Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche się boję

mleko krowie śmietana ser masło OD WŁASNEJ KROWY dajecie ??

Polecane posty

Gość troche się boję

witajcie moja córka ma 11 msc teściowie mają krowę robią masło śmietanę i czasami ser i nie wiem czy mogę podawać te produkty córce ? trochę się boję... i kupuję w sklepie ale mleka jeszcze jej nie dawałam... krowy są chyba zdrowe bo oddają mleko do mleczarni. sąsiady maja 2 letniego syna i bardzo się cieszą jak im dają mleko itd a ja wymyślam ;/ i wgl każdy się cieszy jak im dadzą tylko ze mną jest coś nie tak i kupuję dla córki śmietanę masło ser w sklepie przekonajcie mnie do "swojej" krowy bez chemii itd

Gość NAJWAZNIEJSZA MOC
nie wiem nad czym sie zastanawiasz. chyba jasne, że tak!!!

Gość ależ skąd od krowy
No co ty -sklepowe polepszacze lepsze. Własne to przecież błe. :O

Gość troche się boję
no dobra to chyba zacznę dawać....

Gość jak najbardziej dawaj
z wszystkich mlek tylko takie prosto od krowy jest naprawdę zdrowe, tylko nie można go gotować, bo wapń organiczny łatwo przyswajalny przez organizm pod wpływem temperatury zmieni się w nieorganiczny - w zasadzie nieprzyswajalny przez organizm nawet się nie zastanawiaj, jeżeli już chcesz dawać mleko, to takie od krowy jest najlepsze

O matko jeszze nie slyszalam, zeby ktos wolal produkty ze sklepu z tona chemii niz "swojskie" jedzenie. Ja mam 10 mies synka ktory mleko krowie z manna, owsianka, kluskami itp pije od czasu jak skonczyl 6 mies 1x dziennie.

Gość dgvfvdf
moi rodzice kupują właśnie od takiego sąsiada mleko i też robią z niego ser. powiem szczerze, że ja nigdy nie napiłabym się takiego mleka, jest tłuste i ma specyficzny zapach, nie dałabym go też córce ale nie przez zapach tylko dla tego że jest tłuste. jeśli zdecydujesz się dać dziecku 10 miesięcznemu to nie zapomnij rozcieńczyć wodą.

Gość troche się boję
jagoda a gotujesz to mleko ? i rozrabiasz pół na pół z wodą ? bo ono jest faktycznie tłuste...