Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

STOKROTKA156

Dziwne objawy

Polecane posty

Witam,potrzebuję waszej porady. Od ponad trzech miesięcy nie mam miesiączki. bardzo chce mieć dziecko ale ciągle nie wychodzi. Zawsze miałam nieregularne cykle ale teraz to prawdziwy rekord. u ginekologa jeszcze nie byłam, chcę najpierw zrobić jutro test ale bardzo się boję że się załamię. Bolą mnie piersi, brzuch, często mam zawroty i bóle głowy, nudności i wahania nastroju. wmawiam sobie że to tylko moja urojona fantazja bo nie chcę znów się rozczarować po zrobieniu testu. proszę napiszcie co o tym myślicie.

Dodam że ostatnio gdy coś zjem po chwili jest mi niedobrze chociaż wcale nie wymiotuję. Czuje się też ciągle zmęczona. Czy to faktycznie ciąża czy tylko moja fantazja?

Gość kania93
identyczne objawy jak u mnie Hehe:-)

Stokrotka po tym co piszesz wnioskuję, że to typowe objawy ciąży! zrób test i będziesz pewniejsza. A tak w ogóle to już dawno powinnaś go zrobić

Wiem że powinnam ale chyba wolała bym żyć nadzieją a nie znów się rozczarować jak zwykle. zobaczymy, jutro się okaże czy moje marzenie się spełniło wreszcie.

Ale przy tych objawach ciąża jest najbardziej prawdopodobna. Ja miałam identyczne...daj znać jaki wynik :) trzymam kciuki

No to faktycznie długo, no ale może teraz się udało :) czekam na wiadomość rano :)

Oby. dzięki że mogę chociaż z Tobą pogadać bo mój facet to mówi tylko będzie dobrze. a Ty jesteś już mamusią tak?

Bo faceci często nie potrafią zrozumieć kobiet i ich problemów, dla nich wszystko jest takie proste...szybko przychodzi, szybko odchodzi. Tak ja jestem mamusią dwóch bąbelków :)

Swoje to swoje, najkochańsze są niemowlaczki, mój synek ma 4 miesiące jest cudny! tyle radości z takiego brzdąca, jego uśmiech na małej buźce...no i taki mały to jeszcze nie pyskuje, bo np.córka 3 lata pokazuje swoje fochy, trochę popyskuję, na razie mała buntowniczka, ale też fajny wiek...przyjdzie przytuli, powie że kocha... :).

Wiem coś o tym. moi podopieczni skończyli 3 latka w maju. Blizniaki to prawdziwa szkoła przetrwania ale także dobra praktyka. Chłopcy sa kochani chociaż potrafią pokazać co tak naprawdę potrafią ale na szczęście nie często.

Gość kania93
STOKROTKA ją jeszcze nic nie wiem objawy jak u Ciebie test robiony 9 dni po terminie @ i negatywny dziś mijają 2 tygodnie a okresu nadal brak i nie wiem czy robić test jak wogóle interpretować te objawy... Pozdrawiam:-)

Gość Każdy czekałna wynikalenikt
nie zwrócił uwagi na to że ona od 3 miesięcy nie ma okresu!!!!I to jest osoba które chce zajść w ciążę??Nieodpowiedzialna,bezmyślna... Dziewczyno nie czas na ciążę dla ciebie.Natura wie co robi.Nie myślisz wcale!!!! Dlaczego ty jeszcze nie byłaś u ginekologa??

Bo one tu we wszystkim widzą objawy ciąży: katar-ciąża sranie-ciąża ból głowy-ciąża Czekam jeszcze na ból zęba-ciąża! :classic_cool:

Nie robiliśmy jeszcze razem badań. Ja byłam sama u lekarza parę miesięcy temu i powiedział że nie widzi nic niepokojącego tylko że muszę schudnąć bo mam nadwagę . Nie życzę sobie głupich komentarzy, jak komuś się nie podoba proszę nie czytać i się nie wtrącać niepotrzebnie!

Tylko w tym kierunku potrzebna są już specjalistyczne badania, nie tylko poprzez usg narządów rodnych itp. być może wina leży po drugiej stronie. Powinniście obydwoje zrobić badania.

Jeżeli masz aż tak bardzo nieregularne cykle to też jest problem. Moja koleżanka miała okres co 3 miesiące nie raz co pół roku no i niestety też przez dłuższy czas nie może zajść w ciąże. Musi brać tabletki na wywołanie miesiączki.

@Perwersja kuźwa czy moglabyś sie nie wypowiadac, jesli nie masz nic ciekawego do powiedzenia? Niektorzy maja naprawde problem, a Ty sie umiesz tylko wymadrzac, jaka to Ty madra nie jestes, a tak naprawde to g*wno wiesz...

Gość P. w przelocie XV
Ja gówno wiem? Cytuję Ciebie: "poniewaz uprawialiscie dzien po okresie, a to sa dni nieplodne"

Powinnaś miec zrobione badania hormonalne - takie cykle nie są normalne. Jesli masz nieregularne to korzystaj z testów albo mikroskopu owulacyjnego i sprawdź kiedy masz owulację - wtedy się kochajcie.

Problem w tym, że jeżeli cykle ma raz na jakiś czas to owulacja może w ogóle nie występować

Tak wiem że powinnam zrobić badania razem z chłopakiem ale wydaje mi się że wina leży po mojej stronie. Zaczynam sobie to uświadamiać bo mam problemy a dobrze wiem że moja mama starała się o pierwsze dziecko 6 lat, miała niedorozwój macicy. a co do testów owulacyjnych to nigdy ich nie robiłam. do lekarza idę w tym tygodniu. Chcę zostac mamą ale też chce być zdrowa i urodzić zdrowe dziecko więc muszę działać i to szybko.