Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikrusik7

zna sie ktos na aparatach cyfrowych?

Polecane posty

Gość mikrusik7

mam male pytanko. dostalam nowy aparat. kodak easyshare nie na baterie akumulatorki tylko na taka jedna duza, nie znam sie na tym. i nie wiem czy ladowac ja dopiero wtedy gdy rozladuje sie do konca czy jak? I kiedy bede wiedziec , że jest juz naladowana? ma ktos moze ten aparat tez? i mi pomoze?

Gość fddgfdgfdgfdg
poczytaj w instrukcji jak załadować 1wszy raz a później jak chcesz to możesz ładować dopiero po rozładowaniu a jak chcesz to i jak jest w połowie naładowana - podłączać do ładowania coś jak bateria laptopa, ładujesz kiedy chcesz dobranoc

Gość mikrusik7
no wlasnie w mojej instrukcji nic na ten temat nie pisze ale dzieki

Gość muszecosztymzrobic
nie jestem jakimś ekspertem, ale czekaj aż się rozładuje do końca. nie masz może na ładowarce światełka ? Moje zmienia kolor czerwone- nienaładowana bateria, zielone- naładowana. Proste ;) ładowanie u mnie trwa ładnych kilka godzin (około 4).

Gość mikrusik7
musze sprawdzic. a jaka posiadasz ladowarke?

Gość inzynier serwisowy//
Znawcy z kafe kurwa mać... LAPTOPA I BATERII LION NIE ŁADUJE SIĘ KIEDY CHCESZ. Baterie lion należy wstępnie uformować tzn napełnić całkowicie a następnie zużyć całkiem. Jednak nie do poziomu spadku napięcia o 1/3. Czyli po rozładowaniu nie zostawić jej np na tydzień. Bo wówczas bateria w kosz. Po uformowaniu baterii. Baterie LION maja 2 wady. Nie należy ich przechowywać w poziomie niskim i wysokim. W obydwu przypadkach zmniejsza się pojemność. I specjalnie w laptopach ustawia się by nie doładowywał bateri jeśli ma np 60%. Jak więc baterie w starszych laptopach gdzie nie ma możliwosci ustawienia używać lub w aparatach?? A no należy utrzymywać ją naładowaną w granicach 60 - 85% Wówczas posłuży nam najdłużej. Nie trzymać długo rozładowanej. I naładowywać do 100% tylko jeśli wybieramy się na wycieczkę, podróż z laptopem. Jeśli bateri w starym laptopie mamy zamiar nie używać należy wyjąć ją po doładowaniu do ok 90% i raz na miesiac sprawdzać ile ma %. Raz na 3 miesiace sformować. AMEN I SIE NAUCZCIE DEBILE KURWA JEGO MAĆ. a nie potem czemu mi bateria w telefonie nie trzyma. Bo tam jest taka sama. A nie ludzie doładowują non stop na full a po 4 miechach trzyma dzień. 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Kolejny ekspert.... Rozładowywanie do 0 i ładowanie do 100% także kończy takie baterie. W ten sposób utrzymywało się sprawność baterii kadmowych. I formowało non stop by niwelować efekt pamięci. JW BATERIE LION NIE LUBIĄ powyżej 90% i poniżej 15% A kto nie wieży niech sprawdzi prosto. Ile czasu ładuje się bateria do 80% a potem ile od 80 do 100% I ile czasu trzyma ci bateria z 20 % do zera i z 100 do 80 a ile w pozostałych przedziałach. Poza tym google twoim przyjacielem jest. 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Gość mikrusik7
mam taki aparat , bo sprawdzilam kodak M23. wiec juz sie pogubilam. mam czekac az ta bateria sie rozladuje i ja zaladowac do ilu wkoncu?

Boze Przeczytalas co napisałem?? Nowa bateria ?? Najpierw formujesz 3 razy czyli ful - minimum ful - minimum full- minimum Ale nie dajesz napięciu spaść czyli zaraz jak ci się rozładuje dajesz do ładowania. Najpóźniej tego samego dnia. Później starasz się ją utrzymywać między 90 a 20% naładowania. Wiec jeśli masz wskaźnik w aparacie jest łatwiej. Tani aparat więc nie masz. I będziesz znajac życie ładować do ful Więc jedyne co możesz zrobić to podłączać zanim się rozładuje!!!!!!!!! A nie jak głupoty piszą przy totalnym rozładowaniu. W laptopach czy tel jest to bardzo proste. W aparatach niestety każdy ładuje baterię na full bo tam masz tylko diodę. zmieniającą kolor na zielony.

Gość mikrusik7
przypominam , że mi chodzi o pierwsze naladowanie tej bateri.. chociaz nie wiem czy juz nie byla ladowana. bo skad mam wiedziec co w sklepie robili z aparatem

I OD DZIŚ JAK SIĘ DOWIEDZIAŁAŚ ZACZNIJ W TEN SPOSÓB DBAĆ O BATERIE W TEL Czyli podłączaj ładowanie zanim będzie 20% a odłączaj przed 95% max. Ale ludzie są wygodni załączają łądowarkę na noc i ok :) Tak jak w przypadku aparatu. Postaraj się więc chociaż o dolną granicę jak o górną ci sie nie chce / nie możesz.

Gość mikrusik7
nie wiem czy tani bo dostalam w prezencie. ale jak widze jakos zdjec to jestem zadowolona

Gość mikrusik7
ok dzieki bardzo:)

Baterie miałaś raczej osobno a nie w aparacie. Czyli nowa. I jest ona naładowana do 80% właśnie w sposób transportowy. Więć formujesz baterie niskie wysokie. 2 razy w praktyce nowych baterii wystarcza. 3 nie musi być zwłaszcza w tak małej baterii. Nie jest to wielka pojemność.

Gość mikrusik7
no ok ok. dzieki :) bede pamaietac , żeby ja najpierw frormowac minimum maximum