Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miska18888

młode ciężarne

Polecane posty

Gość miska18888

co myślicie o dziewczynach które zaszły w ciążę mając 18lat???

Gość miska18888
wiesz szkole zawsze mogą skończyć czy w ciąży czy po ciąży to zależy od nich.

ja zaszłam w ciaze w wieku 20 lat.. i wydaje mi sie to idealny okres.. tyle ze ja mialam juz skonczona szkołe i ok 1,5 roku stazu w pracy.. oraz kochajacego faceta przy boku ;)

Gość nuaas
Nic, to ich życie i to one muszą sie z nim zmagać a nie ja.

Raczej nie darzę ich specjalnie głębokim szacunkiem z prostego powodu - ich nieodpowiedzialności i płytkiej wyobraźni

Gość bla ble bli blo blu
zdarza sie, coz. wazne jak sobie pozniej beda radzic.

Gość Mejew89
Zalezy czy sa odpowiedzialne pozniej i jak opiekuja sie dzieciaczkiem.. Ja 1szego syna urodzilam w wieku 18lat balam sie ale dalam rade i teraz jestem w 2giej ciazy i mam meza ( nie jest ojcem 1szego dziecka) i jestem szczesliwa :) wszystko zalezy co ta 18stka ma w glowie :)

Ja zaszłam w ciążę mając 18 lat, i na początku było ciężko, ale z czasem coraz lepiej radziłam sobie z dzieckiem. Wcześniej nie miałam do czynienia z małymi dziećmi.

Gość mireczkowataa
szkoda mi ich. Tak po ludzku. Ale większej teorii nie dorabiam- ich życie, nie moje:)

Gość jkhiuguytu7y
ja powiem tak ;niejedna 19tka ma wecej oleju w glowie niz 30atka...sa wyjatki i tu i tu o takich co puszczaja sie na dysce lub po blokach i niewiedza z kim sa w cazy nawet tobym zajebala;/ ale takie co maja chlopakow z dluzszym stazem i maja poukladane w glowie zycze jak najlepiej;)

Gość młoda mama2333
Ją mam 18lat i jestem w 7tc i jestem świadoma tego ze będzie ciężko Ale mam zamiar chodzic do szkoły dopóki dam radę i mam duże wsparcie ze strony narzeczonego i jestem dobrej myśli.nie Rozumiem niektórych kobiet które tak nie znosz młodych dziewczyn które sa w ciąży Szczerze mówiąc moim zdaniem wiek 18lat jest lepszy na to żeby mieć dziecko niż wiek dziewczyn które maja 15 Bo one naprawdę życie maja zmarnowane Bo ciężko im pogodzić naukę i macierzyństwo. Przypadki dziewczyn które puszczają się na dyskotekach bądź nie wiadomo Gdzie to moim zdaniem SĄ naprawdę nieodpowiedzialne Więc nie Rozumiem co macie do 18latek nie uważacie ze już sa na tyle dorosłe ze wiedzą co do czego służy i jakie konsekwencje to ma. Nie pchajcię wszystkich do jednego worka nie każda młoda dziewczyna jest Taka sama. My z narzeczonym chcieliśmy mieć malenstwo i ani on ani Ją nie żałujęmy tego a jeżeli Chodz o dalsza przyszłość to mam zamiar Ją zrealizować...

Gość gumi9999
To zależy od tego na ile masz wsparcia od rodziny i ukochanego a wtedy dasz radę napewno i zreALIZUJESZ SWOJE PLANY

Gość ja im wspolczuje
i tyle. Dziecko nie zajac, nie ucieknie :D A tych wspanialych mlodzienczych i beztroskich lat nie wroci juz nikt i nigdy. Sa tylko raz!

no cóż szkoda dziewczyn bo tak szybko muszą dorosnąć a życie do lekkich nie należy ale jak są odpowiedzialne i ustabilizowane psychiczne to dadzą rade

Gość ruda,więc wredna
Mają ciężki start w dorosłość,ale jak dadzą radę to brawo. Aczkolwiek to moim zdaniem za wcześnie.

Gość jawujak
Zależy jak się dziewczyna potrafi "spiąć". Pracuję i na macierzyńskim i L4 dostanę 1900zł. Zdałam teraz matury ustne na prawie 100%. Wychodzę niedługo za mąż i cieszę się, że jestem w ciąży. Mam tylko nadzieję, że będzie zdrowe maleństwo. A mam znajomą, ktorej dziecko wlaściwie wychowywałam przez jakiś czas, urodzila w wieku 25 lat. ojciec dzieci jest w więzieniu i jej teraźniejszy facet też. A ona utrzymuje się z zasiłku 600zł, jedną córkę oddała babci a synka mi podrzucała jak tylko mogła. Jest lepszą matką niż ja bo urodziła później? Nie bądźcie śmieszne...

Gość jawujak
Dodam że większość kasy wydaje na fajki i alkohol. A dziecko bije. i to naprawdę bije, bo pod klapsa sie to nie kwalifikuje...

Gość toska55555
moim zdaniem mamy w wielu 18 czy 19lat sa lepszymi mamami niż te po 30z tego co widzę na tym forum

• NAJŚWIEŻSZE

• 0
      Hej