Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MiraaMaare

Mam 23 lata i dopiero teraz dojrzałam do pójścia na studia

Polecane posty

Gość MiraaMaare

Niektórzy twierdzą, że jestem za stara, że wiedzieć to, kim chcę być w życiu powinnam już po maturze, ale czy wtedy człowiek zawsze jest na tyle ukształtowany na tyle, żeby być pewnym swojego wyboru? Ja np. dopiero teraz uświadomiłam sobie swoje powołanie i znalazłam pasję, którą chcę połączyć z zarabianiem na życie. Czy ma ktoś podobnie?

Gość MiraaMaare
chcę studiować szermierkę jak pan Darcy w filmie

Gość MiraaMaare
Cześć podszywaczu:) Spadaj stąd, co?

Gość a daj spokój
Na kształcenie się nigdy nie jest za późnio, więc nie słuchaj głupich ludzi tylko idź na te studia. Ludzie mogą mówić co chcą, a i tak życia za Ciebie nie przeżyją.

Gość MiraaMaare
szast prast sz ciu szzzzz, trafiony w ❤️

Gość ???????
Ja troszeczkę inną sytuację mam, po liceum od razu poszłam do pracy. Fakt, faktem ze chciałam się uczyć dalej tyle, że zaocznie. Niestety kolano moje nie pozwoliło mi studiować kierunku o którym marzyłam. Teraz nadal pracuje i czuje się jak stara baba nic tylko praca dom dom praca. Ogólnie z tego co słyszałam nigdy nie jest za późno aby iść na studia, a jeżeli znalazłaś kierunek na który chciałabyś iść to nie masz nad czym się zastanawiać tylko czym prędzej zapisać się do szkoły !! Myślę, że jeżeli CHCESZ isc, a nie MUSISZ isc to jak najbardziej powinnaś to zrobić ;)

Gość MiraaMaare
Wiem, że ludzie w moim wieku mają już tytuł magistra i może stąd dziwią się co niektórzy czemu nic nie osiągnęłam. A ja po prostu potrzebowałam czasu, żeby znaleźć własną drogę. Nie chciałam iść na pierwsze lepsze studia. Wolałam sobie zarobić, poznać świat (byłam rok we Włoszech), czegoś się nauczyć. Teraz już wiem, że postawiłam na najważniejszy cel:)

Gość sfad
Ja marzę aby w Polsce powstał kierunek: Statystyka Futbolu albo Historia Sportu i Piłki Nożnej ale by było chętnych na miejsce!!!!!

Gość ???????
Myślę, że nie powinnaś obawiać się tego co ludzie pomyślą o Tobie. Nie miałaś ochoty iść na studia i tyle ;) Nie powinnaś tłumaczyć się przed nikim dlaczego tak postąpiłaś ;) A fakt faktem liczy się to, że znalazłaś CHĘĆ pójścia na studia i myślę, że to zrobi pozytywne wrażenie na otoczeniu ;)

Gość klaudia1617
spokojnie rob to co chcesz to co czujesz:) tez tak mialam ze po maturze nic kompletnie nie wiedzialam