Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Looooooona

Lepszy wygląd PO porodzie niż PRZED ciążą

Polecane posty

Gość Looooooona

Witam, interesuje mnie, która z Was stwierdziła, że po urodzeniu dziecka jej ciało (dzięki intensywnej pielęgnacji, ćwiczeniom, ew. zabiegom kosmetycznym) wygląda dużo lepiej niż przed zajściem w ciążę. Spotkałam się z kilkoma opiniami, że np. piersi u niektórych pań nabrały pełniejszych kształtów po karmieniu (o dziwo, bo przecież nad każdą karmiącą roztacza się widmo oklapniętego biustu!!) Która mama czuje się jako mama sexi kobietą? :) Dziękuję za wypowiedzi, niedługo sama będę mamą i jakoś patrzę na przyszłość optymistycznie, mimo, że obecnie (w 30 tc) mam już 16 kg na plusie.... :)

Gość najwieksza fanka
moje ciało po czterech porodach nie wygląda lepiej niż przed, ale nie wygląda też gorzej - pielęgnacja, ćwiczenia i dbanie o siebie to podstawa. inaczej będziesz porozciągana z nadprogramowymi kilogramami i obwisłymi cyckami.

Gość NokiaDotykowaaa
jest gorzej :( mimo BARDZO intensywnych ćwiczeń z prywatnym trenerem (nie, nie jestem bogata- wykosztowałam się rezygnując z wielu innych rzeczy)...w ciązy ciągle się balsamowałam , dbałam o siebie... nie jest źle- nie ma rozstępów, obwisłych piersi...ale nie mam już takiego wcięcia w talii jak kiedyś :(((!! WŁOSY PRZESTAŁY MI SIĘ KRĘCIĆ!!!!!!!!!!!! SZOK!!!!!!!!!!! ZAWSZE MIAŁAM BURZE LOKÓW, A TERAZ PRZERZEDZONE , PROSTE KŁAKI!!!!!!!!!!!!!!!!! porażka :(((!!!!!!! oczywiście łykam suplementy, mam wcierke na porost włosów, ale znajomi nie poznają mnie na ulicy, loczki to był mój znak rozpoznawczy! loczki come back, please!:(((

Gość paczczka
Trele morele Na pewno przy włożonym wysiłku można odzyskać formę sprzed ciaży - ale jak np. były trzy ciąże, to wiek po ciaży minus wiek sprzed ciaży to minimum 3 lata, a raczej więcej - powiedzmy 5-6. Człowiek się starzeje, nie ma bata. Czy z ciażą, czy bez. I nie uwierzę, że cycki stają sie jędrniejsze - po prostu nie ma takiej możliwości. Można po ciażach byc w bardzo dobrym stanie, ale raczej jest to stan co najwyżej taki, jak przed ciążą. No chyba że ktoś przed ciążą był zaniedbany, a zaczął dbać dopiero po

Gość moim skromnym zdaniem to
u mnie było tak: przed ciążą waga 47-48 kg przy wzroście 170 cm po ciąży waga 55 kg poszło mi trochę w uda, trochę w tyłek, trochę w ramiona, trochę w biust - piersią nie karmiłam ze względu na przyjmowane leki, również ze względów zdrowotnych miałam cc. Więc uważam, że wyglądam duuuuuuużo lepiej, bo wcześniej mogłam jeść dosłowie jak świnia i nawet kg nie chciało mi wskoczyć. wreszcie wyglądam jak człowiek, a nie jak wieszak na ubrania, przed porodem wyglądałam jakbym miała wiadro między nogami, bo miałam bardzo chude uda i robił mi się taki pałąk między nogami - wyglądało to obrzydliwie. teraz jak nabrały trochę tkanki tłuszczowej to wyglądam jak człowiek. mam tylko nadzieję, że nie wrócę do wagi sprzed, urodziłam 5 miesięcy temu i na razie od wyjścia ze szpitala waga spadła tylko o 2 kg i mam nadzieję, ze nie spadnie więcej.

Gość Looooooona
Z tymi włosami to się dziwię, że się przerzedziły i przestały się kręcić - to z pewnością zmiany hormonalne, jakie zachodzą w ciele kobiety po porodzie.... Może warto udać się do endokrynologa i pod jego okiem przejść jakąś kurację hormonalną ;)

nie, jest chyba tak samo, moze ciut gorzej, ale to dlatego, ze nie ćwiczę na siłowni, a przed ciążą parę lat ćwiczyłam moze dlatego też ciało wróciło do równowagi szybko, ale nie jest juz chyba takie jak kiedyś, to zrozumiałe, zawsze jak sie cwiczy to ciało jest ładniejsze czy to ciąża czy też nie

Gość skoro prawie połowa
u mnie tez loki zmieniły się w kupe siana autorko takie stwierdzenie moze tylko napisac kobieta nieatrakcyjna z nadwaga przed ciążą której udało sie schudnąć więcej niz przed zajsciem ale fajne szczupłe laski nie będą zadowolone , bo nie ma z czego sie cieszyc ! ciało szczupłej dbającej o siebie panny zmienia się w trakcie ciąży na hipopotamie

Gość no wiesz moim skromnym zdaniem
U mnie jest tak, że po porodzie ważę mniej, a rodziłam kilka lat temu. Brzuch mam w fajnym stanie, ale ten sprzed ciąży był idealny. Piersi nabrały fajniejszego kształtu i są nieco większe, choć nie karmiłam naturalnie. Pozostały mi jedynie rozstępy, ale to dlatego, że przytyłam 21 kg. Ogólnie uważam, że jak na matkę wyglądam super i nie widać, że rodziłam.

