Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alehssandra

kosmetologia-KWSPZ-2012r

Polecane posty

Hej ;)) Rozpoczynam ten wątek, ponieważ wybieram się w tym roku do tej szkoły na studia zaoczne (kierunek kosmetologia). Także mam nadzieje że znajdzie się nas trochę i sobie pogadamy :))

Gość shanizzee
jak juz skończysz szkołę to daj znać, bo mam pokój do tapetowania

Gość Moze_ten_odpowiedni
ja się wybieram do Wyższej Szkoły Tańca Góralskiego w klasie Obertasa

Witam;) też wybieram się na kosmetologię zaocznie ;d złożyłyście już wszystkie dokumenty?;p

Gość eva-la92
Cześć! Ja też się wybieram zaocznie na kosmetologię :) Miło, że ktoś założył taki wątek bo będzie nam raźniej :) Ja już wszystkie dokumenty złożyłam :)

Gość kalanie
Miałam zamiar studiować dziennie, ale zdecydowałam się na zaoczne + szkolenia + praca za jakiś czas. Sądzę, że tak będzie optymalnie. Obawiam się, że studia nie przyniosą mi nic poza stratą czasu, a na stratę czasu to ja nie mam pieniędzy.

Gość gabania
Zaczynałam kosmetologię, ale musiałam zrezygnować. Teraz wiem, że rezygnacja była świetnym krokiem - znalazłam pracę w 2 miesiące po olaniu studiów. Wcześniej zrobiłam zawodowe szkolenie stylizacji paznokcia w new nails i uczyłam się na własną rękę innych tematów. Moje koleżanki z tego samego roku, które teraz kończą studia nie mają szans na pracę - liczy się doświadczenie, a nie teoria.

Gość farnecka
Gratuluję wam dziewczyny studiów, ale pamiętajcie, że bez odpowiedniego podejścia na nich, tak naprawdę niczego się nie nauczycie. Jeśli nie będziecie szukały praktyki, chodziły na szkolenia, to w żaden sposób nie wyjdziecie na tym całym interesie na plus :(

Gość patrycja perska
Potwierdzam to co piszą koleżanki. Dobre szkolenia są wystarczające dla pracy w salonie - w zasadzie wystarczy trochę zachodu i znajdziecie zatrudnienie. Po kosmetologii nie ma pracy. Ja po samych szkoleniach w New Nails pracuję w świetnym salonie. Moje koleżanki po studiach siedzą na bezrobociu!

Gość gienia k.
Niestety, ale zdecydowana większość kosmetologów zasila grono bezrobotnych. Podobnie będzie w najbliższych latach, bo pracy będzie jeszcze mniej, tak więc nie wiem czy wasza decyzja, była faktycznie dobrym pomysłem.