Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta która pytaaaaa

solicie niemowlakom ?

Polecane posty

Gość ta która pytaaaaa

jak w temacie ?

Nigdy nie solilam takim malym dzieciom. Nawet teraz jak maja prawie 2 i 3 lata to sole minimalnie. Sama tez sole malo w porownaniu z innymi doroslymi a juz naprawde w ogole w porownaniu z moja tesciowa :P

Gość ooosolesoobie
ja czasami solę jak gotuję ziemniaki albo jakieś mięso i zapomnę że syn ma jeść z naszego garnka ma prawie skończone 11 msc

Gość ja dosalam
ja dosalalam i lekko przyprawialam dziecku jak mialo 10 miesiecy bo zaczelo krecic na te mdle posilki nosem po tym jak sprobowalo naszego posilku z przyprawami i problem sie skonczyl wraz z tym.

Gość oczywiście ze dosalam
i przyprawiam , delikatnie znam dziewczyne która jak ktos wyzej napisał jadła mdłe papki bez soli do trzeciego roku zycia i teraz gdy ma prawie 20 lat nie da sie jej nakarmic , wszystko jej be , wszystko jest pikantne nawet gdy nie jest przyprawione, porazka taki człowiek nic mu nie smakuje ma zepsute kubki smakowe przez durną mamuśke.

Gość kaaroollaa
solę i sobie i dzieciom (dzieciom trochę mniej). Według najnowszychych badań amerykańskich naukowców prowadzonych na dużej grupie badawczej w ciągu kilku lat SÓL jest ZDROWA- przeciwdziała zawałom i udarom.

Gość zieolono-czerwooona
sól jest zdrowa... super, tylko baby na cafe mogły to wymyslić i jeszcze na naukowców się powołuje... brak mi słów...

Gość zieolono-czerwooona
przeciwdziała zawałom jod zawarty w soli )dodawany tam sztucznie) a nie sól ! jakbyś była mądrą mamą to wiedziałabyś że jod można dostarczyc w innej formie niż sól.

Zepsuc, stepic kubki smakowe mozna wlasnie przez nadmiar soli a nie przez jej brak :o A przyprawiac ziolami mozna juz niemowlakowi i nie mozna powiedziec ze takie rzeczy sa bez smaku i mdle. Sama sole malo a jakos wszystko mi smakuje i przynajmniej czuje smak jedzenia

Gość Kajjjj
Sol niszczy nerki nawet doroslych ludzi, a co dopiero niemowlat.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaa875
Córa niedługo skończy 18mieś. i nadal niczego jej nie dosalam :) i już nie wymyślajcie, że dzieci nie chcą jeść potraw bez soli, bo mdłe,, bo one właśnie lubią potrawy takie nijakie, to przyprawy mają zastąpić smak soli. Jak ktoś źle gotuje bez przypraw to się nie ma co dziwić, że dziecko nie chce tego jeść. nawet w słoikach mają różne dodatki.

Gość ga-de-ry-po-lu-ki
aaaaaaaaaaaaa875 ze niby jak dziecko nie chce jesc to matka zle gotuje? co za brednie. rozumiem ze solic nie mozna. niemowle tez czlowiek i tez ma swoje upodobania. ja sie dlugo bronilam przed przyprawami, ale moje dziecko w ogole nic nie chcialo jesc. odkad lekko dosmaczam zupki wszystko zjada z apetytem. i moze jestem chujowa mama bo daje dziecku sol ale co mam zrobic? cale zycie karmic tylko mlekiem? zadne dziecko nie jest takie samo. trzeba probowac wszystkiego. u mnie zadzialala metoda prob i bledow. niestety moje dziecko nie lubi mdlych zupek.