Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tunia520

Włosy.

Polecane posty

Witam drogie Panie :) chcę zapuścić włosy, bardzo zależy mia na tym, aby szybko rosły. Czytałam o różnych sposobach, na wszelakich stronach. Wyczytałam tyle, że zażywanie skrzypu polnego umożliwia rośnięcie włosów nawet do kilkunastu centymetrów na parę miesięcy. Czy polecacie może jakiś skrzyp ? Konkretnej firmy, które zażywałyście i jesteście zadowolone ? Proszę o Pomoc !! :) Pozdrawiam .

Gość Hanka weganka
Mi włosy zaczęły bardzo szybko rosnąć jak przestałam jeść mięso i spozywać nabiał. Włosy są lśniące, nie wypadają, to sam0 tyczy się paznokci- rosną jak szlaone. Nie namawiam do rezygnacji z mięsa ale może ogranicz i zobaczysz czy widać efekty. Pozdrawiam 🖐️

Czyli ograniczenie mięsa, i większa ilość spożywania nabiału wspomaga porost włosów :) Dziękuję bardzo :) Na pewno spróbuję .

Gość zejdi
ja tez zapuszczam :) stosowałam belisse,szampony ze skrzypem i nic nie dały,tzn.nie przyspieszyły wzrostu a jedynie łupieżu się nabawiłam

a co powiecie na różne napary ze skrzypu ? Chciałabym sama go zbierać, ale nie mam pojęcia jak wygląda. To znaczy, wpisałam w google i wyskoczyły mi jakieś tam zdjęcia. Ale boję się, że mogę zebrać niewłaściwą roślinę. Może jakieś cechy charakterystyczne skrzypu ? A jak przygotować z niego napar i go spożywać ?

No to i ja podpowiem; Mi w ciągu 2 tyg. włosy urosły o 1,5 cm. Ostatnio miałam malowane i już takie odrosty się pojawiły. Zaczęłam dbać o włoski. Zaprzestałam prostować ( góra w weekend 2 razy), podziękowałam suszarkom do włosów ( dopuszczam 1 raz suszenia w tyg.). Włosy polecam Ci myć w szamponie z czarnej rzepy- działa znakomicie, a kosztuje grosze. Coś ok. 4 zł. Włosy po umyciu płukać naparem ze skrzyp i dodatkowo możesz pić herbatki ze skrzypu i zieloną herbatę. 1 raz dziennie ziółka; szkl. zaparzonego skrzypu i szkl. zielonej herbaty. Nie kupuj żadnych tabletek. Są beznadziejne i psują wątrobę, a o chemii w nich zawartej nie wspomnę. W końcówki wmasowuj jedwab, scala je i są zdrowsze, bo jeśli masz zniszczone końcówki to będą się kruszyć. W życiu nie zauważysz, że urosły, bo to co urośnie to i się odkruszy i tak w kółko. Ja powiem Ci, że jestem dziwną osobą na te tematy jak i z dolegliwościami.. nieraz nie jedna choroba przeszła mi sama, nieraz coś samo się wyleczyło.. coś co potrzebuję wizyty u lekarza, ale to tylko się cieszyć. Też dziwnym sposobem scaliły mi się końcówki.. Co jest niemożliwe i niewykonalne. Po miesiącu smarowania jedwabiem, dbania o włosy, używania odżywek i odstawieniu prostownicy oraz suszarki. Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłam.

Gość savannah00
ja znam dobre, sprawdzone sposoby na szybki porost wlosow :) 1. picie naparu z pokrzywy i skrzypu polnego (mozna ze soba mieszac, ale nie trzeba) 2. picie drożdży(1/3 lub 1/2 kostki zalewamy wrzątkiem, aby je zabić. smakuje okropnie, ale mozna dodac np. ciepłego mleka z miodem, kakao czy kostki bulionowej) 3.podcięcie zniszczonych, połamanych, rozdwojonych końcówek. ktoś moze pomyslec po co podcinacc wlosy jesli chce sie je zapuscic - koncowki zniszczone rosna wolniej od tych zdrowych. nalezy je podcinac regularnie co ok. 2 miesiace, nawet jesli nie sa rozdwojone 4. wlosy upiete w wysoki kucyk niszcza sie na wysokosci, gdzie zawiazana jest gumka, lepiej zwiazywac wlosy troszke nizej 5.masaz skalpu- codziennie kilka minut masowac skalp opuszkami lub specjalnym urzadzeniem na temat skrzypovity sie nie wypowiem bo nie stosowalam ale jak sie dostosowalam do ww. zasad to wlosy w ciagu miesiaca urosly mi ok. 3,5 cm jak ktos ma jakies pytania to pisac:)

