Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joannnnnnna

czy kupowanie uzywanego laktatora jest higieniczne?

Polecane posty

a co to za popieprzone pytanie? W POLSCE żyjemy, W POLSCE- tu się nawet ciężko oddycha

Jeśli nie byłoby mnie stać na nowy to wolałabym kupić używany, a porządny niż nowy gówniany. Można go przecież wygotować.

Gość gość
Wygotowanie nie zabije gronkowca. Nie zawsze wiadomo, kto używał wcześniej. Wypożyczalnie laktatorów sterylizują je w szpitalach.

Gość gość
Gronkowcem zaraza Cie w szpitalu. Mnie np. stac na nowy laktator a mam uzywany bo nie lubie wydawac bez sensu kasy. Tak samo mam uzywany wozek ktory wygladal jak nowy. Ja po prostu uwazam ze u nas ceny sa mocno przesadzone i nie zgadzam sie by tyle placic za rozne badziewia. Gdybysmy nie godzili sie na kupowanie w takich cenach to by musialy zostac obnizone a tak kosza nas ile wlezie bo wielu z nas uwaza ze nie bedzie dziecku zalowac nawet jesli to co kupujemy nie jest warte swojej ceny.

Gość gość
Ja kupiłam używany laktator tommy tippy i jestem całkiem zdrowa :D wyparzyłam go 3 razy i umyłam i spryskałam takim środkiem do rąk co jest na spirytusie i używam już 3 miesiąc.

Gość gość
możesz kupić używany i nowe części te plastikowe, wychodzą bardzo tanio. a bez różnicy czy nowy silniczek czy używany

Gość gość
Kupiłam nowy laktator Avent. Jakoś brzydziłam się używanego, w ogóle mleka z piersi. Jak zobaczyłam o co chodzi i że ten laktator da się całkowicie rozłożyć i umyć to plułam sobie, że zainwestowałam w nówkę (ponad 120zł). A wyszło tak, że użyłam go dosłownie 4-5 razy. Niebawem spróbuję go odsprzedać, ale jeszcze karmię i tak myślę, że moooooże się jeszcze przydać, choć nie sądzę.

Gość gość
Wklejam fragment artykułu. Zastanówcie się kobiety, bo jest to po prostu nie zdrowe i nie higienicznie. Majtki i buty też po kimś nosicie?! ".....Wracając do kwestii sterylności, zasięgnęliśmy opinii serwisu firmy Medela. Trafiają tam często laktatory używane kupione głównie za pośrednictwem serwisów aukcyjnych. Czytelniczkom darujemy opisy tego, co serwisanci znajdują w środku. Co drugi jest po prostu zalany w środku mlekiem. Najczęściej dzieje się tak po odłożeniu w pośpiechu butelki z końcówką ssącą, która się następnie przewraca, powodując zaciągnięcie mleka do środka. Reasumując odradzamy zdecydowanie z powyższych względów zakup używanego laktatora nie zapewniającego separacji płynów. Laktator poza modelami zapewniającymi taką separację jest urządzeniem OSOBISTYM i nie powinien być przekazywany drugiej osobie. W końcu chodzi o zdrowie naszego dziecka, a tego przecież nie da się przeliczyć na pieniądze."