Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ervii 90

Alimenty ...

Polecane posty

Gość ervii 90

Witam. Mam nadzieję , że mi ktoś pomoże. Otóż.. urodziłam 2 miesiące temu dziecko, ojciec uznał je, kupił wyprawkę itd. bynajmniej dziecko nosi jego nazwisko. Teraz popsuło się między nami i poszedł sobie od nas.. mieszkam z rodzicami, staram się o pracę , ale teraz żadnego dochodu nie mam. On nie odbiera tel, skype tez nie, nie odpisuje na moje wiadomości.... już nie wiem jak się z nim skontaktować, mówi, że kocha dziecko ale od 2 tyg jeszcze jej nie odwiedził. Czy powinnam już pisać wniosek o alimenty?? Nie wiem jak mam sie z nim skontaktowac na prawde;/ ostateczność to pojechać do niego.. ale to ostatecznośc, bo on sam polwinien się zainteresować czy dziecko ma mleko itd.. Prosze o odpowiedzi.... o pomoc :(

Gość ervii 90
Proszę o odpowiedzi..

Gość Masło i do
Tak, musisz napisac wniosek o alimenty. Skoro nie jestescie małzenstwem to tym bardziej. Im szybciej tym lepiej bo to troche trwa w tychm sądach. Poszukaj w necie jakis wzór i na tej podstawie zrób swój.

Gość kamila4393
Oczywiscie ze pisz wniosek. Jak juz bedziesz miala zasadzone alimenty i nie bedzie chcial placic to skaldaj do komornika i bedzie ci panstwo placilo tyle ile masz zasadzonych alimentów ale nie wiecej niz 500 zł o ile dochod ci nie przekroczy 725 zł na osobe. A jemu dług bedzie rósł jak nie interesuje sie dzieckiem.

Gość gbgsdgs
nie zastanawiaj się! ja zwlekałam kilka miesięcy, złożyłam nawet sprawę u komornika za zaległe 2 miesiace i dzięki temu eks wypłacił całą sumę. Później zawiesiłam u komornika bo zaczął p[łacić regularnie no i mam podstawę- wyrok Sądu.

Gość głupie pytanie zadajesz
bynajmniej bynajmniej.... pisz wniosek o alimenty bo niby na co czekasz ? aż on się nawróci ? skoro dziecko ma jego nazwisko a on unika odpowiedzialności to niech sąd go do niej zmusi

Gość Franciszek_Kimono
Tak to jest jak się dzieci biorą za rodzenie dzieci...

Gość ervii 90
Widzę, że mało inteligentni ludzie tu siedzą! Forum chyba jest po to, aby pytać, tak? Więc jeśli nie chcesz odp to nie odp i tyle!! Jeśli chodzi o tą sprawę, że szybko chce składać itd to nie tak.. ja chciałabym na ugodę pójść i uzgodnić z nim aby dawał dobrowolnie ale nie mam żadnego kontaktu znim!!

Gość dsfsfsfsgdsgsdgfsdfsfs
idz kurwa opierdalaczu do roboty a nie na alimenty liczysz jak dupy dawac to chcetna byłas a teraz trza było sie nie pierdolic a teraz nie szlochac

Gość ervii 90
jestes nic nie znaczacym smieciem. alimenty to obowiazek jesli uznał. pierdol sie :)

Gość do ervii////
Ile masz lat?