Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamiami

pomocy strasznie wypadaja mi wlosy

Polecane posty

Witam! włosy wypadaja mi poprostu garsciami ,staram sie brac wit, dobre szampony odzywki itp ale nic nie pomaga. jestem po ciazy 4 mies, ale miesiac temu bylo oka ostatnio znowu. Nie farbuje juz od miesiaca wlosow, staram sie nie suszyc i nie prostowac. Czy znacie jakies sposoby?? Dzieki z góry!!

Gość 0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-
masowanie głowy olejkiem ryzcynowym świetnie pomaga, do tego olej kokoswy-poczytaj o tym.

Gość justyna:)
olejek rycynowy faktycznie pomaga ja stosuje go od kilku tygodniy, mniej wiecej 2 razy w tygodniu wlosy sa gladsze mniej wypadaja i do tego szybciej rosna

Gość olejek rycoynowy bla
Mi też pomaga i do tego jest tani. Zainteresowałs mnie tym olejem kokoswym i chyba tez kupie. Ja stosuje olejek rycynowy na brwi i rzesy i sa jak marzenie :D do tego usuenełam nim przbarwienia na wtarzy.

Gość ouffa
ale czy takie sposoby pomogą na wypadanie włosów po ciąży? bo to pewnie na tle hormonalnym

Gość ło matko nie wiedziałaś
w ciąży podwyzszony poziom hormonó sprawia że włosy które normalnie by wypadły trzymają się głowy za to natychmiast po rozwiązaniu poziom hormonów drastycznie spada, anemia, brak witamin, stres powoduje że włosy które w ciąży nie wypadały zaczynają masowo wypadać nie powstrzymasz tego porocesu to naturalne jak okresowa wylinka u zwierząt przede wszystkim nei stresuj się bo to pogarsza problem podetnij włosy, stosuj suplement witamin dla kobiet karmiacych, zdrowo się odżywiaj, po kilku miesiacach gdy hormony wrócą do równowagi problem minie samoistnie

Gość zaptekikup
biotebal tylko mi pomogl,sama biotyna ja polecam

Gość ouffa
może ktoś jednak ma jeszcze jakieś skuteczne porady? fajnie, jakby jednak ktoś wiedział coś o zaradzeniu na taki problem, a nie mówił, jak typowy lekarz, który ma wszystko w dupie "to naturalne, trzeba przeczekać" itp. :D

Gość LAUREMIRA
Jedz bardzo duzo luskanego słonecznika o ile nie karmisz piersią.Ma zbawienny wplyw na włosy i paznokcie.

W ciąży to wina zmian hormonalnych i obciążeniem organizmu, po włosy się poprawią.

Dziękuję za rady! Nie wiem czy wszyscy dobrze mnie zrozumieli,ale ja juz jestem 4 mies po porodzie takze niemozliwe,ze to tak dlugo trwa. A przybrało na mocy od niedawna! Kiedys mialam niedoczynnosc tarczycy, moze znow mam ten sam problem i byc moze to jest powodem...

Gdzie można kupić olejki rycynowy i kokosowy? Bo mnie zaciekawiły, a nigdy nie używałam :)

Gość arganówka
zamiast rycynowego, ja polecam bardziej arganowy. Dużo lepszy, fajnie nawilża. A generalnie kiedyś brałam Belissę, bo właśnie wypadały mi włosy i miałam brzydkie paznokcie po przebytej chorobie. W sumie to nie wiedziałam, ze mi tak odbuduje włosy. Fajne jest też to, że zawiera bardzo dużą ilość ziół.

Gość dziala super ***
podobno ampulka za 10 zl w sklepie fryzjerskim

Gość wypadające włosy
Obawiam się, że koleżanka wyżej ma rację - najpewniej jest to spowodowane niedoczynnością tarczycy. Koniecznie zrób badania TSH, FT3 i Ft4 i marsz do endokrynologa. Powodzenia!

Gość gość
hej, mi tez strasznie wypadały włosy, stosowałam sumplementy i nie suszyłam suszarką ale włosy dalej wypadały, także doradzili mi żebym zbadała tarczyce ale to tez nie to bo wszystko wyszło ok, koleżanka poleciła mi żebym spróbowała mezoterapie i to był strzał w 10, jestem po serii 5 takich zabiegów wykonanych w bytomskiej klinice Amaryllis, efekty super, włosy już mi nie wypadają, są mocniejsze i wyglądają zdrowiej, mezoterapia na prawdę działa, mi pomogła :)