Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiiidmankaa

Podajcie przepisy na coś dobrego

Polecane posty

Gość 24234425
ja nie umiem gotowac ;/

Gość triu
ja dzisiaj mam zwykly obiad - smazona kielbasa, ziemniaki, ogorki konserwowe. ale mam rozne fajne przepisy tylko powiedz o co konretniej Ci chodzi :)

Gość Ale na co konkretnie?
Na cos słodkiego czy na cos na obiad?

Gość triu
nie no śniadania i kolacje jem najczęściej takie zwykłe - jajecznica, kanapki itd. obiad? zupa krem ziemniaczano-porowa (pycha), do tego nalesniki z suszonymi pomidorami

Gość triu
zupa: obierasz ziemniaki (jak takie wieksze to z 4-5), do tego czyscisz z 4 pory. kroisz byle jak (bo potem bedziesz i tak robic krem) i gotujesz do miekkosci, do tego sol, pieprz, lyzka masla, czosnek granulowany, dwie kostki rosolowe (najlepiej ta z lisciem laur i zielem ang), jak bedzie miekkie to miksujesz na krem, podajesz z grzankami albo groszkiem ptysiowym. nalesniki: 300ml mleka,1-2 jajka, szczypta soli, 30 g roztopionego masla, 125g maki pszennej - ciasto ma wyjsc bardzo rzadkie. smazyc najlepiej na patelni ceramicznej bo wtedy juz bez tluszczu, jak nie masz to na zwyklej na oleju. farsz: pieczarki, suszone pomidory - podsmazasz pieczarki w kosteczke, dorzucasz pokrojone suszone pomidory, sol, pieprz, mala cebulka nalesniki zawijasz z farszem i plasterkiem mozarelli do tego sos czosnkowy: smietana i majonez pol na pol, wycisniete 2-3 zabki czosnku, sol.

Gość Miki duo freSZZZZZZ
na chleb nałóż camembert pokrojony w plasterki posyp solą, pieprzem, trochę nałóż pasty chilli takie "kanapki" włóż na suchą patelnię i podgrzewaj, aż lekko podpieką się od spody a na górze ser zacznie się lekko topić pychaaaaaaaaaaaaaaaa