Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka.27

czy mogę schudnąć od samego sportu (bez diety) ?

Polecane posty

Gość Jola pindola.
ja wiem po sobie, ze SAME cwiczenia, bez diety nie powoduja chudniecia, zmienia sie sylwetka, ale kg nie spadaja. Natomiast sama dieta, bez cwiczen daje o wiele wiecej. A najlepiej to oczywiscie polaczyc dieta + cwiczenia.

Gość agniesia51999
Jan kowalsky napisał: ,,no niestety od biegania mozesz miec brzydsze nogi i miesnie ci urosną . Ale z drugiej strony na pewno schudniesz ." Bzdura kompletna!! Zgodzę się z tym, że od biegania sie chudnie, ale to, że od biegania robią się brzydsze nogi??? Po pierwsze: Mięśnie rosną przy biegu szybkim, jakieś krótkie dystanse ale narzucone wysokie tempo. Jeśli biegniemy wolno to właśnie wtedy ładnie i delikatnie wyrzeźbią się nam nogi. Po drugie: Lekkie mięśnie nie są brzydkie i prosiłabym o to, żeby nie wypowiadać się, jeśli nie ma sie wiedzy na dany temat. Mam nadzieję, że pomogłam i życzę powodzenia w biegowym postanowieniu ;)

Gość gość
Ja biegałam codziennie od 45 minut do 70 przez parę miesięcy nie będąc na żadnej diecie i schudłam tylko 5 kilo, ale pewnie ci to szybciej zleci, bo ja nawet nie miałam nadwagi. Chociaż przydałaby ci się całkowita rezygnacja ze słodyczy, wiem bo dzięki temu w ogóle przestałam tyć, a jeżdżę tylko gdzieś po godzince na rowerze co parę dni. A tak to pamiętam jak ciągle musiałam przechodzić na coraz to nowsze diety, bo mi się 2 kilo przybrało, koszmar :D.

Gość gość
A i dodam jeszcze, że łydki SERIO SIĘ ROZRASTAJĄ i właśnie dlatego wolę rower. Poważnie głupia sytuacja zakładałam spodnie w udach fajnie luźno, nawet zjeżdżały z bioder, a w łydkach ciasno jak cholera :D.

Gość krysia901
Raczej nie licz na efekty. Wraz ze sportem i aktywnością fizyczną musi iść w parze dobre odżywianie. Najlepiej jest pójść na siłownię i poprosić trenera o radę. Oprócz planu ćwiczeń zaleci Ci on dietę. Jeśli nie on to idź do dietetyka. Jeśli uprawiasz sport Twój organizm będzie potrzebował odpowiedniej ilości białka, węglowodanów a to musi być wyważone. Dostępne są również suplementy np tu http://www.proteins.ie Ale wszystko musisz skonsultować ze specjalistą. Zmiana sposobu żywienia nie musi się wiązać od razu z restrykcyjną dietą.

Gość zno193
Moim zdaniem to nie bardzo bo jeżeli dużo ćwiczyć i nie jesz wystarczająco wartościowych posiłków to twój organizm odkłada to co jesz i z tego powstaję tłuszcz i robi się więcej kilogramów... Ja mając nadwagę zaczęłam od regularnych,zdrowych posiłków później sport i do tego jeszcze suplementacja African Mango http://szczupla-kobieta.pl i efekty naprawdę super!