Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalara

Brak echa zarodka w 6 tyg. ciazy

Polecane posty

Gość Kalara

W 6 tyg. ciąży (od ostatniej miesiaczki) wyszedł mi na USG sam pęcherzyk ciążowy, bez echa zarodka, ani ciałka żółtego. Lekarz mnie nastraszył, że może to być puste jajo, bez zarodka i że może konieczne być łyżeczkowanie. Jaka jest szansa, że się mylił? Wiem, że u niektórych kobiet w 6 tygodniu słychać już było serce dziecka...

Gość sssopits
ale wiedz też że u nie których kobiet nic nie było widać ani słychaćw tym 6 tyg! To jest jeszcze bardzo wcześnie.Mnie też lekarz nastraszył że nic nie widać i ble ble ble a dziś mam pół roczną córcie. Tak więc bądz dobrej myśli

Gość u mnie było 7tc
i 3 dniu więc nie martw się

Gość klarysaaaa
nie martw sie na zapas,ja tez w 6 tygodniu panikowałam bo był tylko pecherzyk a 2 tygodnie później słyszałam serduszko bedzie dobrze

Gość Kalara
Dziękuję za słowa otuchy. Trochę się martwię, bo to już koniec 7 tyg., juto zaczynam 8tyg, a ja nic nie czuje - piersi mnie nie bolą, apetyt OK, nie mam mdłości, a na jakimś portalu piszą, że już można wyczuć macicę palcami - że jest jak małe jabłko... Nigdy wcześniej nie słyszałam o "pustym jaju", dopiero teraz, od lekarza...

Gość a ja jestem dumna
A u mnie było słychać serduszko w 4 tyg:)Lekarz powiedział,że to bardzo wczesnie bo u niektórych kobiet serduszka nie słychać w 7-8 tyg. I najedzą się czasem strachu a wszystko jest ok. Wszystko zależy od tego: - jak się zarodek zaniezdził (w którym miejscu) - jak kobieta jest zbudowana (czy ma umięśnioną macicę itp) - od sprzętu - od lekarza i jego zdolności TAkże zobacz ile czynników warunkuje wynik - bądz dobrej myśli:)

Gość a ja jestem dumna
Ja nie miałam ciążowych dolegliwosci - tylko rosnący brzuch - moze tez tak masz:)

Gość Kalara
Nie chodzi o to, że nie słychać serduszka. NIE WIDAĆ NAWET ZARODKA! USG było transwaginalne, więc grubość macicy nie powinna mieć tu znaczenia...

Gość sok z jabłek
a ja jestem dumna ---- jesteś prawdziwą idiotką! skąd się biorą takie debilki jak ty???? dziewczyna pisze, że nie słyszała serduszka w 6 tygodniu, a ty wyskakujesz z informacją, że u ciebie było w 4 tygodniu. nie masz kompletnie żadnego wyczucia??? dziewczyna raczej oczekiwała jakiegoś pocieszenia, a nie dobijania. weź się puknij w pusty łeb i zastanów zanim coś napiszesz!

Ja w 5 tygodniu 3 dniu mam pęcherzyk ciążowy + żółtko, ale malutkie, i brak pola płodowego, mi lekarz powiedział, że to dopiero początek, ale i tak się bardzo martwie :(

Gość a ja jestem dumna
Sama jesteś idiotka!!!! Podkreśliłam,że może tak być że wykrywa się zarodek i bicie bardzo wczesnie ale i bardzo pozno!!!!Czytaj ze zrozumieniem. Potem podałam co mi na to lekarz powiedział a to moze dodać otuchy autorce!!!!!

Gość a ja jestem dumna
Spróbuj USG zrobić jeszcze raz za jakiś czas albo u innego lekarza - Może to ma znaczenie. Będzie dobrze - mam nadzieję,że tak odebrałąś mój wcześniejszy wpsi:)

Gość też sie bałam
No,chyba w 4tyg od zapłodnienia...bo o ile się orientuje,serduszko bije mniej wiecej od 21 dnia po zapłodnieniu. A jeśli chodzi o autorke- rzeczywiście coś tam już powinno być widać,ale jaka masz pewność,że owulacja się nie przesunęła?:-) poczekaj jeszcze troszke! Wiem,że to trudne,ale na nic nie masz wpływu! Głowa do góry!

