Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Habuba

Sluz w kale i ogromne gazy

Polecane posty

Gość Habuba

Moj 6 tyg synek ma wieczne problemy z gazami - przez nie nie moze spac. Poza tym codziennie miedzy 6 a 7-8 rano prezy sie i steka. Czasami jak wlasnie teraz zrobil ogromna kupe wyrzucana ogromnymi gazami- zauwazylam W niej sluz. Nie ma zmian na skorze. Czy te objawy przypominaja bardziej nietolerancje laktozy czy uczulenie na bialko mleka krowiego(pije codziennie mleko..)???

Gość niussa
tak czy owak i jedno i drugie jest z mleka więc odstaw mleko i przetwory mleczne a zobaczysz czy jest różnica.

Gość Habuba
Zapomnialam dodac ze karmie piersia wiec w moim mleku tez jest laktoza, czy sie myle?

Gość No to może...
:-) odstaw wszystkie produkty pochodzące z mleka krowiego - czytaj też etykiety bo w wielu produktach jest mleko - nawet sobie z tego sprawy nie zdajesz. Dziecko na pewno nie jest uczulone na Twoje mleko

Gość No to może...
aha i masz rację w Twoim mleku też jest laktoza, nawet w większej ilości niż w krowim

Gość Habuba
Od jutra koniec wiec z mlekiem.. Zajrzalam do lodowki i niemleczne to mam tylko dzem i mieso.. No ale mam nadzieje ze to rozwiaze nasze problemy..

Gość No to może...
Ja tylko ograniczyłam a poprawa była niesamowita.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyp
Jak nie pomoże odstawienie nabialu to odstaw wszytsko co ma gluten. My też tak mieliśmy i dzieciak nie tolerowal glutenu.

Gość Habuba
gluten powiadasz.. no to musze sie teraz dowiedziec w czym to jest, cos ze zbozem chyba o ile dobrze kojarze..

Gość No to może...
Oj gluten to już w ogóle we wszystkim jest. Moja siostra jest uczulona na gluten - można zwariować od czytania etykiet.

To uczulenie na gluten. Niestety !!!!! Idz do doka a dostaniesz skierowanie do gastrologa . Jak karmisz piersią to musisz byc na diecie bezglutenowej a potem maluch .