Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalara

Brak echa zarodka w 6 tyg. ciazy

Polecane posty

Gość wczorajszydzienamoze jutrzejsz
lezalam w szpitalu z dziewczyna w sali oczekujac na lyzeczkowanie, obydwie. Ja byllam juz po zabiegu a jej zrobili jeszcze jedno usg i sie okazalo ze wcale to nie bylo puste jajo plodowe!!!...kto wie czy u mnie tez by sie tak okazalo....:( ale juz po fakcie, czasu nie cofne....

Gość nena2588
witam moze któras z pan miala taka diagnoze brak echa pusty pęcherzyk w 6 tygodniu ciąży pirwsze usg robilam 19.02.2013 wyszło że pęcherzyk ma wymiary 4mm puzniej robiłam 14.03.2013 pecherzyk ma wymiary 2,2 0,7czy to znak że ciąza jest martwa prosze o szybka odp. pozdrawiam.

Gość hmm mm
data ostatniej @?

Gość kremlososiowy
ja tak mialam,własnie wyszłam ze szpitala.pierwsza wizyta usg 6 tydz, brak zarodka,lekarz mowi poczekamy i tak chodziłam jeszczce przez 3 tyg na usg co tydzien i nic,wiec decyzja ze na zabieg

Gość nena2588
nie pamietam bo okres mam nie regularny co 3 miesiące

Gość gość
Witam przedwczoraj dowiedzialam sie ze jestem w prawdopodobnie 5tyg ciazy moja wspaniala ginekolog od razu zaczela robic usg (z tego co wiem 1 badanie pobieranie krwi)mi juz nawet wypisala skierowanie na usuniecie ciazy poniewaz uwaza rowniez ze to tylko pusty pecherzyk oczywiscie wpadlismy w panike postanowilam zrobic badanie krwi i konsultacje w szpitalu czekam na wyniki w wtorek moze bede cos wiedziec uwazam ze lekarze popelnieja wielki blad od razu nas strasza znam ciaze w ktorych nie widac bylo zbytnio nic w 3 m ciazy a dzis mAja zdrowe dzieci odczekaj lub jedz na konsultacje gdzie indziej moja akurat ginekolog ma zla opinie z tego co tez sie dowiedzialam a skierowanie na usuniecie ciazy porwalam tez wiem ze 1 ciaza nie moze byc skrobana moze to uszkodzic narzady nie mozna sie poddawac to sa poczatki ciazy niech dziecko sie rozwija

Gość gość
Matko jedyna zmień jak najszybciej lekarza !! w 5 tyg mało kiedy widać cokolwiek! a ta ci każe usuwać, co za debilka. Najwcześniej idź w 7-8 tyg ciąży, wtedy powinien być już widoczny zarodek, a to skierowanie jej możesz oddać, niech se dupę tym podciera.

Gość gość
Zmień lekarza koniecznie. U mnie 6t2d tylko pęcherzyk ciążowy, 7t3d zarodek 12mm z serduszkiem bijącym 150uderzen na minutę i polcentymetrowe ciałko żółte.

Gość gość
z żoną byliśmy dzisiaj na usg i woreczek ciążowy ma 23mm a echa serduszka nie słychać a to jest 6 tydzień plus 5 dni czy powinniśmy się martwić

Gość gość
Nie. Jest jeszcze czas na serduszko.

Gość gość
pęcherzyk płodowy a nie woreczek. A zarodek jest czy nie ma? A jak cykle -regularne czy nie?

Gość gość
jesli pecherzyk ciazowy, ktore ma wiecej niz 25 mm i nie ma zarodka uznaje sie raczej za ciaze bezzarodkowa.

Gość gość
cykle nie regularne zarodek jest przepraszam za wczwśniejszy błąd i to jest druga ciąża

Gość gość
jaki jest rozmiar zarodka?

Gość gość
a ile ma zarodek?

Gość gość
zarodek ma 23mm

Gość gość
i nie słychać echa serduszka

Gość gość
Pęcherzyk ciążowy i zarodek nie mogą mieć takiego sanego rozmiaru - 23mm. Długość zarodka może być na usg określona jako CRL. U mnie serduszko było słychać dopiero w 7t3d. Jest jeszcze czas.

Gość gość
żona się martwi o dziecko z tego względu iż tez bardzo boli ją kręgosłup i nie wie co za leki brać a teraz jeszcze brak bicia serduszka nie wiem czy to wytrzyma wspieram ją jak mogę ale o dziecko nie ukrywam tez się martwię i nie wiem co robić

Gość gość
o woreczku ciążowym pomyliło mi się to zarodek ma 23 mm

Gość gość
Możecie zrobić badanie bhcg dwa razy, drugie po 48h. Ważne, aby bylo wykonane w tym samym laboratorium. Jeśli poziom hormony będzie wzrastać to jest dobrze. A z usg niestety trzeba się wstrzymać. Co do środków przeciwbólowych to paracetamol jest w ciąży najbezpieczniejszy.

Gość gość
wiecie co wziąłem papiery żony i to pęcherzyk ciążowy ma 23 mm a o zarodku tu nic nie ma

Gość gość
napisze wam to co napisał lekarz bo ja tego nie rozumie..... to słowa lekarza co napisał przepisuje z kartki '' w jamie pochwy echo pęcherzyka ciążowego o wym. 23mm 6tygodnia plus 5 dni echa płodu nie uwidoczniono konieczne usg za 7 dni ponowna weryfikacja. '' to są napisane słowa lekarza

Gość gość
i co to znaczy bo ja nie wiem mam się martwić o żonę i dziecko

Gość gość
Biorąc pod uwagę określenia 'jama pochwy' (zamiast macicy) oraz 'echo płodu ' (zamiast zarodka) to należy wątpić w ogóle w kompetencje tego lekarza. Nie jest tam napisane nic ponadto, że jest jeszcze wcześnie i na razie nic poza pecherzykiem ciążowym nie widać. Po prostu trzeba zaczekać. A na kolejne usg polecam udać do innego lekarza. A kiedy żona miała ostatnią miesiączkę?

Gość gość
żona miała ostatnia miesiączkę 14 kwietnia

Gość gość
Czy żona robiła jakieś testy ciążowe? Jeśli tak to od kiedy były pozytywne? Jakieś inne badania? Z krwi? Wcześniejsze usg?

Gość gość
ponadto lekarz napisał tak jak ja wcześniej nic więcej to co było na kartce od lekarza przepisałem wszystko nic więcej nie ma i co to znaczy bo ja tego nie rozumię

Gość gość
tak robiliśmy z 5 dni temu test z apteki i dzień puźniej i wszystkie były pozytywne krwi badań nie robiła