Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana17484

174 cm 84 kg

Polecane posty

Gość załamana17484

Wiem, że to głupie, ale nie wiem co robić :/ Mam wzrost i wagę jw., a chciałabym się ładnie ubierać. Dla siebie i dla mojego narzeczonego. Kiedy się poznaliśmy byłam prawie 20 kg szczuplejsza, niestety, choroba zrobiła swoje i mam te znienawidzone 80+ kg :((( Co powinna nosić 21 letnia dziewczyna z taką figurą (dodam, że mam biust 75H, rozmiar 38/40 w talii i 40/42 na dole)?? Chciałabym nosić szpilki, sukienki, spódniczki, koszule, obcisłe ubrania, ale mam wrażenie, że wszyscy śmialiby się ze mnie za plecami, że taka gruba a tak się stroi, więc noszę płaskie sandały, szerokie spodnie i czarne bluzki ;(( co robić???

Gość mukuudd
eeee rozmiar 40/42 jak na twój wzrost to wcale nie tragedia, głowa do góry :) Musisz znaleźć w sobie atuty, np. podkreślaj to co piękne, długie nogi, biust itp. a tuszuj niedoskonałości.

Gość załamana17484
Trudne, jeśli ma się problemy z hormonami :(( Mam ponad 10 kg wody w organizmie i to będzie trwać miesiące, zanim się tego pozbędę ;(

Gość załamana17484
mukuudd Dzięki ;)) Najgorzej u mnie z brzuszkiem - niby talię mam dosyć wąską, ale brzuszek, szczególnie w dolnych partiach, odstaje ;((

można sie fajnie ubrać, tylko nie przesadź z jakimiś mini bo to nie jest smaczne. Np. leginsy, tynika, marynarka i buty na koturnie/ nie za wysokiej/ szpilki są pase dla takiej figury Wszelkiego rodzaju bluzki takie troszke dłuższe np. odcinane pod biustem - jest wiele możliwości. Wpisz sobie " moda dla puszystych" i coś wybier dla siebie. Pozdrawiam

Gość załamana17484
szpilki są pase dla takiej figury Dlaczego?

bez urazy- bo jak dla mnie to nie wygląda dobrze " duża" kobieta w szpilach. Nie wiem zresztą, rzecz gustu i samopoczucia. Mnie sie podoba Dorota Wellman - może być inspiracją jeśli chodzi o ubrania

Gość przede wszystkim przestań
okłamywać siebie samą. Nie żadne tam hormony tylko jedzenie i brak ruchu. Zacznij jeśc połowę tego co do tej pory i kup sobie rower albo zwyczajne tenisówki i zacznij godzinę dziennie biegać lub szybko spacerować. W Oświęcimiu też ludzie chorowali na zaburzenia hormonalne ale żadnego grubasa tam nie było :P

Gość aneczkal....
Mysle, ze autorka wcale nie okłamuje samej siebie....sa niestety przypadłosci, przy których nie ma sie wpływu na wage...sama to przerabiałam i dopiero leczenie przyniosło efekty. A wczesniej tylam nawet od samej wody :/ Tak czy siak, absolutnie nie uwazam, zeby szpilki były zakazane dla wiekszych kobietek - szpilki sa absolutnie dla kazdego i zawsze modne!! :)

Gość załamana17484
Widać, że nigdy nie miałaś/łeś problemów z hormonami. Pytałam tu o sposób ubierania się a nie o 'mądre' rady z przykładami Oświęciamia (co wg mnie jest niesmaczne) Mam ponad 10 kg wody w organizmie na skutek terapii hormonalnej, jestem na diecie, ruszam się ile mogę, ale nie przeskoczę tego, dopóki hormony mi się nie unormują. Ja siebie nie oszukuję, obwiniałam samą siebie przez wiele miesięcy, byłam na ciągłych dietach, ćwiczyłam a ciągle puchłam i dopiero lekarze mi uświadomili w czym rzecz. A dopóki nie doprowadzę się do rownowagi hormonalnej, nie chcę wygląda jak własna ciotka w workowatych ciuchach.

Gość powiem ci ze to co czlowiek
taaa bieganie w tenisowkach z taka waga chcesz zeby sobie stawy rozjebala? poza tym czemu wzorujecie sie na oswiecimiu?przeciez tam ludzie glodowali i ciezko zapierdalali wiec jak to sie odnosi do zdrowia? autorko jesli nienawidzisz swojej wagi to sprobuj diety i cwiczen a ubrania mozna dopasowac wlasnie wzorujac sie na kims "wiekszym" dorota wellman jest tu dobrym przykladem.mozesz sie zapisac na stronie activii i tam ci codziennie wyswietlaja cwiczenia, diete na kazdy dzien+ to co mozesz ubierac. siedzenie i plakanie nie przyniesie na pewno skutkow.tez kiedys utylam biorac zle dobrane hormony ale wzielam sie za siebie i teraz mam wage w porzadku.

Gość załamana17484
tylko z większym biustem ;)

Gość przede wszystkim przestań
guzik prawda. Od spacerowania jeszcze nikomu stawy nie siadły, tym bardziej przy takiej wadze. Ty sie ta wodą w organiźmie nie zasłaniaj bo na to jest wiele sposobów. Zmień endokrynologa na początek. Rusz tyłek zwyczjanie bo od siedzenia przed kompem jeszcze nikt nie schudł.

Gość 176cm.
JA DOSZLAM DO WAGI 79KG PRZY WZROSCIE 176CM I MYSLALAM ZE ZWARIUJE I JESTEM NA DIECIE. NIE DA SIE FAJNIE UBRAC JESLI JEST SIE WYSOKA I GRUBA NIESTETY:o

Gość powiem ci ze to co czlowiek
napisalam o bieganiu nie o spacerowaniu ze wysiadaja stawy. a z ta wellman to chodzi tylko o to zeby sie zainspirowac a nei ze od razu tak wygladasz.mowie ci sprobuj na tej activii tam na poczatku zaznaczasz jaka masz figure itp (nie pamietam co tam jeszcze bylo) a oni co potem dobieraja w co mozesz sie ubierac a co wyciagnie twoje niedoskonalosci

Gość załamana17484
Założyłam temat dotyczący sposobu ubierania się a nie wylewania jadu :// Jak chcesz sobie po kimś pojeździć to proszę, gdzie indziej. Nie zasłaniam się wodą w organizmie biorę aqua femin, jem dużo pietruszki, selera piję herbatki, ale na efekty trzeba poczekać! Poza tym, jestem po operacji nogi 4 miesiące temu i bieganie odpada, tak samo jak długie spacery, więc, nie oceniaj z góry, jeśli nie znasz człowieka ani sytuacji. Ponaiwam pytanie odnośnie ubrań. Doskonale zdaję sobie sprawę, że nie jestem szczupła, tylko krągła i nikt nie musi mi tego tutaj udowadniać. Inaczej sprawa by się miała, jakbym się obżerała i narzekała, że nie mogę schudnąć. Dla mnie nawet 2-3 kg to wielki sukces ;(