Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aqueo80

zmiana etatu z pelnego na 3/4, jak to rozegrac,maly problem (tez mama)

Polecane posty

Gość aqueo80

hej sorka, ze tutaj wam zajmuje miejsce ;) ale jako ze jestem mama i glownie sprawa dostyczy spedzania wiecej czasu z dzieckiem pomyslalam ze moze wy moglybyscie mi pomoc:) na ogolnym mialam zero odzewu ;) pracuje na pelen etat w tej samej firmie juz 3 lata od wrzesnia moja corka idzie do szkoly i bardzo bym chciala skrocic etat aby byc popoludniami z nia (pracuje do 17) do tej pory moj szef byl przeciwny, odkad przeszedl na stanowisko dyrektora chcial aby wlasnie ta praca byla robiona przez jedna osobe na caly etat (przed nim to byly to dwie osoby na 1/2 etatu) wczoraj zostalo ogloszone w firmie iz nastepuje zmiana dyrektora poprzedni zostal wyslany to innej siedziby w innym miescie a nowym dyrektorem zostal poprzedni wice-d. zastanawiam sie czy nie sprobowac porozmiawiac z tym nowym o planach oprocz tego juz od 6 miesiecy szukam nowej pracy wlasnie z lepszymi godzinami pracy, i .. wlasnie dzisiaj czekam na koncowa odpowiedz. znalazlam prace dla siebie od 8-2, czyli 3/4 etatu, przeszlam pierwsza rozmowe i bylam na drugiej (gdzie juz mieli wybrac pomiedzy mna a innym kandydatem) i maja sie dzisiaj odezwac jezeliby mi zaproponowali stanowisko czy isc do mojego nowego szefa z pytaniem czy nie moglabym przejsc na 3/4? przyznaje ze byloby milo gdybym jednak nie musiala zmieniac pracy inna opcja jezeli nie dostane nowej pracy, a nowy szef nie zgodzi sie na zmiane etatu to powiedziec mu ze bede muaiala szukac czegos nowego? przepraszam za przedstawienie tak dlugiego opisu nie wiem jak to rozegrac

Gość aqueo80
rozumiem ;) musze sama kombinowac

Gość pre natalkaaaaa
Nie wiem, czy pracodawca Ci pójdzie na rękę..

Skoro zależy Ci na tej obecnej pracy to ja bym poszła do szefa i poprosiła o zmniejszenie etatu a jeśli by się nie zgodził to przyjęłabym ofertę tej drugiej pracy. Jeśli już będziesz pewna, że Cię w tym nowym miejscu zatrudnią to możesz powiedzieć obecnemu szefowi, że masz coś innego na oku i jeśli się nie zgodzi na Twoją propozycję to odejdziesz. Proste. Nie ma co tu kombinować.

Gość mireczkowataa
i tak wolałabyś zostać w obecnej pracy, więc idź do nowego szefa i z nim porozmawiaj. W końcu godziny pracy to jedno, a zakres obowiązkó to drugie. Chyba, ze masz taka pracę, ze musisz siedzieć od-do- to wtedy tego nie widzę. Rozmowa nie zaszkodzi.

Gość aqueo80
dzieki dziewczyny :) chcialabym zostac w tej pracy tylko dla tego ze bylby wygodniej jesli chodzi o zakres obowiazkow, spokojnie wyrobie sie w 6 godzin to co robie teraz w 8... no nic to - zobacze co mi powiedza w tamtej drugiej pracy ta druga praca jest o niebo lepsza jesli chodzi o mozliwosci rozwoju, i kasa lepsza - ale wiadomo wszystko nowe w tej co teraz jestem sa luzy, i sa bardzo na reke jesli chodzi o choroby dziecka i inne wyskoki jak 'dentysta' 'lekarz' itd wiec no nic to - zobacze co mi powiedza w tamtej drugiej pracy ale tak czy siak umowie sie na rozmowe z nowym szefem - tak jak piszecie - spytac nie zaszkodzi