Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość butelkowamama0001

mamy które nie karmiły piersią z własnego wyboru- są tutaj takie????

Polecane posty

Gość butelkowamama0001

jestem w drugiej ciąży i nie chcę słyszeć o karmieniu piersią. Był moment, że mówiłam, że może spróbuję ale jak sobie przypomnę traumę jaką przeszłam za pierwszym razem to odechciewa mi się prób. Moje pierwsze dziecko nie choruje mimo że nie było karmione piersią. Są tu mamy które z wyboru nie karmią/karmiły piersią?? jak radzicie sobie z presją otoczenia???

Gość ojejejejejejeje:)))))))
ja mam 5 miesiecznego syna i od poczatku jest na mm i nie zaluje....!!! otoczenie brzydko mowiac mam gdzies...syn zdrowy super sie rozwija a ja jestem spokojna bo wiem ile je...i ze jak placze to np. nie z glodu... nie zaluje...i kiedys jak bede miala drugie dziecko rowniez od razu na mm :) to moj wlasny wybor:)

Gość mama dwojeczki
tak, ja jestem :) Zaraz mnie tu zlinczuja, ale ja syna karmilam 7 tygodni piersia i mieszanka, a pozniej juz tylko mm, corke z wyboru wylacznie mm od samego poczatku.

Mam do was pytanie. Karmiłyście dziecko wg wskazan na opakowaniu tzn. tyle ml i tyle karmień czy karmiłyście na żądanie? Chciałam przestawić młodego na butlę, ale on ma dni że co godzinę chce jeść.

Gość mama dwojeczki
Ja na samym poczatku karmilam co 3 h, pozniej co 4h. Polozna poradzila, zeby robic tak, jak napisane bylo na opakowaniu, wiec ja tak robilam.

arszenika* chce jesc co godzine bo to nawyk. staraj sie karmic co 3-4h. ale bez przesady. jak zje po 2 godzinach (moja tak miala) to tez sie nic nie stanie, potem sama bedzie chciala zjesc po dluzszym czasie. jak wydaje ci sie ze chce jesc, a niedawno jadl to sprobuj dac pic (wody albo rumianku), czasem dzieci sie "zatykaja" po mleku. albo daj smoczek. jesli przez dluzszy czas bedziesz dawala tyle ml ile jest na opakowaniu i tyle razy karmila ile trzeba a dziecko bedzie dalej glodne skontaktuj sie z lekarzem. bardzo prawdopodobne ze to alergia. moja mala byla karmiona nanem ha, ciagle wydawala sie glodna, potrafila zjesc porce wiecej (a miala miesiac z hakiem wiec to duzo jak na takiego malucha). potem pojawily sie kupy jak szpinak-geste i bardzo zielone. pediatra kazala przejsc na babilon pepti. po puszce kupki idealne. powinna jesc 6x dziennie a je 5x bo tak sie najada.

Gość osjsuususs
arszenika karmisz piersią? to normalne,ze dzieci tak mają,ze czasem co godzinę, szczególnie w okresach kryzysu laktacyjnego-gdy zmienia Ci sie pokarm lub skoków rozwojowych, jesli tak jest to musisz przystawiac tyle ile chce bo wtedy poudza ci laktację... jak przejdziesz na butelkę to wtedy na mm bedzie inaczej, bedzie syte bo skałd sie nie zmienia przecież