Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joannnnnnna

czy kupowanie uzywanego laktatora jest higieniczne?

Polecane posty

Gość joannnnnnna

Nie stac mnie na nowy laktator Tommee Tippee a wszystko inne mam tej firmy... mozna kupic duzo taniej uzywany ale nie moge sie zdecydowac... Kupowalyscie uzywane laktatory?

Gość zonaKraka
Ja wiem że w szpitalach kobiety mają używane, że można wypożyczyć w specjalnych punktach- też używane przecież, ale jednak miałabym opory... Takie trochę zbyt intymne mi się to wydaje. Ale po kimś bliskim bym wzięła, sama swój dawałam siostrze, bo był porządny.

Gość kaskaadax
nie przesadzajcie już z tą higieną. Ja dziecku używana butelki kupiłam chociaż stać mnie na nowe. Laktator kupiłam co prawda nowy za ponad 300zł ale po mnie używały go jeszcze dwie moje siostry.. Przecież nowy czy używany i tak musisz wyparzyć więc ja nie widzę problemu

Gość nblnjdblkjnl
Ja bym nie kupiła używanego, jakieś nie higieniczne mi się to wydaje. Ale swój sprzedałam więc niektórzy widocznie nie mają takich oporów.

Gość nblnjdblkjnl
kaskaadax a smoczki też używane kupiłaś?? Laktator to jest dosyć duży wydatek ale kilku złotych na butelki dziecku pożałować:/

Gość ja powiem wam tak,
nie no uzywane butelki to juz chyba spora przesada...??????

Gość Owszem to bardzo realne
Laktator kóry ma wygotowane bądź wysterylizowane części jesc całkowicie higieniczny i bezpieczny. W szpitalach są dostępne laktatory które są tam na miejscu odkażane , tak samo jest kiedy wypożyczamy je w wypoczyczalni . Ja w szpitalu w dniu wypisu otrzymałam pudełko z całym zestawem od za opłaceniem kaucji (zwrotnej) na okres 3 miesięcy i był on sterylnie czysty i wszystko było w porządku , nawet w środku była karteczka że laktator jest w momencie otwarcia praktycznie wyjałowiony (cześci bez silniczka oczywiście ;) ) ale i tak w domu jeszcze raz wygotowałam (tak dla uspokojenia moich schizów :D ). Używanie starych butelek to już zupełnie co innego bo raz że są wykonane z nietrwałego plastiku który po kilku miesiącach nawet przy regularnej sterylizacji nadaje się do kosza a dwa w butelce podczas każdego posiłku miesza się mleko z bakteriami z śliny malucha , nie to co w laktatorze gdzie mamy do czynienia z czystym fizjologicznie mlekiem które nie zdążyło jeszcze przejść procesu psucia się .

Gość anula88****
ja mam po siostrze. umylam, wyparzylam i jest ok

Gość do autorki tego tematu
Powiem Wam, że podczas pobytu w szpitalu była jedna Pani, która ściągała sobie pokarm z piersi i nijak nie szło jej to laktatorem.... lepiej i szybciej radziła sobie naturalnie :) więc czasem nie warto inwestować w takie coś.

Gość kaskaadax
smoczki nowe kupiłam z wiadomych przyczyn i nie chodzi mi o higienę . butelki w zestawie fajne znalazłam z lovi na allegro i nie mogłam się oprzeć. Wcale nie żałuję, córa ma 2 lata a butelki nadal nam służą

Gość kaskaadax
że kopiłam używane to znaczy że pożałowałam dziecku??? Moje dziecko ma wszystko co tylko zapragnie ale nie uważam że nowe znaczy lepsze.

Gość jak mozna dziecku kupic uzywan
Butelke!! chyba zartujesz!! na boga kobieto butla kosztuje raptem 20zł!!!!!!!!!! na inne rzeczy cie krowo stac a dziecku na nowa butle nie?!! normalnie takie matki to mi scyzoryk otwieraja w kieszeni!!!!!!!!

