Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rygfhg

Jak zinterpretować to zdanie ?

Polecane posty

Gość rygfhg

" Drugi przetarg przeprowadza się w terminie 6 miesięcy od dnia zamknięcia pierwszego przetargu. 1. Czy jezeli pierwszy przetarg organizowany byl w styczniu to drugi przetarg mozna organizowac w czerwcu ? 2. Czy trzeba sie wyrobic w tych sześciu miesiącach i drugi przetarg mozna organizowac w lutym marcu lub kwietniu ?

Gość co za mily chlopczyk
wg mnie w tym przypadku "w terminie" oznacza " wciągu" 6 m-cy więc odp. druga jest prawidłowa. ale rzeczywiscie srednio sprecyzowane to jest - może specjalnie;)

Gość dhfjskdfhvjsdvhf
Jeśli powiedzmy pierwszy przetarg był w styczniu i został zamknięty powiedzmy 25 stycznia, to od tej daty w ciągu pół roku, choćby np. w lutym czy w marcu przeprowadza się drugi :) Po prostu masz 6 miesięcy od daty zamknięcia pierwszego i w tych 6 miesiącach masz się wyrobić :)

Gość rygfhg
Ja tez tak wlasnie uwazam, ale pani dyrektor mowi, ze to dopiero po 6 miesiacach. A jak nie wyrobie sie w terimie tych 6 miesiecy np. na sprzedaz skaldika majatku ruchomego to juz nie moge po tych 6 miesiacach sprzedac ?

ja bym to zinterpretowała "w terminie do 6 m-cy" swoją drogą, po jakiego gwinta ustala się takie nieprecyzyjne przepisy? chyba tylko po to, żeby jedni sie głowili, drudzy mogli zarzucić nieznajomość prawa a trzeci mogli zamataczyć bo innego powodu nie widzę

Gość rygfhg
Nie wiem co mam robic, a zrobic trzeba dobrze, bo jak kontrola przyjdzie zeby kary nie zapłacic, cholera wymysly

Gość gnojek ale taki prawdziwy
co za pomysl pytac o to debili z forum...

Gość tgbnbhy
na innych forach kgdzie sa rozni radcy znajacy sie na tym to trzeba placic