Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czeresnia1234

Wezly chlonne

Polecane posty

Gość Czeresnia1234

Witajcie, u mojego 1,5 rocznego dziecka wczoraj za Juszkiewicz kto lo szyi wyczuwam takie małe kuleczki.Boje się , ze to wezly. Umówiliśmy się już do lekarza, ale i tak się mArtwie. Obecnie dziecko zabkuje

Gość 5yyyyyyyy
jak ząbkuje to normalne.

Gość kasion
tez slyszalam ze jak zabkuje to normalne. Moj wlasciwie prawie od urodzenia ma takie kuleczki i pediatra powiedziala ze z czasem sie wchloną...

Gość Czeresnia1234
Przepraszam za błędy, wyczuwam te wezly za uszkiem koło szyi

Gość Czeresnia1234
Kasion,a czy robilas dziecku morfologie?

Gość kasion
u mojego malego dokladnie w tym samym miejscu.. tez sie martwilam ale pediatra mnie uspokoila. pozatym duzo czytalam ze mogą to byc np. niegrozne tluszczaki, a te sie raczej nie rozejda. mysle ze nie powinnas sie martwic zwlaszcza ze maly ząbkuje

Gość kasion
morfologii nie robilam. wiesz, mi polozna powiedziala tez ze jesli sie nie powiekszaja to nie ma powodu do niepokoju. gdyby zaczely rosnac to wtedy do lekarza

Gość Czeresnia1234
Dziękuje

Gość kasion
nie ma sprawy:) obserwuj malenstwo, jesli bedzie bez zmian to co najwyzej wspomnij o tym lekarzowi na najblizszej wizycie, ale mysle ze powie Ci to samo co ja:)

Miałam takie same przeżycia z córcią. Ona długo ząbkowała, bo jeszcze jako prawie dwulatka nie miała wszystkich ząbków co jej rówieśnicy. Wyskoczył jej taki guzik, pod nim drugi. Ja w drugiej ciąży, wysoko już i stres. Pediatra obadała ją i powiedziała, żeby nie martwić się, ale dała skierowanie na mofrologię, żeby już całkiem się uspokoić. Morfologia książkowa. A węzełki ma dotąd, mogły zwłóknieć (zmienić strukturę od zbyt długiego przerostu) i tak już będzie. My średnio raz w roku robimy kontrolnie morfologię, zwykle jest jakaś potrzeba ku temu i przy okazji mamy kontrolę.