Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość armantowy_soczek

17 letnie mamusie :)

Polecane posty

Gość toska55555
i tak jest zawsze im dłużej kobiety odkładają ciążę tym trudniej jest im zajść po 27roku życia Bo wolą zrobić karierę a dziecko odkładają na dalszy plan

Sex w wieku 18 lat nie jest jakis nienamiejscu jesli jest sie w stalym zwiazku. Nieplodnosc nieplodnoscia ale ciaza w w wieku 17 lat wg mnie to troche wczesnie. Zycze wam byscie podolaly roli matki i skonczyly szkoly. Pozdrawiam.

Gość do toska55555
lepiej zrobić karierę i mieć matkę wyuczoną a nie tępaka, która ledwie gimnazjum skończyła i która umie tylko się pieprzyć

Gość jawujak
Gdybyście poczytały pisma naukowe to zobaczyłybyście, że prawdobodbieństwo bezpłodności u kobiet wzrasta z wiekiem. Nie podaję swojej opinii tylko naukowe fakty.

Gość jawujak
A nie mam 17 lat tylko 19 i jestem z pracą może lepszą niż niektóre z Was. Pracuję w dwóch miejscach. Zdałam dobrze maturę i ide na studia.

Gość do toska55555
ja mam 17 łątkę co urodziła i gdzie to dziecko wychowuje jej matka i druga babcia, bo gdyby nie babcie to to dziecko do tej pory by z zaniedbania umarło. Także przestańcie pieprzyć, że fajnie mieć w tym wieku dziecko. Zaszyłabym takim krówskom cipę aby więcej nie mogły jej dawać.

Gość toska55555
tepakiem to może jesteś ty !

Wstyd mi za niektórych, nawet jeśli potępiacie jakieś zjawisko to róbcie to z kulturą a nie wyzywając innych.

To fakt - ja tez nie moge miec dziecka. Ale w wieku 17 lat? Stalo sie jak sie stalo, powod do dumy to nie jest. Ja znam osobiscie 3 mlode mamuski, ktore pomino ciazy i dziecka ukonczyly szkoly i radza sobie calkiem niezle. Ale kosztowalo to je wieloe wysilku. Trzeba tylko chciec zrobic cos ze swoim zyciem.

Gość ale dziewczyny które
zbyr mloda rodza tez sa bardziej narazone na komplikacje i nawet śmierc ( tzn w dawniejszych czasach kiedys wlasnie te babki rodzily majac po 15-16 lat czesto umieraly podczas porodów i to nie kwestia tylko mniejszej wiedzy medycznej) wg ginekoloków najlepszy wiek na rodzenie to22- 23 lata znowóz powyzej 30 to też wieksze ryzyko chorób dziecka tak wiec najlepiej sie wpasowac miedzy 20 a 30 :D "Lekarze są zgodni, że ciąża w przypadku kobiet mających nie więcej niż 18 lat zawsze jest olbrzymim zagrożeniem. A wszystko dlatego, że ciało nastolatki nie jest wystarczająco dojrzałe."

Gość jawujak
Ale mnie wku*wiają tu niektórzy... Kłóćcie się dalej... I nie stresujcie już dziewczyny, bo jeszcze urodzi. :P

Gość toska55555
po co wyrażaja opinię te osoby których nie dotyczy ten temat????

Gość w tym wieku to sie uczy
bo to jest wolne forum i kazdy moze wyrazic swoja opinie czy to sie komus podoba czy tez nie:D

Gość jawujak
Nie no, 17 lat to za mało... Chociaż to liceum trzeba skończyć, żeby później móc iść dalej. Ale po liceum uważam, że można mieć dziecko, jeśli ma się odpowiedniego, STAŁEGO partnera. Przeraziło mnie, jak lekarz był zdziwiony, że w wieku 19 lat jestem w pierwszej ciąży. Powiedział mi że w tym wieku prowadzi kilka dziewczyn, które już trzeci raz zaszły... I to jest już patologia.

