Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość policenikumia

KARA SMIERCI DLA MORDERCY!!!

Polecane posty

Gość policenikumia

3 miesiace temu pijany kierowca jechal z duza predkoscia i gadal przez komurke na pasach smiertelnie potracil mojego meza dostal 8lat uwazam ze to niesprawiedliwe kara smierci sie nalezala!!!

Gość kfdsjjfdfgfg
Moze nie śmierci, ale jakieś 25l tak.Pewnie wyjdzie po 5l taki mamy kraj, za gwałt facet w mojej miejscowości dostał 5l a wyszedł po 1.5 roku :o

Gość vakossa
znajdź panów-co mu wytłumaczą co zrobił współczuje

Gość agga1234
juz jest wyrok po 3 miesiacach, niemozliwe wyrok niski dlatego czasami samemu nalezy wymierzac sprawiedliwosc, a jezeli wierzysz w Boga to zostaw to jemu

Gość takie tam duperele nic więcej
czasami trudno nam pogodzic się z niesprawiedliwością ale dobry Bóg lubi sam wyrównać rachunki, czekaj cierpliwie :D

Kara wymierzana przez państwo nie może być czystą zemstą; byśmy się nieźle uwstecznili :O

Bardzo współczuję !! Wiem że nic nie ukoi bólu po stracie najbliższej osoby. Jestem za kara smierci ale dla recydywistów. Prawda jest taka że kary są zbyt łagodne a za dobre zachowanie można sporo skrócić karę. Kara śmierci tak ale w szczególnych przypadkach.

Dla mnie optymalne jest podejście Kościoła Katolickiego: kara śmierci - nie, chyba że państwo nie jest w stanie uchronić obywateli przed przestępcą. Autorce oczywiście współczuję i rozumiem chęć rozliczenia się; to naturalny, ludzki odruch. Mimo to uważam, że te emocje nie powinny być przenoszone na państwo.