Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wasaaaaa22

bede szczupla

Polecane posty

Gość wasaaaaa22

moje drogie. za glowny cel postawilam sobie ze bede szczupla i bardzo tego chce. obecnie waze jakies 72,9 kg. mam 173 cm wzrostu wydaje mi sie ze moj glowny problem polega na tym, ze w swoim zyciu przeplataja sie dwa etapy- dieta-glodowka bardziej z obzeraniem i chyba na tym polega moj blad zaczynam jesc inaczej, bardzo lubie slodycze i kawe. a podczas diety z nich rezygnuje ale po tygodniu rzucam sie wrecz i pochlaniam niezliczone ilosci kcla slodyczy, moze tak stopniowo nie rygorystycznie?? co mi radzicie, zdrowe odchudzanie bez glodowania, ale z efektem.

Gość ja pani wasza
ta jasne....

Gość wasaaaaa22
co jasne?

Gość Apasz25
Nie będziesz

W tym przypadku najlepiej postawić na dietę indywidualną. Bierze ona pod uwagę przyzwyczajenia żywieniowe, lubiane i nielubiane produkty, styl życia i predyspozycje zdrowotne. Gwałtowne przeskakiwanie na restrykcyjną dietę i absolutna zmiana spożywanych produktów wywołuje szok w organizmie, stąd to późniejsze "rzucanie się na słodycze" a co za tym idzie powrót do niechcianych kilogramów. Osobisty dietetyk, tak dopasowuje dietę do potrzeb organizmu, aby ten w naturalny sposób pozbył się nadwagi.

Gość adibi
tak szczerze to ty nie jestes gruba...

Gość adibi
Tylko spasiona 🖐️

Gość minetka
Jaaaasne. Wszystkie grube maciory odchudzają się na lato. Co roku. Nawet jak im pięćdziesiątka stuknie - dalej się odchudzają i dalej wierzą niezłomnie, że tym razem się uda 🖐️

Gość też uważam szkoda zdrowia
głodówki spowalniają metabolizm , lepiej mniej jeść albo tylko zrezygnować z kolacji i trochę częściej się ruszyć , nawet żeby wysiąść z autobusu jeden przystanek wcześniej albo na dłuższe spacery z psem i tak dzień w dzień ;)

Gość Anulkaaa_86
Polecam zrezygnować ze słodyczy (batony, czekolady, ciasta) na rzecz np. sorbetów ze swiezymi owocami - sorbecik z grycana (3 kulki) + swieze owoce to około 140 kcal. Do tego jedz czesciej a mniejsze posiłki (5 posiłków dziennie) zamiast zwyczajowych 3. i wiecej gotuj na parze zamiast smazyc!!

Gość przebrałam się za ducha
ruszać się więcej i mniej kolacyjki, ze słodyczami to święta prawda

Warto też zadbać o odpowiednio dużą dawkę błonnika. Wspomaga trawienie a do tego zapewnia uczucie sytości i automatycznie mniej jemy :) Dietę dostosowaną indywidualnie pod Wasze potrzeby znajdziecie na vivalavita.pl :)

Gość Anulka_86 dobrze prawi
uważam podobnie , słodycze są zgubne to puste kalorie podobnie jak wszystkie gazowane słodkie napoje

Gość przebrałam się za ducha
smażenie tak jak grillowanie jest dla wątroby ciężkie i to z patelni i to z frytkownicy- tu jest często gęsto wyższa temperatura od patelni a co za tym idzie więcej szkodliwe dla zdrowia, już lepiej gotować albo dusić i piec w folii z niewielką ilością tłuszczu

Gość oman
witaj, chyba załozycielki topiku juz nie ma, a ja chetnie bym sie przyłaczyła. na poczatatek do konca tego miesaca chciałabym schudnac 5kg. 170cmwzrostu i 71kg . mysle, ze to jest wykonalne tzn te 5kg, ale ja mam taki słomiany zapał. moze tu jak bede sie komus "spowiadac" z tego co zjadałam to jakos bede sie trzymac w ryzach.

Gość oman
dzien 1 serek wiejski + pomidor+łyzka otrębow+ mały kawałaczek sernika

Gość oman
a zpomniałabym i 3,7km biegnia

hej jestem nie bylo mnie poniewaz ndo dzis nie bylo tez nikogo na moim temacie ja chcialabym zrzucic 6 kg do konca lipca i od jutra biore sie do dziela duze upaly wiec moze uda sie zamierzam jezdzic na rowerze codziennie i jesc w granicach 1000 kcal

Gość słodka :)
wasaaaaa22 Czymam za Ciebie kciuki kochana :)

hej :D mam podobne wymiary do was:) i topic na ktorym pisalam tez umiera :P zostalam chyba sama.. moge sie podlaczyc? mi zrzucanie wagi szybko nie idzie bo nie mam jakiejsc rygorystycznej diety opieram sie na warzywach, rybach, drobiu i nabiale pije duzo herbatek ziolowych i wody aha i cwicze cos codziennie, minimum 30 min .. no teraz to akurat przez 2 tyg codziennie wieczorem maluje sciany i sufity bo mam remont w domku - ale tez uwazam to za pewnego rodzaju cwiczenia :P pozdrawiam :D i zycze powodzenia i wytrwalosci P.S - autorko - co do slodyczy, zakup sobie bardzo ciemna czekolade :) mi pomaga zjem 2 kostki i mam dosyc slodyczy, kiedy mleczna moglabym zjesc cala tabliczke ;)

*trzymam :)

adziam... A jak ćwiczysz ? :)

dziekuje moje drogie super teraz mnie bardziej jeszcze zdopingowalyscie ten topik nie umrze bede na nim pokazywac moje wyniki chce bardzoo slodycze to jest moj grzech glowny. zaczne z ta gorzka

Gość czarrrnulka397
ja tez bede:)

slodka :) 3 dni w tygodniu z Tiffany Rothe czyli ostry workout (z ciezarkami) + 8mins abs = lacznie 60 minut 3 dni w tygodniu na rowerku stacjonarnym 30 minut + 15 minut hulahoop sobote zawsze odpuszczam ;)

Gość 0122938y7y6ty
a ja jestem szczupła

Witam was, koleżanki zważyłam się dziś, waga pokazała 72,5 kg 10 kg mniej- taki moj cel na poczatek, najwazniejsze to trzymac sie diety i nie rzucac na jedzenie to jest moj problem na sniadanie zjadlam dzis pol grahamki z plasterkiem pomidora i lisciem salaty. pozniej zjem jablko jakies nektarynki i moze jogurt naturalny