Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bnh

jak domyć butelke niemowlaka ?

Polecane posty

Gość bnh

mam pytanie czym mogę domyć butelke swojego dziecka ?? małemu podałam kilka razy soczek marchewkowy i butelka brzydka się zrobiła. płyn do naczyń nie daje rady czy mogę umyć ją Ajaxem w proszku lub cifem ? jakie macie sposoby ?

Gość to i ja cosik powiem
To musi być żart,albo głupie prowo,ale z drugiej strony mam w pracy kobietę lat pięćdziesiąt pare,która kubek myje domestosem,żeby nalotu z herbaty nie miał,a parówkę do mikrofalówki włożyła w folijce i zdziwiona,że zrobiła bum,podobnie jak wcześniej jajko,więc może jesteś jej córką ... wyrzuc butelkę lub już zawsze używaj do picia soków,bo one barwią. Nie,nie można uzywać do mycia butelki cifa ani nic podobnego.

Gość bnh
dziękuję !!

kwaskiem cytrynowym może, sokiem z cytryny,albo octem potrzeć i na trochę zostawić i potem dokładnie wymyć bo osad po herbacie to octem się odmywa

O boże kreta nasyp...sama umyj sobie ajaxem kubek i pij z tego ja mialam 3 butelki,jedna była do marchewkowych soczkow,jedna do mleka a 3 do innych soków i herbatek

cif nie jest do butelek ani do rzeczy ktore maja taki kontakt z ludzkim organizmem

Gość kup nową
.

Gość kup nową
bedziesz miała 2 - jedna do mleka - druga do soczków

Gość Póki co jest mały
Ja mam jedną butelkę z pomarańczowego plastiku a do tego dwa smoczki tylko do tej butelki . Każdy detergent a w tym tak silne jak ajax czy cif to chemia którą nie wolno stykać z naczyniami stołowymi , sztućcami a tym bardziej z plastikiem który chłonie każdy ogresywny , ścierający środek.

ja zrobiłam tak: mam 2 butelki do herbatki/soczku-dużą i małą butelkę do mleka i butelkę do zupek, bo one też farbują i takim układem nie martwię się "brzydką butelką" tylko szklane się nie zabarwiają tą przeznacz do soczku i po kłopocie :)

Gość gość
Butelka do zupek?

Gość dferfefe
dlatego najlepsze były szklane butelki...

Gość gość
Do podawania soków podaje się małe szklane butelki (jeżeli same podajemy) albo kolorowe butelki np, NUK gdzie należy przypasować smoczek dla niemowlecia i po sprawie. Smoczek też zafarbuje ale można do tego celu kupować kauczukowe.

Gość gość
kup nową i nie wlewaj soczków do niej! nie da się tego niczym domyć. na takie soki kup kubek niekapek.

Gość gość
sola i ogolnie to kup sobie taki plyn do mycia akcesoriow dzieciecych NUK kosztuje ok 16 zł i tak jak ci tam wyzej radza-kup butelke ktora jest zabarwiona zeby nie bylo widac albo miej ta jedna przeznaczona tylko do sokow

Gość gość
Wez proszek do pieczenia wlej troche przegotowanej wody i umyj to szczotka do butelek, :) butelki beda czyste

Gość gość
roztworem wody z octem 2:1, a potem dokładnie umyć i wyparzyć

Gość gość
Hahahahahah cifem???? Masakra hahahah

Gość gość
jakby mi ktos cifem butelke umył to by od razu wyladowała w smietniku