Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paradoksalnie prosze ja ciebie

jak zdobyć doświadczenie w pracy skoro nie chcą przyjmować bez doświadczenia?

Polecane posty

Gość Nigdy nie wiem co tu wpisać
Ja zazwyczaj nie wysyłam do takiego nie wiadomo czego, przeważnie tylko do tych, którzy podają jakieś dane, ale takich ogłoszeń jest pełno, z przeróżnych branży. A z tym listem, czytałam gdzieś, że nawet jak nie jest wymagany, warto pisać. Ja na te 8 CV nie napisałam ani jednego bo nie był wymagany, ale może powinnam?

i po co? co to zadanie na szóstkę? jak nie wymagają to nie chcą, po co na siłę pisać? nie rozumiem tego toku myślenia? czemu miałabym przyjąć do pracy w mojej firmie osobę, która przysyła mi coś o co nie prosiłam w ogłoszeniu?

myślisz, że nie dostałaś gdzieś pracy, bo nie napisałaś LM o który w ogłoszeniu nie prosili? To takie podstępne ogłoszenie chyba było :/

Wg mojego toku myślenia też nie powinno się wysyłać, jeśli nie proszą, ale w jakimś poradniku tak czytałam..

ja nie pisze listow jesli tego nie wymagaja poslalam wlasnie moje wyidealizowane cv zobaczymy czy ich to zaintryguje:P co do jezykow mam tak samo francuza uczylam sie w liceum teraz malo pamietam ale co tam wpisalam te cholerne podstawy i moze to mnie zmusi zeby jednak go teraz umiec i nie byc goloslowna:P jutro sie przejde po centrum handlowym i poroznosze troche osobiscie a moze cos z tego bedzie.nie bede patrzec czy szukaja czy nie wcisne im na chama:P pojutrze centrum miasta o! na dzis zostala mi tylko godzinka z angielskiego i godzinka z rachunkowosci do pouczenia zas sie nie wyspie:O

Czytałam jeszcze, żeby nie wciskać cv byle komu. Chodzi o to, że jeśli zostawisz u zwykłego pracownika sieciówki, to Twoje cv może wylądować w koszu, bo pracownik nie chce robić sobie konkurencji :P

A macie w cv wpisane zainteresowania? Nie mam żadnych szczególnych ani takich, które przydają się w pracy, dlatego pomijałam tą rubrykę.

Gość zakręconaOna
ja szukałam przez 2 lata bez skutku wreszcie się wkurzyłam i wziełam za e-biznes i teraz i zus i pracodawcy mogą mi naskakać..JESTEM OSOBĄ NIEZALEŻNĄ... ja nie szukałam tylko ja się tez uczyłam bo najgorsze jest bierne szukanie

a równie dobrze może przekazać kierownikowi ;) lepiej nie czytaj za dużo tych poradników, bo większość to się tylko na podpałkę by nadawała jeśli byłaby w wersji drukowanej ;)

Na zdrowy rozum, jeśli firma nikogo nie szuka, a które przyniósłby mi cv lepsze od mojego, to sama bym je wyrzuciła w obawie o swoje stanowisko :D

ktoś* zamiast które :D

no innemu pracownikowi to na pewno nie dam tylko raczej poprosze kierownika, sama bylam swiadkiem jak dziewczyna chciala zostawic cv i dala je panience przy kasie, ledwo sie odwrocila, panienka mrugnela do swojej kolezanki i delikatnie zsunela cv do kosza, az patrzylam z otwartym dziobem i czekalam kiedy sobie piatke przybija.zdaje sobie sprawe ze konkurencji sie nie szanuje wiec glupot robic nie bede:) ja biernie nie szukam, ucze sie tego w czym moge sie podciagnac,rozwinac, staram sie zdobywac nowe umiejetnosci.

Dokończę dzisiaj te CV i będę rozsyłać ulepszone, może będzie lepiej :D także dziękuję za porady!

Ja dałam co prawda dziewczynie przy kasie ostatnio, ale wisiała kartka, że szukają, a dziewczyna jeszcze mi trochę opowiadała o pracy, w ogóle sympatyczna była :) a w sklepie jeszcze zostałam chwile się rozejrzeć :D

Gość Aug
Oooo... to znajdź taką, niech twój podstawiony kolega nagrywa na komórkę i potem idziesz di kierowniczki powiedzieć że ekspedientka działa na szkodę firmy ;P I o co za niespodzianka! Akurat się stanowisko zwolniło ;P

Gość Karolina_Cyclad
Może ktoś zagląda jeszcze do tego tematu i szuka pracy :) Reprezentuję firmę Cyclad rekrutującą pracowników do branży IT. Obecnie poszukujemy osób (również bez doświadczenia) ze znajomością języka francuskiego. Poszukujemy osób do Katowic (stanowisko konsultanta ds. monitoringu - wymagany poziom języka co najmniej B1) lub Krakowa (Asystent ds. wsparcia klienta francuskojęzycznego - wymagany poziom B2 i wyższe). W obu przypadkach klienci nie wymagają znajomości branży IT - zapewniają pełne przeszkolenie do pełnionych obowiązków (również z języka technicznego). Jeśli są Państwo zainteresowani którąś z ofert, proszę o kontakt pod adresem kjz@cyclad.pl . Prześlę szczegóły oferty. Pozdrawiam.

Gość hitilla
to kwadratura koła-huujowy rynek pracy

Gość Uczynny samarytanin
Z doświadczeniem, też nie dostaniesz pracy. jak chcesz robotę po znajomości, to się zapisz do PSL, albo PO 🖐️