Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AngelIris

Jak szukać pracy w UK?

Polecane posty

Gość AngelIris

Hej:) Planuje emigrację do UK. Jestem po LO ze zdaną maturą. Jak mam się do tego zabrać.Gdzie szukać pracy? Czy ma ktoś jakieś doświadczenia

Gość AngelIris
domIac5642 spie****aj

Gość saraleo
hej ja jestem od trzech tyg w UK i trochę jest ciężko, ale ja nie znam języka to pewnie przez to

Gość AngelIris
saraleo a jak znalazłaś mieszkanie?? Jesteś u znajomych? Ja emigruje totalnie sama

Gość saraleo
byłam na jednej rozmowie o prace w hotelu hilton jako pokojowka, gdyby nie ta bariera językowa dostala bym sie , ogolnie spoko bo byla tam polka ktora przyjmowala tel od chetnych, ale rekrutowala juz angielka

Gość saraleo
ja jestem z chlopakiem u polki ktora pracuje na nocki w kasynie a ma dwojke dzieci, i te dzieci nie moga na noc same zostawac wiec my tu jestesmy, za pokoj zaczniemy jej cos placic jak prace znajdziemy

Gość AngelIris
Kurde,no ja totalnie nie wiem jak się do tego zabrac, a z przyczyn rodzinnych nie mogę tutaj zostać. A ogólnie jak Ci się żyje w UK? Gdzie mieszkasz

Gość saraleo
jedno Ci powiem że trzeba sie duzo pilnowac, nqa kazdym kroku chca Cie oszukac, zwlaszcza "ciapaci" np w sklepie z wydawaniem reszty itp, na polakow tez trzeba uwazac jest duzo ogloszen ostrzegajacych przed oszustami z naszego kraju, jest strona poloniusz i londynek tam patrz moze sie cos trafi

Gość vhk.guo/o;o
po co się pchacie tam jak nie znacie języka? Kurwa mać, ciemna masa, po 89 angielski obowiązkowy w każdej szkole-a jaka by szkoła nie była podstawy daje- a potem się trzeba uczyć samemu. potem tylko za was wstyd.

Gość blissful v
Jest ciężko nawet dla tych co umieją język bo takiego bezrobocia już dawno nie było. Jeśli nie masz doświadczenia to praca w fabryce zawsze się znajdzie, sprzątanie lub bycie kelnerka. Taka praca jednak nie jest na długo bo wykancza psychicznie. No ale na wakacje w sam raz. Gdzie szukać? Gumtree. Chodzenie i roznoszenie cv mi nic nie dało. Pozatym teraz już jest trochę późno na jakąś sensowną pracę. Ja zaczynalam czując w lutym.

Gość AngelIris
dzięki:*:*:* no,ja właśnie słyszałam,że Polak Polakowa by w łyżce wody utopił. To jest bardzo przykre. Znam wielu "ciapatych" hindusów w Polsce. Pochodze z pod dużego dużego miasta (Krk) i wszędzie ich pełno w Krakowie. Pracowałam nawet w hinduskiej knajpie i muszę jedno przyznać,że oni stoją za sobą murem na emigracji. A Polacy..no szkoda gadać

Gość saraleo
ja podobnie, ogolnie to bardzo mi sie tu podoba, mieszkamy w sout woodford cos chyba jak dzielnica londynu to jest, nawet ok, w sklepie tutaj takim popularnym jest np tak ze 5 min przed jego zamknieciem duzo towarow obnizaja cene, np jak cos kosztowalo funta to przed zamknieciem sklepu 30 penswo, my przyznam sie ze czaimy na te okazje bo zawsze to taniej , tylko to jedzenie jest tu naprawde okropne na to sie przygotuj

Gość vhk.guo/o;o
saraleo- na sprzątaczkę cię nie wzieli- LOL ja pierdolę ale porażka uczcie się języka leniwe baby- bez języka będziecie zawsze nikim. ja też znam ludzi co zaczynali od takich prac i sabo znali ale oni się nprawde wzięli za siebie i uczyli. Przed wyjazdem powinniście ogarniac temat

Gość blissful v
Na londynek i inne tego typu polskie strony radzę uważać bo rodacy nadal lubią naciagac.

