Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ramira

Pranie śmierdzi :(

Polecane posty

Gość ramira

Zawsze po wypraniu swoich ciuchów czuć od nich nieprzyjemny zapach, przypomina właśnie tą często nazywaną "stęchliznę". Denerwuje mnie to, ponieważ zawsze gdy chce założyć coś nowego to śmierdzi, można prać to w nieskończoność a i tak nic z tego. Używam płynu do płukania Silan i proszek Vizir Color. Często suszy się w wilgotnej łazience (nie mam balkonu, mieszkam w kawalerce), ale to chyba nie jest ta przyczyna ponieważ ubrania śmierdzą bezpośrednio po praniu, oraz kiedy pada deszcz to śmierdzą tak samo jak po praniu. Możliwe że to wina pralki, ale nie wiem jak się do tego zabrać. HELP!!!

Gość tez tak miałammmmm
to na bank wina pralki u mnie najbardziej smierdziały ręczniki, ale normalne rzeczy tez... Na szczęscie pralke szlag trafił, kupiłan nową i problem zniknął mówią zeby wlać butelkę octu i ustawic na gotowanie pusta pralkę, u mnie to pomagłąo może na jedno-dwa prania (ciuchy nie smierdziały), potem znów to samo

Gość bjkhb
od jak dawna pranie śmierdzi? czy używasz calgonu?

Gość bjkhb
jaką masz pralkę ile lat?

Gość tez tak miałammmmm
ja nawet miałam czyszczonę pralke jakimś zrącym srodkiem przez serwisanta, pomogło moze na 2-3 tygodnie, potem znowy to samo

Gość od razu po tym jak
od octu lepszy jest domestos , zagniezdziły ci sie w pralce grzyby nastaw pranie puste z pół butelki domestosu i po problemie na przyszłość nigdy nie zamykaj drzwiczek od pralki zawsze miej uchylone i podajnik do proszku tez, zobaczysz problemy znikną ile lat ma pralka?

Gość domowa kuchta gotujaca pysznie
a czy bezposrednio wyciagasz pranie z prali czy moze jeszcze chwile trzymasz w pralce?? bo jak trzymasz z jakas godzinke to moze smierdziec, ja dzis wyciagnełam pranie i jeden recznik mi smierdzial a drugi nie, pranie wyciagnelam od razu jak sie zwolnila blokada, juz sama nie wiem o co kaman

Gość od razu po tym jak
znowu to samo bo zamykasz drzwiczki

Gość ramira
Pralka ma niecałe 3 lata, wtedy była jedną z tych lepszych. Nie, nie używam calgonu, pranie wyciągam od razu po skończeniu, czasem jak mi się nie chce to odwlekam to na później ale zawsze śmierdzi tak samo, drzwiczki są otwarte prawie zawsze.