Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana000000

WYBÓR STUDIÓW POMÓŻCIE!!!!

Polecane posty

Gość niezdecydowana000000

Hej.. już od jakiegoś czasu zastanawiam się nad trzema kierunkami studiów, a mianowicie: odnawialne źródła energii i gospodarka odpadami; technologia żywności i żywienie człowieka; zarządzanie i inżynieria produkcji. Zamierzam wybrać się na Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu. W liceum byłam w klasie humanistycznej i przyznam, że fizyki nigdy nie brałam pod uwagę (myślałam, że przedmiot ten mi sie nie przyda) więc się jej nie uczyłam.. matematyka też idzie mi średnio (ani nie źle, ani nie świetnie). Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy studia te są trudne? Na które warto się wybrać, czy są ciekawe? Łatwo po nich znaleźć pracę?. Proszę o odpowiedź :(

Gość bardo
nie wiem dlaczego wydaje Ci sie że po studiach ścisłych łatwiej z pracą... Zanm sporo bezrobotnych po politechnice ;) może jednak warto rozwijac swoje talenty humanistyczne?

Zła wiadomość, nawet jak pójdziesz na techniczne to jak jesteś osłem ze ścisłych to ich nie skończysz, a jak jakimś cudem skończysz to praca i tak jest dla ludzi, którzy się znają, a nie dla tych co ledwo zaliczyli. Chociaż na ZIP możesz iść, to taki kierunek-obiekt żartów i wylęgarnia bezrobotnych na politechnice. Nie wiem po co, ale jak ci będzie lepiej być bezrobotną po polibudzie. Może chociaż męża znajdziesz, studenci innych kierunków chodzą na ZIP na laski. :D