Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zizinga

Rozpuszczone dzieciaczyska.

Polecane posty

Gość zizinga

Dlaczego tak wiele dzieci jest niegrzecznych a raczej wrecz obrzydliwie rozpuszczonych? Dzieciaki nie potrafia sie zachowac w komunikacji miejskiej, w urzedach, w sklepach. Dra sie, biegaja, wrzeszcza. Jeszcze nasi rodzice potrafili zapanowac nad nami a w tej chwili chyba sami nieudacznicy maja dzieci. To jest przerazajace. To nie sa juz dzieci tylko wredne, male potwory. I te matki z cielecym wyrazem twarzy, patrzace na wyczyny swoich latorosli i.....zerkajace z usmiechem na innych, czy widza jaki ich syn/corka jest "rozbrykany" a raczej wredny i obrzydliwy. Przeciez nastepne pokolenie wyrosnie na rozwrzeszczanych, roszczeniowych tumanow.

Gość dlatego ja sie staram
nie wychowac syna na kanalie tez mnie wnerwiaja rozpuszczone bachory i zapatrzone w nich mamusie

Gość ja znam odpowiedź
bo panie pedagog i psycholog mają idiotyczne wskazówki dla rodziców w kwestiach wychowania, teraz zamiast dziecko ukarać za złe zachowanie chwali się za nie zrobienie czegoś złego lub wręcz gorszego, ot co usłyszałam radząc się w kwestii jak oduczyć dziecko złego zachowania :/

Gość hmm..?
Jestem psychologiem/pedagogiem....nie slyszalam o takiej metodzie. Dzieci sa rozpuszczone bo niekt nie poswieca im wystarczajaco czasu na to by nauczyc zycia i zasad. Jest jeszcze pare innych powodow...ale ten jest podstawowy.

Gość jest to po prostu
haha popatrz na poprzednie pokolenia w comiesięcznych marszach na Krakowskim przedmieściu :) To właśnie te "podrośnięte i rozwrzeszczane bachory" z poprzedniego pokolenia. Ich też pewnie nikt nie wychowywał, bo rodzice mieli ważniejsze sprawy na głowie :)

Gość napisałam już odpowiedz
kiedyś dzieciak za złe zachowanie dostał klapsa i szybko sie uczył że nie warto być niegrzecznym dziś mówi się że nie wolno bić dzieci bo to jest przemoc kiedyś gdy dziecko płakało lub odstawiało fochy to się je ignorowało, dziś rodzic by dzieciak był cicho zrobi wszystko czego dzieciak chce byle zamknął mordę, w efekcie dzieciak sie uczy że ta strategia działa i jest coraz bardziej neiznośny na dzieciaki jest tylko jeden sposób: konsekwencja