Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajka pytająca

Dopiero teraz sie dowiedzialam ze jest cukier wanilinowy i waniliowy.

Polecane posty

Gość ieniffer8787***
nadaje się to do koniny?

Gość fdfdfdfd
FUCKtycznie...

Gość a ja już dawno to wiedziałam
ale każdy mówił waniliowy i ja też

Gość Konstantyna Kunegunda
ile lat przeżyłaś w niewiedzy? :classic_cool:

Gość Wróżka jennifer8787***
Żeby mieć cukier waniliowy to można laskę wanilii zasypać 2 kg cukru w szczelnym pojemniku

Gość pytajka pytająca
Ja bylam cale moje zycie pewna ze kupuje cukier waniliowy ;) Teraz wiem że czlowiek całe życie się uczy.Ciekawe co mnie jeszcze zaskoczy ;)Mam nadzieje ze któregos dnia nie okaże sie ze zwykły chleb który kupuje to nie chleb a jego tańszy zamiennik ;)

W takich torebeczkach jest tylko wanilinowy, na który zwyczajowo mówi się waniliowy... Nawet kiedyś Pani w sklepie sie zdziwiła, jak poprosiłam o wanilinowy, tierdziła, ze jest tylko waniliowy... ;)

Gość pytajka pytająca
A Wy wiedziałyście ze kupujecie wanilinowy?

Gość Konstantyna Kunegunda
ja dowiedziałam się jakieś 4-5 lat temu:)

wanilia za droga to sie ja zastepuje jakims syfem chemicznym...

Ha, ha. Rozumiem twoje zdziwienie podczas tego odkrycia :D Również dokonałam go nieprędko, bo mając gdzieś 22 lata (mimo, że owego cukru nader często używam). Ot, szok :D

Gość kika_kaa
Ciekawe od kiedy na torebkach jest cukier wanilinowy? Coś mi się wydaje, że był napis waniliowy mimo że dodawali syntetyczną wanilinę. Nie od dzisiaj wiadomo, jak producenci oszukują. Jak ktoś chce cukier waniliowy to polecam kupić laskę wanilii i dać do cukru. Albo kupować po 3 zł za malutką torebeczkę cukier waniliowy z Kotanyi http://www.rajsmakosza.pl/images/cukier_z_prawdziwa_wanilia_kotanyi.jpg

Gość Zylam 27 lat w niewiedzy
:o

Gość to nie tak jak myślicie
kiedyś był napis waniliowy ale obecnie jest nagonka i wszystko się uściśla, stąd zmieniły się zasady dot np soków, nektarów, napoi pasztet np mógł się nazywać drobiowy a wg nie mieć w składzie drobiu

Gość to nie tak jak myślicie
nie zapomnijcie o pladze mixów które udają masło a obecny hit to wyroby seropodobne produkowane z utwardzanych olejów co do chleba, to nie do końca wiedomo co w nim jest

dzis ide do sklepu i poprosze o cukier wanilinowy ...zapewne kobit powie że jet wylko waniliowy a ja na to ze na pewno musi być wanilinowy i niech pokaze ta torebka cukru a jak ię jorgnie że faktycznie anilinowy to w tym momencie zrobie jej fotke i jej mine ruce n kafe:classic_cool:

Gość pytajka pytająca
Jakby mi ktos powiedział ze dodał do ciasta cukier wanilinowy to bym spytała -a co to takiego ?:P Ja staram sie nie czytac gazet bo non stop pisza co tak naprawde jest w jedzeniu :O"Dzięki" prasie nie jem juz paluszków rybnych,pasztetów i parówek.Jak tak dalej pójdzie to chyba zacznę sama hodować sobie warzywa i owoce i tylko tym sie odżywiać ;)

Pytająca - jeśli chodzi o parówki, to polecam parówki z szynki Sokołów. Mają 93% mięsa z szynki i są faktycznie bardzo dobre. Niestety też dosyć drogie - przynajmniej jak na parówki ;)