Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tinka321

Problem z miesiaczka

Polecane posty

witam drogie kolezanki chcialam zwrocic sie o pomoc do was bo moze ktoras z was przechodzila to co ja otoz.. spoznia mi sie miesiaczka dzis to juz 13 dzien mam odczucia takie jak normalnie przed miesiaczka czyli bol podbrzusza czasem bol glowy,bol sutkow, sluz kolory raczej bialego, noi mimo wszystko z dnia na dzien czekam czekam i dalej nic .. mam 23 lata wspolzyje z narzeczonym w sumie bez zabezpieczenia lecz on we mnie nigdy nie konczy (ale wiem ze to nie zaden srodek antyk.. wiadomo) lecz zrobilam juz 3 testy (ostatni 3 dni temu) i wszystkie czysto negatywne wyszly wiec raczej to nie ciaza .. dodam ze ostatnio bylam u ginek po ostatnim okresie bo trwal tylko 4 dni (a zazwyzaj twa 7 z czym 3 sa takie mocne) no ale po przebadaniu a raczej po otrzymaniu wynikow z wymazu orzekl iz mam bakterie (drozdzowca) ale raczej watpie by to opoznialo moj okres prawda? wiec co to moze byc bo ja naprawde czuje sie tak jakbym go dostawala i ciagle latam do ubigacji bo jestem pewna ze to juz a dalej nic.. co wy na to dziewczynki??

No ale skad takie podejzenie..? skoro wszystkie 3 testy wykazaly negatywny wynik tym bardziej ze ostatni robilam w 10 dniu spoznionej miesiaczki a gdy zapytalam ginek podczas ostatniej wizyty czy ta dziwna (zeszla) miesiaczka to moze spowodowana jest ciaza to definitywnie zaprzeczyl i powiedzial tyle ze "okres to okres kazdy moze byc inny "

Drozdzowiec to placek jest. Testy moga sie mylic. Piszesz, ze sie nie zabezpieczacie. Mialas grzybice (chyba o drozdzaki ci chodzilo) i uprawialas seks bez zabezpieczenia? W prejaculacie sa plemniki. Wystarczy jeden plemnik ktory gdzies tam sie zapodzieje, a 9 miesiecy pozniej wyjdzie z tego dziecko.

no to troche dziwne ze wszystkie 3 testy wyszly czysto negatywne w dodatku z pierwszego porannego moczu :| no ginek to facet i z tego co wiem ma dobra opinie.. ja wiem ze jest ryzyko zajscia w ciazy tyle ze ja juz tak wspolzuje przez 4 lata i nigdy do niczego nie doszlo noi i wiem ze raz tez mialam tak ze okres mi sie spoznial przez 3 tyg a pozniej normalnie dostalam jak gdyby nigdy nic hehe no a chcialam jeszcze dopowiedziec ze 5mcy temu przestalam brac tabl antyk bo miedzy innymi leczylam nimi torbiel na jajniku w dodatku dokt powiedzial ze moja macica jest bardziej przesunieta na lewa str przez co moge miec takie raz lzejsze okresy raz wieksze i trudnosci z zajsciem w ciazy, pozatym czasem swedzi mnie "tam" i to tak ze moze sie koniecznie podrapac bo zgroza.. no a o tej bakteri grzybiczej dowiedzialam sie dopiero 2 tyg temu i od tamtej pory nie wspolzylam jeszcze wiec..noi ja ogolnie czytalam ze to moze byc zapalenie przydatkow NIE CIAZA ! albo jakas infekcja choc niewiem skad bo o higiene dbam BARDZO..

chcialabym jeszcze dodac ze od kilku dni (dzis juz mija 14 dzien czekania na miesiaczke) dominuje mi momentami ostry bol lewego jajnika rzadziej prawego i pojawil sie lekko zolte uplawy :(

Gość pola9998
Sledz w puszce -"W prejaculacie sa plemniki. Wystarczy jeden plemnik ktory gdzies tam sie zapodzieje, a 9 miesiecy pozniej wyjdzie z tego dziecko." Ale bzdury! W preejakulacie nie ma plemników no chyba, że facet wcześniej mial wytrysk, ale wystarczy zrobić siusiu i już cewka moczowa jest przeplukana więc nie ma mowy o tym aby znajdowaly sie tam plemniki. A po drugie aby doszlo do zaplodnienia potrzebne są miliony plemników :D a i tak 95% z nich ginie po drodze do jajeczka :D wiec co ty piszesz o JEDNYM PLEMNIKU?:D

Gość pola9998
A Ty autorko poczekaj jeszcze trochę ale moim zdaniem jesli jestes pewna, że on w Tobie nie finiszowal to nie bedzie zadnej ciąży. Nie tak latwo jest zajsc w ciążę. Ja też uprawiam seks bez zabezpieczenia i jakos dzieciaka nie mam. A nie raz okres mi sie spoznial nawet po 15-20 dni. Jesli sie bedziesz stresowac to miesiaczka moze sie opózniać.

