Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja malutka

mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość kkookkoo
a dlaczego dzieci Wasze na takich paskudnych mlekach??

Gość moja malutka
dzięki dziewczyny:) dobrze jest wiedzieć że są inne maluchy-niejadki:) chociaz ona jak dostanie butle to raz dwa i nie ma wiec niekoniecznie jest takim niejadkiem:) raczej spioszkiem:)

Gość kkookkoo
cieszę się:) osobiście wydaje mi się, że dziecko trudno zagłodzić:)no ale ja mam doświadczenie z jednym takim i żywy dowód na to, że można z tego wyjść obronną ręką;)

Gość kkookkoo
bo mojej apetyt znacznie spadł jak ze zwykłego mleka na comfort a potem na pepti przeszła

ja dzisiaj postanawiam karmić ją co 3h. zjadla o 2, teraz po 7. ale znając moje szczescie to o 10 bedzie spać jak suseł:)

moja tym nanem sie wyraznie nie najadala. jadła nawet więcej niz bylo na opakowaniu a tego za to mniej. widac inny skład i inaczej to sie wszystko rozkłada.to tez na pewno różnica czy mleko zwykłe czy "apteczne"

Gość kkookkoo
dla mojej prawdziwym szczęściem okazało się wprowadzenie sinlaca. teraz jak widzi łyżkę to piszczy ze szczęścia. a butla to tylko z konieczności:D

Gość moja malutka
No my to jeszcze na kaszki poczekamy troszkę:)

Gość kkookkoo
ale z nan ha jadła tak? on taki też bardziej zachowawczy. i teraz leczniczy pepti- dla alergików. a czemu niegdy zwykłego nie miała?coś jej dolega? boli ja brzuch czy tak na wszelki wypadek?? bo moja dostała pepti z podejrzenia o alergię. ale zrobię co0 w mojej mocy żeby dostała normalne- bo wątpię w tą jej alergię na mleko. jutro idziemy właśnie do szpitala na próbę prowokacji mlekiem zwykłym

Gość kkookkoo
no właśnie podejrzenie alergii- jesteśmy włąśnie pod opieką gastrologa. Ale ja wątpię w tą alergię. na mleku zwykłym funkcjonowała dobrze- miała lekkie zaparcia. to przeszłyśmy na comfort po którym miała krwiste biegunki i po 5 dniach picia go wjechałyśmy do szpitala. na pepti jej przeszło i stwierdzili, ze to alergia. ale mi to się bardziej wiąże z tym comfortem niż ze zwykłym mlekiem. w testach alergicznych mleko jej nie wyszlo. więc robimy tą prowokację i zobaczymy

ja miałam od poczatku za malo mleka wiec w klinice dokarmili ją nanem ha. potem kazali tym samym mlekiem. lekarka na patronazu powiedziala zeby zostawic ten ha, ze na zwykle przechodzic okolo 3 mca. no i potem sie pojawily kupy jak szpinak-geste i mocnozielone. placz przy robieniu kupy, kupa raz na 2 dni. no i dali pepti. zjadła puszke i jak ręką odjął. kupy tez sa czasem raz na dwa dni ale bez placzów i ładne. mi mowili zeby tez zrobic prowokacje. ale to gdzies za miesiac dopiero.

Gość kkookkoo
no to pozostaje Wam się przemęczyć i może za miesiąc będzie lepiej:) bo to zwykłe mleko jest słodsze i smaczniejsze- dzieci chętniej je jedzą

Gość moja malutka
ojej, jak przeczytalam "krwiste biegunki" to az mnie dreszcz przeszedł !

wiesz akurat nie narzekam bo ładnie przeszla z nana na ten pepti. mimo ze jak ja probowalam jedno i drugie to niebo a ziemia. ten pepti smierdzi;/ ja bym nie mogla go jesc;p nan smakowal jak takie mleczko a to jak cos dziwnego. ale jej chyba to nie przeszkadza bo rzuca sie na butelke i niam niam i koniec:)

Gość kkookkoo
pewnie dlatego że miała delikatne objawy. no i dużo od elkarza zależy. my dlatego jesteśmy pod opieką gastrologa bo alergolodzy u nas są do bani. a ta lekarka tak gruntownie się zajmuje dzieckiem. wiadmo, że w tym wieku testy nie są całkiem wiarygodne- ale ona skierowań nie żałuje. dzięki temu mamy chociaż mniej więcej jakiś ogląd stanu dziecka.

Gość kkookkoo
młoda też niby ładnie przeszłą ale zjadała o przynajmniej 60ml mniej niż zwykłego ja jak zobaczyłam krwistą biegunkę to mnie dopiero ciary przeszły:O a w szpitalu załapała mała rota. i krwista biegunka wróciła. to był dopiero widok:O do tej pory mi niedobrze jak sobie pomyślę jaki cyrk przechodziliśmy miesiąc temu

Gość kkookkoo
Powiedziałam, ze już więcej dziecka do szpitala nie oddam. ukradłam ją po drodze- jednego szpitala do drugiego- i leczyłam rota w domu:O nigdy się tak nie bałam. potem ten cholerny rota rzucił mi się na syna- takiego chorego to go w życiu nie widziałam. potem na męża przeszło:O. prawie trzy tygodnie wyjęte z życiorysu mieliśmy

o rany:/ moja znajoma szczepiła na roty i nic to nie dalo. sądziła że jak szczepiła i nawet jak zachoruje to jakoś łagodniej to przejdzie. co Ty, masakra jakaś. Pediatra moja mówiła ze szczepionki na roty to strata kasy, że i tak dzieci sie tym zarażają. Okropieństwo.

Gość kkookkoo
wiem- bo widziałam w szpitalu jednego zaszczepionego:O masakra. ale mawiają- co nas nie zabije to nas wzmocni:D już wyszliśmy na prostą:)

Gość najlepije zmien pediatre
twoje corka bardzo dobrze przybiera na wadze 300 g w dwa tygodnie to ok 600 w miesiac. czyli prawidlowo. ten twoj pediatra to nei wie, ze z wiekiem dzieci przybieraja wolniej?? a trzeci miesiac cszesto jest decydujacy dla dzieci na modyfikowanym , dobijaja wtedy do 5 kg i sporo z nich zacyzna przesypiac noce. myslalam, ze przybrala 100 g w miesiac!!! NIe przejmuj sie pediatra, sluchaj siebie i dziecka.

moja mala potrafi spac nawet 12h!!!!!! balam sie ze cos z nia nie tak, ale przebadali i mowią że taki typ:) ha! i jest prawie 10 a ona spi;;p mowilam!

Gość kkookkoo
dobre są takie dzieci:D moja śpi od 19 do 7. wstaje na butlę i spi dalej do 9:)

Gość dertesta
Ja polecam hippa, mleczko niedoceniane. Dziecko je lubi, robi ładne kupki, ma probiotyki. Próbowaliśmy róznych, bebilon comfort miał być na zaparcia, a działał odwrotnie. Warto spróbować