Ktoś już wspomniał o talii. U mnie podobnie, nie zaznacza się tak wyraźnie, jak przed ciążą. Poza tym mam wrażenie, że jakby powiększyła mi się klatka piersiowa, tzn żebra są jakby wypchnięte, nie wygląda to najpiękniej. Poza tym skóra na brzuchu nie jest już tak jędrna, niby ok jak stoję prosto, ale jak tylko się zegnę-robi się pomarszczona jak u babci. Piersi wróciły na swoje miejsce, chociaż karmiłam i po zakończeniu laktacji wyglądały strasznie. To chyba tyle.

U mnie niestety tragedia,ale pocieszam się że jestem dopiero miesiąc po porodzie

Gość mireczkowataa
a ja powiem tak: Po ciaży ważę mnie, piersi ok, talia ok, brzuch już nie taki jędrny. ALE...po ciazy czuję się mega seksowna- duuzo bardziej niż wcześniej. Nie wiem na czym to polega, ale odkąd zostałam mamą czuję się bardziej kobieca. więc w moim przypadku ciaza dodała mi pewności siebie i seksapilu :)

Gość urodziłam trójkę dzieci
i pomimo, że zawsze byłam bardzo szczupła (50/169), to dopiero teraz zaczęłam postrzegać siebie jako osobę, która dobrze wygląda;) wcześniej byłam bardzo krytyczna wobec siebie co teraz wydaje mi się kompletną głupotą:D na pewno nie powinnam dziś narzekać na cokolwiek związanego ze swoim wyglądem, bo po trzech ciążach, mając już więcej niż 30 lat nadal tyłek mam mniejszy niż większość dzisiejszych nastolatek;):D w tej kwestii mam dużo szczęścia;)

Gość d.z.iunia
Nie każdej kobiecie cycki klapią po porodzie! Wszystko zależy od wielkości i kształtu. Moja mama zawsze mówiła, że piersi jej nie obwisły, za to pozostały wiksze. Jeśli ktoś na szpiczaste piersi i do tego duże, to oklapną mu tak czy siak, bo takie piersi tak mają. Grawitacja i tyle. Ja mam akurat taki talerzowaty kształt, bardzo szerokie u nasady, więc nie sądzę, żeby mi opadły.

Gość Looooooona
A czy to prawda, że po porodzie może się zwiększyć (i to już na zawsze!) rozmiar stopy? Ja w tym momencie noszę buty o 1-2 rozmiary większe niż przed zajściem w ciążę. Ale to dlatego, że okrutnie mi puchną nogi.

Gość diablq234
eh a ja po przyjściu ze szpitala byłam taka chuda.... ważyłam mniej niż przez ciążą. Czułam się super. Żałuję, że zaniedbałam i wróciłam do dawnej wagi, choć teraz też nie ma tragedii (57-58/170). Marzy mi się z 5 kg mniej, ale za bardzo lubię jeść :(

ja mialam przed ciaza fajne cialo ale jakies takie nudne. srednie piersi,szerokawe biodra,waska talia. teraz mam wieksza,bardziej odstajaca pupe,talia wciaz super chociaz moze kilka cm wiecej ale wciaz waska,a piersi hahaha-zrobilam sobie silikonki i sa po prostu zebesciarskie.wcale nie stercza i nie sa sztuczne,no moze jak podniose rece do gory to troche widac pileczke,ale tylko troche. no i chce mi sie rznac na wszelkie sposoby,po prostu jestem jak jeden wielki seks!!

Jestem miesiąc po porodzie przez cc, wyglądam fatalnie, ważę 90 kg (w dniu porobu bylo 104!!). Przed ciążą ważyłam ok.70 kg i czułam się super z tą wagą. Diety niskokalorycznej stosować nie mogę, bo karmię piersią, ćwiczyć nie mogę, bo jestem po cc, muszę poczekać jeszcze ze 2 miesiące, ehhh... Dzieciątko kocham nad życie, ale najszczęśliwsza nie jestem jak spojrzę w lustro :(

Gość Kasia 84
Ja się czuję piękniejsza po porodzie, serio. Przed zajściem w ciążę byliśmy na wakacjach nad morzem i pamiętam że miałam tłusty brzuch i czułam się niezgrabnie ważyłam wówczas wtedy 63 kg. co nigdy tyle nie ważyłam ale po prostu zaniedbałam sprawę a zawsze aktywna jestem tylko wcinam ogromne ilości słodyczy a teraz w tej chwili ważę 60 kg. Po porodzie naturalnym w dwa miesiące praktycznie całe 16kg zrzuciłam i ważyłam 61-62 kg. Cycków niegdy nie miałam i mieć nie będę więc nie ma nawet czego omawiać ale nie mam z tego tytułu kompleksów bo ma inne atuty;) W te wakacje ważyłam nawet 59kg/170cm czułam się szczupła jak nigdy i bez żadnych zabiegów kosmetycznych ani ćwiczeń!Oczywiście nie każde kobiety tak mają ale myślę że wszystko zależy od fizjologii człowieka, genów, dbania o zdrowie, żywienie itd.