Gość dcnjfnrkwe
nie wiem jak do tego laktatora ale np do medeli można wszystie części dokupić nowe tzn- wężyk, butelkę, tę część, którą przykładasz do piersi. Wtedy masz używany ( a tylko zostaje Ci używany silniczek) a jednak higieniczny :)

butelki to taka sama rzecz co lakattor, co sie czepacie natomiast smoki powinny byc nowe! do butelek r

Gość jajecznisia
Musisz sobie kupic now membrane i wezyki. butelke i ten nacycnik wygotujesz/wyparzysz i git,nie widze zadnego problemu. Mozesz tez butelke kupic nowa,a to na cycka prawdopodobnie tez.

Gość terthfggty
uzywane butelki???????? moze pampersy tez suszysz i zakladasz jeszcze raz??????????

Gość hjiuhnjuhgfjkjhygtf
Enfant Terrible mateczka to moze ciebie robila pyskata pannico! szczyt debilismu nawet na butelkach oszczedzac. to tak jakby uzywana szczoteczke do zebow kupic. ok, wygotujesz ale po chuj jak i tak juz w zasadzie zuzyta.

Gość hjiuhnjuhgfjkjhygtf
szczyt debilizmu*

ja mam laktator tommee tippee uzyty raz, kupilam za 91,90zł. moge Ci sprzedać za cenę niższą gdyż leży mi niepotrzbny. a i kupiłam go 10 czerwca tego roku, mam paragon. jak cos to mozemy mailowo sie skontaktować.

Gość polecamm
a w szpitalach na oddziałach noworodkowych myślicie, że jak karmią dzieci? Sterylizują butelki i smoczki i mają wielorazowe a nie dla kazdego z osobna.

hjiuhnjuhgfjkjhygtf Enfant Terrible mateczka to moze ciebie robila pyskata pannico! szczyt debilismu nawet na butelkach oszczedzac. to tak jakby uzywana szczoteczke do zebow kupic. ok, wygotujesz ale po ch*j jak i tak juz w zasadzie zuzyta. uważaj pomarańczo bo Ci żyłka pęknie a personalne wycieczki świadczą tylko o Twoich szczytach .. debilizmu i nie tylko ::P ochłoń może i dopiero wtedy zabieraj głos w dyskusji jeżeli nie masz nic sensownego do napisania🖐️

Gość hjiuhnjuhgfjkjhygtf
Enfant Terrible a ty nie badz taka hop do przodu. idz sie dzieciakiem lepiej zajmij mateczko!

Gość na zdrowiu i higienie nie ma
co oszczędzać.Wiadomo,że dziecko to ogromne wydatki,więc trzeba być przygotowanym na wydawanie kasy!

Gość marika163
Lepiej kupić nowy, ale tańszy. Polecam niedrogi ręczny http://www.2o2.pl/produkt,475,tani-reczny-laktator-reczny-classic-tufi.html

Gość gość
Dziewczyny a co Was interesuje czy ta dziewczyna kupiła używaną butelkę. To ona karmi swoje dziecko, ona o nim decyduje to jest jej indywidualna sprawa po co się komuś wtrącać z butami w życie nie rozumiem takiego niedojrzałego zachowania.

Gość gość
Ja kupilam uzywany laktator z Aventu z kompletem pojemniczkow na pokarm i wszystko wygotowalam i wyparzam przed kazdym uzyciem. Tez mialam troche obawy, ale w sumie nie wiedzialam czy mi sie przyda ten laktator wiec wolalam kupic uzywany za 50 zl niz kupic nowy i mialby mi lezec. Inna sprawa ze sie bardzo przydal przy nawale pokarmu no i teraz jak gdzies wychodze i zostawiam malego z tata :-)

Gość gość
kupiłam używany elektryczny medeli. Wszystkie końcówki wymieniłam - kosztowało mnie to 60 zł, laktator 200, a nowy kosztuje ok. 500.

Gość gość
Kurde kobiety w jakim w kraju zyjecie ze musicie sie zastanawiac nad kupnem uzywanego laktatora?Przeciez na takie podstawowe zeczy powinno byc was stac isc kupic sobie do sklepu nowe i to za taka cene zebyscie nawet nie zastanawialy nad kupnem uzywanego.