Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyrzuty s.

czy mielibyście wyrzuty sumienia gdybyście szli na planowane L4?

Polecane posty

Gość wyrzuty s.

Moi rodzice opiekują się moim dzieckiem, zaniedługo jadą na wakacje. Wszystko miałam poukładane w pracy tak, że dziecko chodziłoby do przedszkola ale tylko do 13 u nas, ale załatwiłam sobie tak, że mogłabym sobie odbierać je o tej porze i ściągać nieobecności z urlopu po pół dnia. Niestety pomieszało się w pracy i nie mogę tak zrobić, dziecko samo nie może zostać to oczywiste, mąż jest kierowcą, jak wyjeżdża to nie ma go 3-4 dni. Moi rodzice i mąż stwierdzili, że powinnam iść na L4 no i mam iść ale mam wyrzuty sumienia bo mamy teraz dużo pracy w pracy, jakoś mi głupio, teraz już muszę iść bo wszystko załatwione i nie miałabym co zrobić innego ale dziwnie się czuję. Jakie wy macie zdanie?

Gość wyrzuty s.
nie bardzo, mam jeszcze dziadków ale oni mają po 70 lat więc moje dziecko 5 razy by ich obleciało dookoła, bałabym się, mąż w rozjazdach, szukałam jakichś półkolonii ale w odpowiedzi słyszałam, że za małe dziecko.

Gość wyrzuty s.
boję się natomiast, że po powrocie moja kierowniczka będzie się mściła na mnie, nie powiem jej, że to planowane ale nie wiem co ona pomyśli, pracy jest sporo teraz, mąż mówi, że mam przestać z tymi wyrzutami i popatrzeć sobie ile zarabiam w tej pracy i wtedy powinny mi przejść te wyrzuty :/

Gość wyrzuty s.
andzia teraz już nie mogę posłać dziecka do przedszkola nawet do tej 13 a na opiekunkę mnie nie stać po prostu no pracownikiem roku nie zostanę to pewne

Gość wyrzuty s.
no to mielibyście wyrzuty sumienia czy nie? ja i tak pójdę bo już muszę tylko czy wy mielibyście wyrzuty czy nie?

Gość cienkasprawa
tam, bo to nie w porządku. L4 to chorobowe a nie opieka

Gość cienkasprawa
chciałam napisać tak

Gość wyrzuty s.
no dobrze to co miałabym zrobić?

Gość cienkasprawa
pomyśl o opiekuńce, sasiadce, koleżance