Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanka

Tradzik , czy jest na niego jakis sposob???

Polecane posty

Gość załamanka

Nie daje juz rady, probowalam wszystkiego i nic ni epomaga:((((( moze ktos ma jakies sposoby zeby perzeszlo juz na zawsze

Gość dziekujemy ci essi johnson
Musisz wypalic skore. To jedyny sposob, zeby przeszlo raz na zawsze :D Idz do dermatologa. Na peweno pomoze Ci zaleczyc ta dolegliwosc.

Gość powiem i ja....
może wizyta u dermatologa pomoże

Gość załamanka
bylam u 2 najlepszych dermatologow w miescie i pomoglo tylko na chwile , zreszta nie do konca pomoglo, nie wiem juz co robic

Gość Apasz25
Wyciskać wągry i stosować mydło siarkowe. Pocieszę Cię, że w wieku 24 lat mija samo

bylas u lekarza / dermatologa ?? JA mialam trądzik na plecach, na twarzy bardzo rzadko. PrZepisała mi na receptę taki płym, smaruje się nim trądzik i schodzi :)

Gość krrrredka87
oxybrazja, locacid, differin. ps ja mam 25 L I OD ROKU TRADZIK teraz sie uspokoilo po tym co w/w wymienilam

Gość załamanka
mydło siarkowe bardzo mi wysusza skore co powoduje wysyp, tak pisalam przeciez ze bylam u dermatologa nawet nie jednego, te masci znam, pomagaja tylko n achwile, do tego mam mega tlusta cere, no i zaskorniki i przebarwienia:(

Gość zabijaczka
ja miałam jakieś tabletki i się wyleczyłam antybiotyki od dermatologa nazwy nie pamiętam

Gość nanablabbla
kup olejek z drzewa herbacianego i kladz na zmiany i tluste powierzchnie skory. u mnie wyregulowal prace loju. idz tez do ginekologa po diane, kuracja hormonalna dziala bardzo dobrze na pryszcze. pij tran ( powaznie, dziala) ale efekty zobaczysz po ok 2-3 tyg/ i jedna tabl cynku dziennie. probowalas tetracykliny?

Gość klaw
a może by tak trzeba było pomyslec ze to co probujesz leczyc z zewnatrz powinnas zaczac leczyc wewnatrz? czesto tradzik sam w sobie nie jest choroba, a skutkiem np. niewłasciwej diety,zaburzonej gospodarki hormonalnej. Twoj organizm pokazujew ten sposob ze cos dzieje sie w srodku i ta droga sie oczyszcza. Idz do ginekologa i zrob sobie badanie na poziom prolaktyny. Ja tez mialam problem z tradzikiem, dermatolog nie pomogl, dopiero ginekolog bo to bylo od zaburzonego poziomu hormonów.

Gość załamanka
Boje sie brac tetracykline bo ma powazne skutki uboczne, poza tym nie stac mnie, tak samo boje sie brac tabletki, hormony sie roregulowuja, i jak sie przestanie brac to wraca tradzik nasilony, olejek z drewa herbacianego stosuje ale szału nie ma, mam zamiar kupic cynk

Gość załamanka
klaw- a co ma dieta do hormonow, nie do konca rozumiem Twoja wypowiedz, tak poza tym to sie zdrowo odzywaiam pije zielona herbate, duzo wody, jem owoce warzywa nie jem slodyczy ani smazonych potraw, tylko ciemne iecywo, duzo kas zi ziarna zboz

Gość klaw
spróbuj jeszcze maść nagietkową i kup sobie skrzypowite ( kolo 20zł na 40dni kuracji- poprawi stan twojej cery)

Gość załamanka
a tak apropo to powaznie mysle nad oczyszczeniem organizmu bo wiem ze to ma duzy wplyw na cere

Gość klaw
no właśnie i moze czas zmienic diete, duzo zalezy od tego co jesz. jedz duzo zielonych warzyw, owoce, ciemne pieczywo ( bo w białym to same swinstwa) i duzo cebuli :) swoisty antybiotyk na rózne dolegliwości

Gość takie tam duperele nic więcej
na trądzik się nie umiera, sam minie gdy twój organizm w pełni dojrzeje :) ja stosowałam sypki puder znakomitej niestety nieistniejącej już firmy Yardley

Gość załamanka
ale z takimi krostami pojedynczymi sobie radze, zawsze mozna je czyms zasuszyc ze tak powiem, najgorsze jest to ze mam przebarwienia na czubku nosa, mega tlusta cere i robi sie taka czerwona, i mam duzo zaskornikow podskornych n aczole nosie i koło nosa

Gość iiio
Izotek. Mi nic nie pomagało, pomógł on. Potwornie drogi, skutki uboczne są ale nie jakieś straszne, polecam tym, co mają masakrę na twarzy ( całą twarz w bliznach i pryszczach) i dla tych co nie czytają durnot o tym leku i nie mają o nim pojęcia tylko powtarzają głupoty 🖐️

Gość takie tam duperele nic więcej
idź do dobrej kosmetyczki, oczyści ci wągry, stosuj piling do twarzy i azulan

Gość załamanka
niestety nie stac mnie

Gość tym razem na orange
Tez mam zaskorniki. Na nosie, na policzkach, czole, brodzie, mam tlusta cere. Na tlusta cere pomaga mi sok z cytryny. Smaruje strefe T wieczorem sokiem z cytryny, nierozcienczonym, piecze troche przez jakis czas, ale daje rade, ide spac, rano myje twarz, przez nastepne pare dni mam spokoj z lojem. Pryszcze trzeba wysuszyc i odkazic. Aha, na przebarwienia tez pomaga sok z cytryny bo je rozjasni. Do tego nie smaruje sie zadnymi kremami nawilzajacymi, bo gdzie jest napisane, ze packanie sie kremami pomoze? Nigdzie. Wyeliminowac ostre, slodkie, slone przetworzone produkty. Wiecej owocow i warzyw, mniej czerwonego miesa.