Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lietta2

LECZENIE ZĘBA-PYTANIE

Polecane posty

Mam do Was pytanie odnośnie zęba z duuużą dziurą :(. Wychodowałam sobie wielką dziurę w zębie (wiem wiem głupia) ale jakąś nie przywiązywałam większej uwagi do zębów do czasu aż zaczął boleć, zajrzałam i niestety...ujrzałam dużą dziurę :( jestem załamana, chciałabym wyleczyć go tylko czy się da? boje się, że jak pójdę do dentysty (wizytę mam już umówioną) to powie mi, że trzeba wyrwać, bo nie da rady już nic z nim zrobić. Czy ktoś z Was miał może dużą dziurę? no i czy da radę wyleczyć tego zęba? wiem, że czeka mnie leczenie kanałowe jak już coś, wszystko byle tylko nie wyrwanie :(

Gość jeśli boli to znaczy
że nie jest martwy, da się :) dentyście nie takie rzeczy naprawiali

Gość jeśli boli to znaczy
*dentyści, sorry, ale po piwie jestem :)

Gość dsdsdsdfdffffffffffffffff
Kanałowo na pewno ci wyleczą jak masz na to pieniądze.

Tak tylko, że ta dziura jest tak dużą, że nie mogę sobie wyobrazić wypełnienia jej. Ten ząb jest teraz w kształcie litery U ( mniej więcej)

Jestem tak na siebie zła! jak można doprowadzić zęba do takiego stanu! masakra :(

Gość no więc musisz
iść jak najszybciej do dentysty, to nie jest epoka kamienia łupanego, da się wyleczyć, ale im szybciej pójdziesz tym lepiej

Byle korzeń dało się uratować to już można kombinować. W cennikach jest np. takie coś jak odbudowa zęba na wkładzie z włókna szklanego, albo coś innego ci przykleją. Ludzie mają zęby np. złamane i na korzeniu też jakoś się je odbudowuje. Widziałam takie zdjęcia.

I tak do kanałowego robi się dużą dziurę żeby do korzeni dotrzeć. Ja jak miałam kanałowe to środek zęba miałam pusty podczas wyciągania korzeni. Olbrzymia dziura, nie od próchnicy, tylko wywiercona, a ząb mam ładnie zrobiony i do dzisiaj nic z nim się nie dzieje.

No to dobrze pocieszyliście mnie, a już myślałam że będę szczerbata :/

Gość ania_rzeszów
zawsze jak jest dziura w zębie trzeba ją jak najszybciej załatać u dentysty, ja myślałam, że stracę ząb a pani z http://www.nzozalmadent.pl stwierdziła, że ząb można uratować wykorzystując włókna szklane, technika na nasze szczęście idzie do przodu

Gość Nigiri
spadaj z tym reklama! :O odgrzebujesz tematy i spamujesz zgloszone do usuniecia

Gość gość
hej, leczyl ktos z was zeby tutaj www.truszel.pl/? mam wizyte za tydzien i boje sie mega ;(

Gość gość
ja leczyłam - nie bój się ;) nic nie boli, dentyści są mega uprzejmi i nie zrobią Ci krzywdy :)

Gość Trnolakan
A co myślicie o tym? Dolna ósemka miała dziurę ale to zlewałam.. potem zaczeła boleć bo była już wielka locha i poszłam do dentystki-powierciła :( i załatała. Obejrzała wszystkie zęby, poinformowała że w lewej górnej 8 też jest już początek dziury i na zewnetrznej stronie prawej górnej 8 też ciemna plamka sięvpojawiła (faktycznie-dopatrzylam ze sa ubytki), ale uslyszalam ze poki co nie bedzie mi tego robic bo jesZcze nie ma takiej potrzeby. Co o tym sądzicie? Wiem ze prochnica nie ustaje, ona wciaz postepuje..

Gość gość
Sądzę że dziura jest jeszcze mała i pewnie za pół roku trzeba, będzie ją zaplombować.