Gość a ja jestem dumna
w 4 tyg ciąży biło już serduszko:)- etapy rozwoju podawane są w uśrednieniu. jedne szybciej inne wolniej się rozwijają to chyba oczywiste????Poza tym nie można z dokładnoscia do 100% ustalic daty zapłodnienia. no chyba,że ktoś sporadycznie współzyje.

Gość a ja jestem dumna
Dlatego uważam,że autorka moze nalezec do tych kobiet "pozniejszych" i mam nadzieję wszystko u niej bedzie ok z dzidziusiem:)

Gość Kalara
USG było robione 17 dni po pamiętnym stosunku. Jeden lekarz powiedział, że trochę za wcześnie na USG, a drugi, że już powinno być widać zarodek. Teraz będę miała za parę dni kolejne USG ale wolę nie iść, bo jak się w 8 tyg. okaże, że nic tam nie ma to chyba oszaleję :(

Gość też sie bałam
Dlatego ja robiłam dopiero po 30 dniach. Niepotrzebnie pewnie się zdenerwowałaś. 17 dni to niewiele-owulka mogła byc na 14 dni;-). W poprzedniej ciaży (która niestety straciłam,dlatego wiem jak sie boisz) ok 18 dni po zapłodnieniu był tylko pęcherzyk.

Gość Kalara
Ech, to mnie pocieszyłaś... pewnie ja tak samo poronię, skoro i u mnie nic nie widać. Nigdy więcej nie chcę być w ciąży.

Gość też sie bałam
Aa i to nie było puste jajo,żebyś się nie wystraszyła! Po prostu dla porównania napisałam.

Gość Kalara
Ech, ok. Przykro mi z powodu anginy. Ja mam lekkie infekcje wirusowe, ale nie lecze tego prochami - sa lekkie, same przechodza. Mam nadzieje, ze bedzie widac w koncu ten zarodek. Gratuluję ciąży!

Gość niussa
Masz regularne cykle czy nie?

ja miałam brak zarodke, objawy ciazy były, brzuch rosł i to nie znaczy ze wszystko musi byc ok. 6 tyg to wczesnie takze poczekaj chociaz do 8tygodnia

Gość Kalara
Sukces!!! W 8 tyg wyszedł mi zarodek, z bijącym serduszkiem :) Podobno trochę mały, bo tylko 13 mm, ale postanowiłam nie martwic się na zapas. POZDRAWIAM WSZYSTKICH!

super :) gratulację! ja idę jutro na usg i się strasznie boje :/

Tak dla ścisłości. Serce dziecka zaczyna bić w 21 dniu po zapłodnieniu. Czyli co najmniej trzy tygodnie od owulacji. W praktyce nie da sie więc go usłyszeć wcześniej niż w 6 tygodniu. Bo go po prostu nie ma. A najczęściej można go po raz pierwszy zobaczyć w 7 albo 8 tygodniu ciąży. Ktoś kto pisze że zobaczył serce w 4 tygodniu ciąży nie ma pojęcia o czym pisze.

Gość hmmmmmmm98687yhjhd
hmm. u mnie na początku 8. tc ZACZYNAŁO być widać zarodek. I babeczka powiedziała że to 5.tydzień. Poszlam do innego lekarza i mówił, że ta kobieta jakaś dziwna jest bo w 5. 6. tc prawie nic nie widać, a na pewno nie zarodek. Także poczekaj. Co do pustego jaja... Moja mama tak miała 7 lat temu. Zaczęła lekko krwawić i rzeczywiście miała łyżeczkowanie. To co Ci poradzę to wizytę z USG u innego lekarza i to jak najszybciej.

Gość hmmmmmmm98687yhjhd
Trochę za późno napisalam jak widzę. Dopiero teraz przeczytałam, że dalej napisalaś. Mówiłam, że później widać. ^^ Gratuluję! Ja już 14. tydzien zaczynam :)

Gość hmmmmmmm98687yhjhd
I nie martw się że mały. Też panikowalam. :/ Bo był centymetr mniejszy 2 tygodnie temu. A teraz podrósł i się wyrównalo. Czasami źle sie obróci i wychodzi mniej. ;)

witam dziś miałam usg 7 tydzień i brak echa zarodka mam już za sobą 2 poronienia i cały czas walczę o pierwszą dzidzie w śrobe kolejne usg i czy jak mi każe na zabieg to czy się zgodzić czy poczekać ? strasznie się boję i nie mam już sił co robić proszę poradźcie coś:(