Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiziapończoszanka

Internet bezprzewodowy, wifi, w domu.

Polecane posty

Gość fiziapończoszanka

Sprawa wygląda tak: mam laptopa z blueconnectem, paczka jaka jest każdy widzi, 2 GB i koniec, ani nie można nic ściągnąć, o filmach i serialach można zapomnieć. Marzy mi się nielimitowany internet w całym domu, bez jakiś dziwnych modemów i innych antenków zatykających porty USB laptopa. Da się coś takiego zrobić, tylko pytanie jak? Nie zależy mi na mobilności, na wyjazdy mam blueconnect ktory może na tygodniowym wyjezdzie się sprawdza, ale na stałe to udręka. Jaki macie w domu/mieszkaniu internet? Jesteście zadowoleni? I najważniejsze, co trzeba kupić, żeby mieć taki jak opisałam wyżej? Czy konieczne jest podpisywanie jakis umów i abonamentów? Z góry dziękuję.

Gość mykonos.
stałe łącze musisz wziąć na abonament, z UPC tepsy netii, sieci osiedlowej skądkolwiek i dokupić router bezprzewodowy, skonfigurować i będzie net w całym domu

Gość fiziapończoszanka
A ile to może kosztować razem?

Gość mykonos.
router ok. 100-150 zł

Gość Fvrvf
Przyzwoita prędkość to abonament 60 zł około, Rotterdam moze dostaniesz gratis, a jak nie to taki normalny bez szału ale działający kosztuje jakies 120 zl

jak masz gniazdko telefoniczne w domu weź neostradę, router dają za 29 zł, płacisz abo za internet plus zawieszenie telefonu (pewnie wyjdzie 70-80 zł) i już

Gość fiziapończoszanka
a jak podłączyć się do sieci osiedlowej?

Gość fiziapończoszanka
Levviatan, mógłbyś mi to jakoś dokładniej wytłumaczyć? Bardzo proszę :)

Gość ja mam z tv kablowej
pod modem podpięty jest router wifi i jest net w całym domu, przy laptopie nic nie ma, ja jestem zadowolony nie wiem jak jest w przypadku domu, ale w przypadku bloku trzeba zamówić internet stacjonarny od dostawcy, który obsługuje dane osiedle (no chyba, że żaden nie obsługuje), na korytarzu na którymś piętrze powinna być skrzynka i na niej nazwa dostawcy i nr tel, umowę podpisuję się przy zamówieniu, we własnym zakresie musiałem kupić router wifi, który trzeba podłączyć pod modem

Gość skb123
Musisz mieć wykupione jakieś łącze internetowe. Powinnaś mieć także odowiedni modem z routerem wifi lub modem i router wifi oddzielne. Kolejno nalezy właczyć w routerze: - serwer DHCP - filtrowanie klientów wifi po MAC - zabezpieczenie - najlepiej WPA2 AES + długie hasło - hasło do pliku tekstowego i zgrywasz na pendrive - wklejasz hasło w opcjach wifi w laptopie I masz bezpieczny bezprzewodowy internet wifi