Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inka00

Skaczące TSH i wysoka prolaktyna

Polecane posty

Gość Inka00

Witam! Mam problemy z zajściem w ciąże, Jakiś czas temu zrobiłam sobie hormony, oto wyniki: TSH 8.780 przy normie 4,70 i Prolaktyna 1197,0 przy 496,0. Byłam u ginekologa i zalecił mi wizyte u endy i przepisał mi Bromocorn, nie ukrywam że czuje sie fatalnie ale mam nadzieje ze wytrzymam.. Po tygodniu powtorzylam sobie badania na TSH i wynik był szokujący, bo wyszło TSH 2,470 przy 4.70 badanie wykonali dwukrotnie. Zrobiłam sobie tez FT3 6.1 norma 6.8 i FT4 16,46 norma 22,00. Nie jestem gruba ani chuda wage od dłuzszego czasu mam taką samą. Nie wiem co o tym myśleć, dzwoniłam do lekarza od tarczycy z zapytaniem czy jest to możliwe zebym miała taka huśtawke hormonów ale odpowiedziała mi że przez telefon nie bedzie mnie leczyć. Chce powtórzyć badania za jakiś czas . Ale nie wiem teraz czy mogła wystapić jakaś pomyłka czy po prostu tarczyca jest jakaś ukryta. Czy jest to normalne żeby wyniki w ciagu tygodnia tak sie zmieniły?

Gość TakaSobieJa i co
Subkliniczna niedoczynnosc tarczycy. A Bromocorn nie jest na TSH tylko na zbicie prolaktyny

Gość Inka00
Musze wykonać jakieś dodatkowe badanie żeby swietrdzić czy to napewno to?