Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małgorzata1800

tabletka yaz pominięcie

Polecane posty

Gość małgorzata1800

Witam, przyjmuję tabletki yaz od ponad półtora roku. Zawsze brałam je regularnie, są to tabletki które bierze się codziennie, bez 7 dniowej przerwy. Ostatnie 4 tabletki są to tabletki placebo, w czasie ich brania powinien wystąpić okres. Ja przyjęłam normalnie tabletki placebo, dostałam okres, rozpoczęłam kolejne opakowanie i zapomniałam wziąć 2 tabletki- miałam wówczas jeszcze wtedy okres. Minęło 12 godzin Wiem, że jeśli nie odbywało się stosunku tydzień wcześniej to powinno być wszystko ok, powinno zażyć sie te pominiętą tabletkę. Ja byłam przekonana że akurat wtedy-tydzień wcześniej nie odbywałam stosunku, ale z tego stresu i nerwów już wszystkie dni mi się pomyliły i nie jestem tego taka pewna.. nie jestem w stanie sobie przypomnieć..mój partner też nie..poradźcie co mam zrobić, co myślicie....

Zabezpieczaj się przez najbliższe 7 dni dodatkowo prezerwatywą i czekaj do kolejnych tabletek placebo. Jeśli krwawienie z odstawienia się nie pojawi wtedy zrób test przed rozpoczęciem kolejnego opakowania.