamordowali tą kruszynę wspólnie, to matka i tak dostanie większą karę. Popatrzmy choćby na Waśniewską, na niej od razu postawiono krzyżyk, a tatulka usprawiedliwiano, choć na pewno niewinny i nieświadomy nie był.

Gość NIKT NIKOGO JEZCZE
powiedzmy, że to jest jedna z hipotez, która może po czasie upaść

Gość magdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Mowili gdzieś wczoraj, że matka zeznała, że starsza siostra skakała temu chłopczykowi po brzuchu. Pękł mu pęcherz i dostał zapalenia otrzewnej następnie zmarł. Po mojemu miałoby to nawet sens bo nie mogę sobie wyobrazić co oni musieli by robić temu dziecku, że pękł mu aż pęcherz tym bardziej, że o innych obrażeniach nie mółwili np złamaniacg itd. Z drugiej jednak strony po matactwach i wymysłach Waśniewskiej już nic mnie nie zdziwi.

Gość NIKT NIKOGO JEZCZE
zajebisty przykład ty bardziej, że pani W i jej małżonek maja się świetnie na wolności

Gość L4 konsumuje urlop
nawet nie ma co porownywac spraw Wasniewskiej z malym Szymonem (bo tak on chyba mial na imie)

Gość L4 konsumuje urlop
to bylo pekniecie jelita cienkiego o ile dobrze pamietam. skakala czy nie... nie wierze, bo wtedy sie szuka pomocy od razu. mieli cos do ukrycia. mowi sie, ze konkubent byl nerwowy, moze on skopal dzieciaka?

Gość bratek i róża
tak jest kiedy patologia ma dziecko, mając ośmioro dzieci piątkę porzuciła, widać na matkę się nie nadaje, i powinni odebrać im pozostałe dzieci. jak można udawać że wszystko jest w porządku? nie odwiedzać grobu własnego dziecka? żyć ze świadomością, że gdzieś tam w stawie rozkłada się ciało, jakim pustym i podłym człowiekiem trzeba być? Dziecko szczególnie małe jest absorbujące, pewnie przeszkadzało w alkoholowych libacjach, kara równomierna dla obojga.

Wiecie co mnie dziwi...jakim cudem, żadne z dzieci nie powiedziało, chociażby w szkole, że Szymonek zniknął. Przecież dzieci nie potrafią milczeć, gdy mają trzymać coś w tajemnicy wygadają tym bardziej.

Gość L4 konsumuje urlop
mnie cieszy ze w koncu jest jakis konkretny trop! a niech zrobia pokazowke, i dadza im najwyzszy wymiar. mam dosc znieczulicy!

Gość malvvvvvinka82
boże, dziewczyny... czy to nie przerażające?! sprawa Madzi z Sosnowca, tego chłopczyka z Będzina, ta afera, kiedy facet zabił siekierą dwie córeczki i popełnił samobójstwo....kobieta, któa spaliła nowonarodzone dzieciątko w piecu... CO SIĘ DZIEJE?! ?! ?!

Gość L4 konsumuje urlop
mnie to wlasnie przeraza, ja nie chce takiego swiata :(

Gość nemiit
dlaczego matke madzi potraktowano inaczej, skoro to identyczna sytuacja??

Gość L4 konsumuje urlop
nie jest identyczna, nie ma co porownywac. tragedia to tragedia ale o ile mi wiadomo madzia nie konala wiele godzin na zapalenie otrzewnej :O mimo wszystko jej smierc nie byla taka drastyczna. kasia wasniewska od poczatku wspolpracowala z prokuratura, co prawda nie mowiac od razu wszystkiego, ale jednak wspolpraca byla. a tutaj? to jest dopiero patologia, gdzie 2 lata ludzie prawde ukrywali i zyli jak gdyby nigdy nic...

Gość nemiit
asia wasniewska od poczatku wspolpracowala z prokuratura, ty tak na powaznie?:O

Gość L4 konsumuje urlop
powaznie, a nie bylo tak? ok, jasne ze na poczatku klamala, ale pozniej jak wyszlo to ani nie uciekala przed zeznaniami, ani sie nie ukrywala. pewnie dlatego jest na wolnosci a tamtych zatrzymano, bo skoro zwiali to istnialo ryzyko ze zwieja skutecznie. chodzi ci o to ze napisalam kasia zamiast kaska czy katarzyna? tak odruchowo, nie mam do niej cieplych uczuc.

Taki jest skutek rozpadu więzi rodzinnych, sąsiedzkich.... Ja mieszkam na dużym osiedlu znam dwóch moich sąsiadów, co do pozostałych ludzi mieszkających w tej samej klatce schodowej...nie wiem o nich nic, nie wiem ile mają dzieci, jak żyją, co robią, gdyby gdzieś obok stała się tragedia na pewno nie zauważyłabym nic - przyznaję ze wstydem.

Gość glos spoleczenstwa
moim skromnym zdaniem powinno sie w polsce przywrocic kare smierci i wykonywac ja to by skutecznie zmniejszylo ilosc takich ciezkich przestepstw i dalo pozadnie do myslenia zanim kolejne by zostalo popelnione, bo ja osobiscie jako placacy podatki nie mam ochoty utrzymywac kolejnej dzieciobujczyni. Tez mi wielka kara 3 posilki dziennie, 2x w miesiacu paczka, codziennie mozliwosc wykonania telefonu i godzinny spacer a do tego darmowe mieszkanie oplacane przez spoleczenstwo. Na szubienice tylko albo topic od razu i nawet sam bym wykonywal wyroki na tego typu psychopatach.