Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka888888888

moja dwulatka za duzo waży

Polecane posty

Gość malinka888888888

córka ma 2 latka i dwa tygodnie i wazy 13,5 i ma wzrostu 91-92 cm , chyba za duzo waży.Apetyt ma bardzo dobry non stop woła o jedzenie-je duzo owoców bo najbardziej je lubi, slodyczy prawie wcale.Pije herbatę lekko słodzoną. ile wazą wasze dzieciaki w tym wieku bo moze niepotrzebnie się martwię.

Gość Moja córka
ma 16,5 miesiąca i waży 11,5 kg , jest szczuplutka i ma 83 cm wzrostu ....Jest niestety niejadkiem ale parametry według lekarza ma bardzo dobre.

Gość bvfdvbds
A na jakiej podstawie mówisz, że waży za dużo bo chyba nie na podstawie siatek centylowych. Moja córka ma 2 lata i waży 13 kg. Wszystko jak najardziej prawidłowo.

Gość malinka888888888
jest na 90 centylu wagowo i wzrostowo na 97

Gość andromedamion
W siatkach się mieści. Mój dla odmiany ma 97cm i 12kg wagi,a ma 25miesięcy,więc za wysoki i za chudy... nie martw się autorko.

Gość moja mała
waży ponad 12 kg, 18 m-cy i jest szczupła ;-) jest wysoka /85cm/ ma sporą głowę, wogóle jest duża, ale szczupła. Wiele zależy od budowy dziecka. Nie wydaje mi się dużo 13 kg w dwa latka... Starsza dla odmiany zawsze miała centyl 25 i była drobnica ;-) a teraz dojrzewa i nie należy do chudzielców ;-)

Nie wiem jak robi to mój 2latek ale waży 16kg a wcale tego nie widac-nawet kosci mu za żebrach wystają;) 12 kg ważył na rok

Gość moi synowie tez maja
moj za 3mce bedzie mial 2 lata i ma 16kg a wyglada chuuudo tylko brzuszek ma sterczacy a nozki i raczki chude

to co bedziesz glodzic bo wg ciebie za duzo wazy ? moj na 2 lata mial 16,5kg Miss.M mój ma teraz 32 miesiące i ma 18,300 i ani jednej fałdki tłuszczu wręcz ładnie można wyczuć zebra :D i powiedz mi gdzie on te kilogramy ma hehe jest na 97centylu albo poza ale nie patrze na jakies siatki bo kazde dziecko rosnie i przybiera swoim tepem matwilabym sie gdyby byl gruby lub byl na 15 lub 3 centylu

Gość hfkgkgjsyeugcbdg
Kokusia moja córka jest na 10 centylu wagowym i na 97 wzrostowym i się nie martwie bo idzie tak caly czas a to jest najistotniejsze - żeby nie było skoków! A morfologii mogliby jej wszyscy włącznie ze mną pozazdrościc wiec nie wiem dlaczego dziecko z wagą na 10 centylu ma być gorsze od dziecka na 97 :o Autorko nie martw się! Syn mojej siostry ma 8 miesiecy i waży 12 kg!!! To jest powód do zmarwtein!!! Tym bardziej że urodzil się z wagą 2,5 kg :o

niepotrzebnie się martwisz - dziewczyna jest wysoka to normalne, że będzie ważyć swoje - w tym wypadku popatrz jak wygląda, a nie na to co waga pokaże