Kupuj herbatki ze skrzypu, zaparzaj, czekaj, aż ostygną i polewaj włosy. Tak samo z piciem :) Jeszcze dobrym sposobem na lekką iluzję jest noszenie luźno związanych włosów w kitka przez kilka dni. ( Broń boże mocno związanych włosów, bo się łamią w miejscu gumki! ). Następnie rozpuść i podziwiaj ile Ci urosły, hehe :)

Gość savannah00
aha, podobno dobre jest tez plukanie wlosow w kawie :) lyzke kawy zalewamy litrem wrzatku a kiedy wystygnie pluczemy tym wloski (juz umyte, osuszone recznikiem) zostawiamy na ok. 5-10 min i splukujemy zimna woda :) kofeina stymuluje wzrost wlosow :) ale uwaga- to opcja tylko dla ciemnowlosych, jasne wloski moze farbowac :) ten sposob tez zamierzam wyprobowac :) tylko ze kawą mozecie zafarbowac wanne, dlatego ja zamierzam to robic nad sedesem :D

Gość malwinaaaa111
ja właśnie siedze z maska na głowie z żółtka jajka, oliwy z oliwek, pół cytryny (sok) i olejek rycynowy. siedzieć będę 2 godz. włosy szybciej rosna i wyglądają zdrowo. po kuracji myje revalidem spłukuje teraz rumiankiem, bo pokrzywa sie skończyła. ale zawsze płukałam pokrzywą

Gość na porost włosów
Wcierka Jantar jest dobra, włosy rosły szybciej i pojawiło się wiele nowych włosków. a skrzyp można kupić w aptece. A ja nie polecam jedwabiu, bo wysusza. A sklejenie końcówek to tylko mylne wrażenie, nie da się naprawić zniszczonych, rozdwajając się końcówek, można jedynie je obciąć i najlepiej tak zrobić(jednak ostrymi nożyczkami, bo inaczej nadal będą się rozdwajać).

Gość savannah00
malwina, co ile czasu stosujesz te maske? :) na codzien by mi raczej nie podpasowala, planuje ja robic co jakies 2 tygodnie :) stosowalam podobna na jeszcze zniszczone wlosy, wiec nie bylo widac efektow. teraz mam wlosy w dobrym stanie wiec chce zobaczyc jakie beda po tej masce :) sluchajcie, a uzywacie na codzien szamponow z SLS, czy raczej ich unikacie ?:)

"3.podcięcie zniszczonych, połamanych, rozdwojonych końcówek. ktoś moze pomyslec po co podcinacc wlosy jesli chce sie je zapuscic - koncowki zniszczone rosna wolniej od tych zdrowych. nalezy je podcinac regularnie co ok. 2 miesiace, nawet jesli nie sa rozdwojone" zawsze mi się wydawało, że włosy wyrastają z głowy a nie że końcówki rosną :D ale to prawda, że powinno się ścinać zniszczone końcówki ale to wyłącznie dla poprawy kondycji i ogólnej estetyki włosów no bo po co komu siano na końcach, którego nie da się już zregenerować ;)

Gość savannah00
to fakt, wcierka jantar jest dobra. wiele bloggerek ja sobie chwali, po dluzszym stosowaniu zapobiega wypadaniu wlosow :) sklejenie rozdwojonych koncowek jest fizycznie niemozliwe :D mialam kilka 'jedwabi' ale kiedy zaczelam analizowac sklady kosmetykow do wlosow odkrylam, ze w niektorych 'jedwabiach' te bialka jedwabiu sa dopiero na szarym koncu, gdzies za zapachem :D.

Gość savannah00
mydestinationnn - czy ja wiem :) fakt, wlosy rosna z glowy :D. mialam okropnie rozdwojone wlosy i rosly bardzo, bardzo wolno. od kiedy je scielam w jeden miesiac urosly tyle, ile wczesniej rosly w 3-4 miesiace, choc fakt ze w tym czasie pijam skrzypokrzywe i drozdze czytalam ze kondycja koncowek ma wplyw na porost :), choc moze to nieprawda :).

KOŃCÓWKI NIE ROSNĄ!!!! Rosną włosy od nasady głowy.. kobieto! :o Nie podcinaj końcówek co 2 miesiące.. to stare mity naszych babć.. Chyba, że już chcesz, bo zniszczone, ale ja bym popróbowała z wcieraniem jedwabiu itd. Przepraszam, pomyliłam się. Nie chodziło mi o zieloną herbatę tylko o pokrzywę :) Tak kawa jak najbardziej, stymuluję wzrost. Ja płuczę od czasu do czasu. Odcedź fusy z zaparzonej kawy ( 2 łyżeczki na pół szkl. wrzątku) , dolej litr wody i spłucz włosy, a jeśli masz długie to najpierw zwyklą wodą, a potem samą kawą, bez fusów!* i nie spłukuj już tego! Zostaw to na głowie. Niech włosy wyschną same, a kawa wywietrzeje. Nie ma mowy do rana o żadnym zapachu, który zniknie już po kilku godzinach. Nie płukaj kawy.

