Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość będę mama już nie długo

brak badań krwi w 17 tc

Polecane posty

jestem w ciąży , moja lekarka gin do tej pory nie dała mi żadnych skierowań na badania krwi, czy mogę zrobić sobie takie badania sama ??

ani razu nie dala Ci skierowania na morfologie ,mocz ,ani toxo ,czy cokolwiek innego ?? upomnij sie o skierowanie ..nie wiem ,czy mozesz sama wykonac wiem tylko ,ze jesli masz skierowanie od lekarza prywatnego to placisz za badania ,a jak od nfz to masz za darmo..a usg robila Ci ???

Gość fajnie żeście się spotkali
Chodzisz na nfz? Rzeczywiście dziwne,żeby nawet morfologii nie robić?ja mam co wizyte zleconą. Jestem w 10tc. Do tej pory zrobiłam- morfologie,rozmaz,mocz,białko,keratynine (?), cytomegalie,toxo,tarczyce,hiv,grupe krwi i jakieś przeciwciała,kiłe,cytologię, stężenie cukru. Kurde,dużo tego było ;-) nawet niewiedziałam. Na nastepna wizyte mam morfologie,mocz i jakieś anty HBs i HCV

Gość opalony włoch
ja mam grupę krwi 0rh+

ja jestem 29 tc nie mialam tyle badan co kolezanka powyzej ,ale chyba to co lekarz uwazal za stosowne mialam ,chociaz toxo i cytomeg nie kazal robic powiedzial ,ze nie ma takiej potrzeby sama nie wiem ,czy slusznie ;-) a na rozyczke kiedy mialyscie robione i tsh ?? w ktorym tyg oraz w kierunku paciorkowca (posiew) ,bo mam takie badania w karcie ciazy jeszcze nie zlecone..wy pod koniec ciazy mialyscie wszystkie bad z karty ciazy przeprowadzone??

usg mam na każdej wizycie i badanie ginekologiczne jak byłam w 10 tyg to leżałam w szpitalu, dam badali mi krew i wyniki były dobre chodzę prywatnie, ale chce zmienić lekarza

mialam vdrl ,pta,anty hcv..czy ktores z nich to nie zoltaczka tylko inaczej zapisane ?? nie orientujecie sie ??

autorko mysle ,ze biorac pod uwage ,ze mialas morfologie w szpitalu i Twoja lekarka prowadz widziala ,ze sa ok to narazie nie zleca ,ja do 29 tc mialam 2 razy morfologie...ale o pozostale badania upomnij sie przy nast wizycie..normalnie zapytaj ,czy jakis badan krwi nie musisz robic ,bo dawno nie mialas ...

Gość fajnie żeście się spotkali
Jestem po poronieniu więc może dlatego. Różyczke też musiałabym zrobić,ponoć najbardziej szkodliwa jest w 1 trym. Nie robiłam narazie,bo w sumie byłam szczepiona (dawno bo z 14lat temu,a lekarka twierdzi że to nieważne kiedy) no,ale chyba chorowałam. Tarczyce-bo jestem w grupie ryzyka. Moje siostry rodzily 5,10 i 13 lat temu i o wiekszości badań nie słyszały. A ponoć teraz i hiv jest OBOWIĄZKOWY.

mam hbs w karcie i przy nim zapis ,ze w 3 trymestrze takze spoko chociaz ja juz jestem 3 trym raczej ..bo 29 tydzien ,ale to moze przy nast wizycie

amanda dziękuje za odzew, reszcie również na nasytępnej wizycie się jej spytam, ogólnie babka jest bardzo wporządku, wsystko ładnie tłumaczy, tylko tymi badaniami a raczej ich brakiem się martwię a ty jak się czujesz, co będziesz miała ??

dzieki ,czuje sie w miare w lorzadku tylko hormony szaleja i mam dziwne depresyjne stany strasznie czesto :-(:-( bede miec synka ..ale Ci zazdroszcze ,ze masz tak czesto usg ,ja do tej pory mialam 2 + jedno potwierdzajace ciaze 1minutowe :-P;-) czyli w sumie 3 i teraz w 32 tyg bede miec ostatnie :-(:-( nie moge sie doczekac ,bo poprzednie mialam w 23 tyg

a jak Twoje samopoczucie ?? ja fizycznie czuje sie calkuem ok ,no oprocz bolu kregoslupa i.ociezalosci ,zgagi i bolow glowy i zawrotow ,no j mecza mnie upaly ,w domu przy wiatraku siedze w gorace dni ;-) gorzej z moim psychicznym stanem niestety :-(:-( depresje od paru miesiecy ,zadnych pozytywow ,wciaz zamartwianie i pesymizm :-(:-(

o jejku, ja narazie czuje się dobrze, choć to zależy od pogody, też będę mieć synka, czasami pobolewa mnie też kręgosłup, i bóle nóg to masakra, nie mogę w nocy wogóle spać, ale od kilku dni biorę magnez i jest lepiej ja się boję czy poradzę sobie z maluszkiem, to moja 1 ciąża, ale obawiam się czy damy sobie radę