Gość vhk.guo/o;o
"mieszkamy w sout woodford cos chyba jak dzielnica londynu to jest," Czyli nawet nie wiesz, gdzie ieszkasz. To poszukaj sobie w internecie a nie na kafe siedzisz... nie no porażka i to młodzi ludzie szok!

Gość saraleo
ja tez jestem z okolic krk jesli to tak nazwac mozna, blisko mam do wadowic, jezyka nie znam poniewaz cale zycie uczylam sie niemieckiego a jestem tu w sumie z przypadku bo okazja byla

Gość vhk.guo/o;o
także uczcie się, każdą wolną chwilę poświęcajcie na n aukę- inaczej będziecie na marginesie społeczeństwa i skazani na innych.

Gość vhk.guo/o;o
Sara- jeśli znasz niemiecki to nie lepiej byłoby w Niemczech? Tam jest dobra praca- a jak znasz język od razu mogłabyś robić coś lepszego. dziewczyno nie marnuj się

Gość saraleo
moze i nie wzieli na sprzataczke i co, poszlam na gleboką wode bo to był hotel hilton , typowy polaczek tu pisze ktory ma satysfakcje i troche sie podbudowywuję bo sie wywyższa , powodzenia :)

Gość vhk.guo/o;o
Ludzie-= prawda jest taka, ze bez języka każdy was będzie chciał orżnąć (zwłaszcza Polak niestety), znam baranów, którzy sami ledwo mówią po angielsku i za próbę załatwienia jakiejś pierdoły- np. telefonicznie - biorą po 20 funtów. Skandal. Poszukajcie kursów on-line. Przepraszam, ze tak ostro wyjechałam ale jak weźmiecie to do serca to kiedyś docenicie.

Gość saraleo
jak pisalam wczesniej jestem tu z przypadku, a jesli zostanę mam juz wypatrzoną uczelnie prawniczą, tak ze nie mam planow tu na miotle cale życie jezdzić, od czegoś trzeba zacząc

Gość vhk.guo/o;o
pracowałam jako manager w Radissonie- nie gadaj, ze ni wzięli "bo to Hilton" . Nie wzięli cię, bo nie znasz języka dziewczyno- to jest podstawa!

Gość vhk.guo/o;o
zacznij od języka, to najważniejsze. na miotłę cię nie chca a na uczelnię prawniczą z otwartymi ramionami LOL

Gość blissful v
I dobra rada Dziewczyny, jak szukacie mieszkania lub ogólnie wchodzicie do czyjegoś domu to NIGDY NIC NIE PIĆ!!! na londynek.net itp grasuje grupa polaków którzy zapraszają cię do domu i czestuja napojem, bo niby czekacie na tą osobę która ma wam to mieszkanie pokazać. Do napoju wrzucają PIGUŁKĘ GWAŁTU. Nie gwalca ale okradaja. A ty jesteś przytomna ale nie możesz się ruszyć, potem zasypiasz a oni cię gdzieś podrzucaja. Niestety sprawdzone na własnej skórze. :(

Gość vhk.guo/o;o
Tak, uważajcie na Polaków. Niestety takie coś to prawda... Za 2 funty wbiłby nóż w plecy

Gość saraleo
o kursie języka tez myślę, na razie jestem tutaj niespełna miesiac i muszę wszystko ogarnąć , akurat mamy to szczescie ze jestesmy wsrod ludzi "swoich", duzo znajmoych itp tak ze jak jest jakis problem to zawsze mozemy sie zwrocic do nich

Gość vhk.guo/o;o
tak ale języka nikt za Ciebie się nie nauczy. Powodzenia

Gość saraleo
uczelnia jest polska, zresztą to moja sprawa czy mnie czy nie, ja w PL studiowalam na politechnice krakowskiej i jakos problemow nie bylo, naucze sie jezyka to wszystko juz bedzie innaczej wyglądalo, tak wiem ze przez ten jezyk mnie nie przyjeli

Gość saraleo
"czy mnie przyjmą czy nie" coś literki ucielo