Pij pokrzywę, drożdże to na pewno pomoze ;) tyle, że po drożdżach niektórym pogarsza się cera. Na rynku jest też wiele tabletek na przyśpieszenie porostu włosów. Jest w czym wybierać :) kiedyś fryzjerka mówiła mi, że produkty zawierające w składzie mentol przyśpieszają porost włosów ale tego nie próbowałam więc nie wiem jak to naprawdę działa ;) Ogólnie mam długie włosy i szybko rosną. Wystarczy o nie odpowiednio dbać. Polecam maskę z waxa i olejowanie włosów ;) działa cuda :)

Gość savannah00
agiantkaa spokojnie :D. nie sugeruje, ze podcinanie przyspiesza porost, nie to mialam na mysli :) mydestinationnn jakich olejow uzywasz? :) narazie mam tylko jeden i przymierzam sie do kupna kolejnych :).

Próbowalam już wielu ale najbardziej moje włosy lubią mieszankę oleju kokosowego z rycynowym z dodatkiem świeżego soku aloesowego ;). Zostawiam to na noc i włosy rano są super. :) Aczkolwiek olej rycynowy może być trudny do zmycia bo jest gęsty ale i na to mam sposób. Przed myciem na suche włosy nakładam szampon tak jak przy myciu i dopiero po tym zaczynam je myć ;) dzięki temu wiem, że olej zmyje się bez problemu.

Gość malwinaaaa111
wcześniej robiłam maske raz w tygodniu. teraz zaniedbałam troche, bo niestety jest czasochłonna. ale myśle, że raz na 2 tygodnie jest wystarczająco. i zaintrygowałyscie mnie tą wcierką jantar :) musze sobie ja sprawic. no i słyszałam też o seboradin. ponoć rewelacja ;D

Jedwab nie wysusza, nabłyszcza, poprawia ogólny stan i włosy są miękkie w dotyku. Nie jakiś za 7 zł tylko lepszej firmy. Jeśli chcecie to zapraszam do obejrzenia. Końcówki idealne. Zdziwienie nawet ze strony mojej fryzjerki także..u mnie wszystko jest możliwe :) ja sama uważam to za niewykonalne.. ale są różne cuda, a ścinać rozdwojone to tylko brzytwą fryzjerską.

Gość savannah00
mydestinationnn - to fakt, jeszcze nigdy nie udalo mi sie dobrze zmyc oleju rycynowego :D. chcialabym wyprobowac kokosowy, ale nie wiem gdzie go kupic, jak juz gdzies znajde to jest rafinowany :o malwina - tez mam zamiar wyprobowac jantara, bo serce mi pęka jak widze ile wlosow mi wypada podczas mycia. no i przede wszystkim od wakacji mam zamiar zmienic swoje nawyki zywieniowe :) ciesze sie, ze moge z wami pogadac na temat wlosow :D to moja obsesja, a nikt z moich znajomych i rodziny juz nie chce sluchac o maskach, suplementach i w ogole o wlosach :D

Wax podobno też działa cuda :) Warto wypróbować. Nie jest taki drogi. A drożdże u mojej kuzynki, która ma 27 lat spowodowały, że wyskoczyły jej wypryski, trądzik. Teraz ma cerę jak nastolatka.

Gość savannah00
agiantkaa - jakiej firmy jedwabiu uzywasz? :)

Gość savannah00
coz, ja jestem nastolatka i nigdy wczesniej nie mialam jakichs wielkich problemow z tradzikiem, tylko raz na jakis czas wyskoczyl jakis przyjaciel :) teraz natomiast (podejrzewam, ze to przez drozdze albo pokrzywe) mam duzy wysyp na czole i nosie :( nie moge tego opanowac. mam nadzieje, ze to tylko przejsciowe.

Gość malwinaaaa111
a ja codziennie pije rumianek i bardzo poprawiła mi sie cera ;D

Gość savannah00
uwielbiam rumianek z miodem :)

Gość malwinaaaa111
zamiast czarnej herbaty parz sobie rumianek ;) i cera jak malowana;D

Gość savannah00
dzieki za rade :D na pewno skorzystam :)

Dziękuję Wam wszystkim ! Na pewno będę stosować się do Waszych rad kobitki :) Trzymajcie za mnie kciuki ! Niedługo będziemy miały włosy jak z marzeń .