Gość mała22555
ludzie irytujecię mnie

Gość lakajsjs
do nauki tępaki a nie seks

Gość jawujak
Ah te hormony... :P

Gość mała22555
widzę ze sa tu jakieś młode dzieci którym sprawia przyjemność napisanie jakiegoś słowa na tym forum oceniając ludzi typu głupi czy tepak świadczy o waszej i tylko waszej glupocię ze tak powiem

Gość armantowy_soczek
prosiłam o wypowiedzi młodych mam a nie o morały typu uczyć się a nie seks. Pytanie do tych wszystkich autorów głupich dogryzek po co wchodzicie na forum skoro temat was nie dotyczy bo przecież jesteścię tak święte że sama Maryja az się wstydzi. Ja urodze gdy będę miała 18 lat i jestem 3 lata z chłopakiem którego kocham i moje dziecko nie będzie przykładem braku wiedzy o antykoncepcji tylko wynikiem miłości po między mną a moim facetem !!

Gość maluszek1111
Ją urodze koniec stycznia a początku lutego jestem w 8tc mam 18lat i mam wspaniałego już narzeczonego z któryM wspólnie podjęliśmy decyzję o dziecku staraliśmy się 4miesiące by w końcu mam się udało i jestem naprawdę szczęśliwa Bo mam 2osoby które kocham

Gość dziewczyny, nie ma co
komentowac to małolaty i tyle - wpadły i teraz mimo, ze nie sa szczesliwe beda na sile udowadniac, ze naturalnym jest rodzic w wieku 17-18lat!!! Kto jest głupi, mądry nie bedzie. Tylko w Polsce macierzyństwo po 35rż traktowane jest jako anomalia, bez przesady.... spokojnie na ciaze mialyscie jeszcze czas - skonczyc studia i w wieku 25-30 urodzic pierwsze dziecko. Ale co ja wam mówie i tak wiecie swoje, ale żebyście nie obudzily sie z ręką w nocniku :P

no i ciekawe z kim w weekendy zostawicie wasz owoc miłości, skoro bedziecie na studiach zaocznych? Nie zgadne - z babcią :D:D:D

Gość maluszek1111
a skąd wiesz ze nie zrobię tego samego co dziewczyna która nie jest w ciąży Ja mam zamiar tak samo jak inne skończyć szkole zrobić studia i mieć dobra pracę i wiem ze mi się to uda więc proszę nie oceniaj

Gość a uważasz
że dziecko ojca nie ma? chyba ojciec spokojnie może z dzieckiem zostac

ale pytam co z dzieckiem? Ktos musi sie nim zajac? Jestes odpowiedzialan za swoje czyny nie mozesz obciazac dziadkow...,...i juz widze jak po nieprzespanej nocy, po kolkach, bólu piersi, krocza biegniesz z radoscia na studia. A tak swoja droga - studia zaoczne to nie studia.

Gość maluszek1111
czemu niby z babcią chyba ma 2rodziców więc zawsze tata może z dzieckiem zostać dziecko jest nasze a nie babci a podkreślam ojciec przyszłego dziecka nie jest małolatem

no podobno ojcie tez mature robi - to chyba na studia tez idzie? no chyba ,ze nie to juz kolejny powod do graulacji :P A tak sie spytam z czego bedziecie zyc???? :P

Gość vervevfe
ja nie chce nikogo oceniac, nie po to weszlam na ten topik, zycze szczescia i powodzenia, jedyne co mnie wkurzylo , to durne argumenty malolat, ze baba po 30 to na pewno bedzie albo bezplodna lub urodzi chore dziecko...no wiekszej bzdury nie slyszalam..a co z tymi ktore poszekaly do 25 roku zycia? jakie argumenty przeciw??

Gość oj tammmmmmm to tylko
głupiutkie dupodajki:)))