Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady-in-red

nie umiem odmawiać...

Polecane posty

Gość lady-in-red

Zaczepicie mnie na ulicy - nie ma sprawy, zawsze pogadam, nawet jeśli bardzo się spieszę. Chcecie pieniędzy? Przepraszając będę się 15min tułmaczyć dlaczego właśnie ich nie mam. Facet chamsko zaczepia mnie w klubie? A co! Odpowiem nieśmiałym uśmiechem, chociaż powinnam dac mu w pysk. Nauczono mnie, niestety, że dla wszystkich trzeba być miłym i kulturalnym i przez to nie potrafię teraz odmawiać. Ba, nawet jeśli to robie, to w tak zawoalowany sposób, że wszyscy są przekonani, ze żadnej odmowy nie było. Ludzie nie są w stanie wyczuć moich intencji, bo, żeby nikogo nie zranić, zachowuję sią tak, że często wszystko odbierane jest odwrotnie niż chciałam... Wielu mężczyzn myslało, ze mi się podoba, a ja nyłam po prostu uprzejma. Trudno się z tym zyje...

Gość nie wiem jak można nie umieć
odmawiać! tzn. znam takich ludzi, alu u ciebue to już patologia jakaś! zgwałca cie, a ty podziekujesz, hehe

Gość tkjsAKJS
LUDZIE TO MAJĄ PROBLEMY. jEŚLI UMIESZ MÓWIĆ PO POLSKU, TO ISTNIEJE SŁOWO NIE

Gość OBI LUJ
na pewno trudno... ale czasami trzeba powiedzieć NIE mało tego, czasami trzeba powiedzieć: wypierdalaj nie wszyscy muszą cię lubić. niektórzy wręcz nie powinni pałac do ciebie sympatią, dla twojego własnego dobra :)

"Nauczono mnie, niestety, że dla wszystkich trzeba być miłym i kulturalnym" zatrudnij się na infolinii :P

Gość lady-in-red
Żeleczku, wiedziałam, ze wystarczy mała podpowiedz, a otworzy się przede mną kariera :D :D :D

Gość lady-in-red
Dobre, ale przez internet mogę powiedzieć "nie" :P :P :P

Aha, to trzeba Cię w realu namierzyć. Prawiki - korzystać. Ustalimy IP i już po prawictwie.

Gość lady-in-red
Loooser, o tym nie pomyślałam... Ale przez komputer i tak mnie nie namierzysz, więc chyba mogę odetchnąć :P A co do asertywności, to dużo o niej wiem, byłam na warsztatach, z racji studiów i często doradzam innym jak być asertywnym. No, ale teoria teorią, a w praktyce mi nie wychodzi... :(

Gość duuuuudaaaa
wiem o czym piszesz, mam ten sam problem. wkurwia mnie to juz do tego stopnia, ze na terapie chodze. jak tam mi nie pomoga, to masakra

Gość lady-in-red
To naprawdę utrudnia życie :\ Ludzie mogą źle odbierać twoje intencje, poza tym to strasznie niefunkcjonalne. O matko! Ja sama staram się sobie z tym poradzić. Jak byłam dzieckiem tłumaczyłam sobie, ze jestem poprostu dobrze wychowana, ale teraz nikt już mnie nie odbiera jak dziecka, więc i ja powinnam zmienić swoje postępowanie. Jestem dorosłym człowiekiem i muszę wziąć się w garść, bo ludzie mogą ze mną zrobić co chcą...

Gość olkaaaaaaaaaaaaaaaaaaa12345678
spoko, dostaniesz pare razy po dupie, wykorzystają cie, upokorzą, podetrzą tobą tyłek i sie nauczysz.