Dziekuje pola9998 za te slowa ;) choc ty mi troche dodalas otuchy :) ciaza to raczej nie jest bo gdyby nawet juz byla to bym miala jakies dodatkowe objawy prawda bo troche czasu jednak minelo od tej mojej ostatniej (smiesznej) miesiaczki a jednak nic sie nie dzieje procz bolu lewego jajnika (czasem calego podbrzusza) bol sutkow no i teraz jeszcze ten lekko zoltawy sluz (ale slyszalam ze ten sluz wywoalany moze byc jakas infekcja) i moze temu takie opznienie okresu.. :| ehh niewiem boje sie ze to jakies problemy hormolne albo jakis torbiel wiekszy :( w sumie to nie stresuje sie zabardzo tylko z niecierpliwoscia oczekuje ciagle tego okresu :( fakt faktem mialam w tym miesiacu troche zalamek i dolujacych dni nawet takich ze odeszla mi ochota do zycia (poniewaz strasznie z mama sie sklocilam) ale czy ja wiem czy to przez to az tak opznia mi sie okres.. ;/ a co do tych plemniczkow w tym plynie no to dokladnie, wiadomo ze sa ale tak jak mowisz w ciaze zajsc nie jest tak prosto a ja jestem w 100% pewna ze moj partner nigdy jeszcze we mnie nie skonczyl bo zawsze widze kiedy zaczyna mu sie wytrysk .. no a jak nie stres to co moze byc jeszcze tego przyczyna? a wspominalas ze tobie rowniez sie spoznial..? i pozniej normalnie dostalas tak? wszystko wporzadku z twoimi "jajeczkami" ?

wiecie co niewiem co sie stalo z tymi moimi "jajeczkami" ale po 20 dniach dostalam miesiaczke w dodatka taka ze myslalam ze nie wyrobie z podpaskami ;) tylko w takim razie co bylo powodem tak dlugo oczekiwanej miesiaczki..? moze ktos wie ? noi dla tych co byli pewni ze to ciaza jak widac NIE JEST ! wiec nie kazda dziewczyna z takimi objawiami jak mialam ja nie musi byc w ciazy.. ;)

Gość samoistne poronienie
bo to była wczesna ciąża, która poszła w kanał samoistne poronienie

Gość klementynka007
ja mam tak samo,jeden miesiąc okres jest łagodniejszy a jak przychodzi nastepny okres to nie wyrabiam,nie wiem od czego tak się dzieje ale tak jest i nie przejmuj się tym,że okres masz nieregularnie.Wszystkie czynniki mogą wpłynąć na jego spóźnienie.Stres,zmęczenie.....wszystko na to wpływa

Gość dvdvd
gratuluje mamusiu:)

Gość dvdvd
w prejakulacie tepaku sa plemniki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no wlasnie ja mysle ze to raczej jakas infekcja mi sie wdala albo moze torbiel ale coz zzoabczymy co usg pokaze.. ;/martwi mnie ogolnie to wszystko bo czasem pobolewa mnie ten jajnik lewy wiec raczej nie jest wszystko ok :( pozatym ciagle mam zolty sluz ehh znjome tez stwierdzily ze to moglobyc poronienie tym bardziej ze w skrzepach zauwazylam takie cos dziwnego noi w dodatku az takie skrzepy i az taka cieczka ., sama niewiem choc z drugiej str mysle ze gdyby faktycznie bylo to poronienie to raczej krwawilabym dluzej a krawienie mialam do 5 dni (czyli raczej normalny okres) ale tez zdziwilo mnie to ze czasem przy oczekiwanych wczesnijeszych miesiaczkach wypilam dzien wczesniej lampke wina i na drugi dzien zawsze dostawalam a w tym okresie nie pomogla ani lampka wina ani cieple kapiele ale miesiaczka przyszla tyle ze z mega opoznieniem bo nie ukrywajmy 20 dni to jednak dlugo.. **a ty DVDVD sama jestes jak ten plemnik bezmozgowa i zwariowana ;)

Gość chyba zwariowałam, ale...
drożdzaki to nie bakterie :O

drozdzak to bakteria ,, grzybicza w dodatku ;/ tak wczesniej moj wymaz z pochwy pokazal no ale raczej to nie to bylo przyczyna poniewaz wyczytalam ze drozdzaki nie opoznijaja miesiaczki ,, za to rozne infekcjie moga no a poza tym ten zolty sluz to tez raczej na infekcje albo zapalenie wskazuje.. tzn tak mysle ale dokt nie jestem ;(

drozdzak to nie bakteria, ty chyba biologii w szkole nie mialas :O:O:O:O szkoda gadac z takim niedoukiem jak ty 🖐️

a jakbys poczytala dokladniej to bys doczytala ze zaawansowana drozdzyca jest w stanie spowodowac problemy z okresem, malo tego, problemy hormonalne 🖐️

znalazla sie madrala jak talala .. forum madralo nie jest po to zeby gnoic ludzi tylko po to zeby podyskutowac na dany temat wiec jak chcesz sie wychwalic wiedza to idz na combrige pozatym nikt nie powiedzial ze mam zaawansowana drozdzyce bo to chyba dokt powinien stwierdzic a tego nie zrobil wiec jak juz mowie drozdzak nie byl powodem opoznienia

Gość ghdjgjddj
masz w cipce drożdzownice więc się nie udzielaj urodzisz pieczarkę :D

ja mysle ze skoro to drozdzowce to moja myszka wytworzy pyszne rabarberowe drozdzowe ciasto ktore wysle ci w paczce a ty je ze smakiem zjesz ;)

Gość nannnka
A czy nie myślałaś o tym żeby jednak skonsultować te dolegliwosci z lekarzem ? To chyba bedzie najlepsze rozwiązanie w takiej sytuacji.

Gość lllenkowska
Dokładnie o tym pomyslałam w pierwszej kolejności. Jednak nie powinnismy bagatelizować najdrobniejszych oznak od naszego organizmu.

Gość nattuska
Brałam tylko i wyłacznei kwas foliowy ponieważ mój lekarz powiedział ze nie ma potrzeby przyjmowania suplementów jesli prawodłowo odżywiam się w ciąży

Gość gość
moze udaj sie do ginekologa? lepiej dowiedziec sie czy wszystko w porzadku. Moze w http://godulahope.pl/ ?