Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BlackRequiem

Rysunki na zamówienie!!!

Polecane posty

Gość BlackRequiem

Jeżeli ktoś potrzebuje wykonać jakiś rysunek lub chce po prostu ładny i nietypowy "kawałek kartki" na ścianę, to ogłaszam, że mogę wykonywać takie oto rysunki ołówkiem (nie kredkami, nie farbami, gdyż tylko ołówkiem potrafię coś nakreślić:), format dowolny (choć najlepiej czuję się w formacie A4) cokolwiek sobie zażyczycie. Uprzedzam, że z pamięci nie potrafię czegoś narysować, potrzebuję jakiegoś pierwowzoru na którym mogłabym się oprzeć, jeżeli ktoś byłby zainteresowany taką ofertą (a naprawdę tanio, gdyż nie jestem profesjonalistką, ale w każdy rysunek wkładam duszę i serce:) to piszcie! PS. Jeżeli ktoś chciałby zobaczyć jak rysuje, to proszę podać maila, ja wyślę przykładowe prace ( podkreślam, że wszystko co rysowałam nie jest wymyślone przeze mnie, są to przerysowane obrazki znalezione w internecie, ale wszystko moim własnym ołówkiem, na mojej kartce i moją dłonią:) a jeżeli się spodoba, to uskutecznimy dalszą konwersację na temat ewentualnego zamówienia:)

Gość czy jestes prawiczkiem
oh,to ja sie zglaszam do malowania tych rysunkow farbami, akwarelkami :)

Gość BlackRequiem
Jeżeli chodzi o mnie to musiałabym najpierw zobaczyć zdjęcie, żeby stwierdzić czy dam radę, bo w rysowaniu twarzy nie jestem najmocniejsza, ani nie mam dużego doświadczenia

Gość BlackRequiem
Nie mam na żadnej stronie, a z moim komputerem to by mi chyba wieki zajęło żebym cokolwiek wrzuciła więc zostaje tylko scan przesłany na maila

Obejrzałam Twoje rysunki, są całkiem niezłe :) Można wiedzieć, ile masz lat? Na Twoim miejscu założyłabym sobie deviantarta żeby promować swoją sztukę.

Gość czy jestes prawiczkiem
a mozesz wrzucic je tutaj? z checia zobacze. majowa panna moglabys wrzucic jak sie autorka zgodzi? na jakas voile czy gdzies

Gość BlackRequiem
Dziękuję:) Mam 17 lat, myślałam o tym, ale tak jakoś schodzi i nie mogę się zebrać...poza tym często wchodzę na tą stronę oglądać prace...jest ich tam tyle i są takiej jakości, że mam bardzo nikłe szanse, żeby moje były zauważone Czekam, aż zrobię jakieś wybitne dzieło (a nuż może mi się uda) z którego będę naprawdę dumna, to wtedy je wrzucę:)

Gość BlackRequiem
Bez problemu, proszę wrzucać:)

Gość idealia&*
moje na e-meila będzie szybciej startnow@interia.pl gdyby coś ,ja bardzo chętnie "zamówiłabym" taki rysuneczek

BlackRequiem: Deviantart jest fajny, bo można prosić innych userów o ocenę i konstruktywną krytykę, chociaż faktycznie ciężko się wybić. Ja tam jestem dwa lata już i jestem zadowolona :)

OOO super! jak widzę to ,aż nie wierze,że nie jesteś profesjonalistką.Bardzo ładne wykończenia ,te zacieniowania ,są ok jak najbardziej.Mam nadzieję,że znajdziesz czas coś tam zmalować dla witaminki:D A ile czasu Ci to zajmuje ,i czy malujesz od "tak sobie" czy masz tzw"wenę twórczą"

Gość BlackRequiem
idealia&*: wysłałam Ci na maila przykładowe prace:)

Gość tańcząca kropa 89
jjjjjjjjjjjjjjej śliczne !!!

Bardzo fajnie to wygląda, tylko szkoda, że jak mówisz to są tylko kopie, a nie oryginalne projekty. Skoro masz rękę do rysowania, to czemu nie zaczniesz wymyślać własnych rysunków? wydaje mi się, że na Deviantart kopiowanie cudzych pomysłów to trochę za mało, przydałaby się jednak własna kreatywność. 🖐️

Ale z głowy rysować jest bardzo ciężko, sama też rysuję i wiem co mówię, ciężko sobie samemu wyobrazić np, prawidłowe światłocienie... Rysowanie z wyobraźni to już wyższa szkołą jazdy, większość twórców których znam, na czymś się zawsze wzoruje.

Ale z głowy rysować jest bardzo ciężko, sama też rysuję i wiem co mówię, ciężko sobie samemu wyobrazić np, prawidłowe światłocienie... Rysowanie z wyobraźni to już wyższa szkołą jazdy, większość twórców których znam, na czymś się zawsze wzoruje.

Gość BlackRequiem
Majowa Panno, a mogłabym zobaczyć Twój profil i Twoje prace? Może mnie zmobilizuje do założenia tego konta :) hm...tak naprawdę to trzy godziny pracy nad takim rysunkiem i jest gotowy...choć czasem sama się dziwię dlaczego tak krótko mi zeszło;p Nie, chyba nie muszę mieć weny, po prostu chęć do narysowania czegoś, wtedy szukam jakiegoś obrazu w internecie i jak któryś mnie zainteresuje to biorę się do pracy:) Dziękuję za opinie:)

Gość BlackRequiem
Wiem, że to nie to samo, co własne rysunki i owszem - czuję pewien niedosyt...ale nie potrafię jeszcze rysować z głowy, może nigdy mi nie będzie to dane, bo jak to powiedziała Majowa Panna - to kwestia umiejętności wyobrażenia sobie światłocieni, wyobraźnia przestrzenna, a tego jeszcze niestety nie potrafię, choć mam nadzieję, że uda mi się to z czasem wyćwiczyć...

niezłe są te rysunki, tylko musisz dużo ćwiczyć :) i może na większe formaty się przerzuć? a4 to takie trochę dziubdzianie też mam na da konto ale tylko tabletowe rysunki wrzucam bo innych nie mam jak, nie mam dobrego aparatu ani skanera

no wiesz, zakładasz, że z takiej a takiej strony pada światło na rysowany obiekt, a potem na wypukłych elementach robisz cień z przeciwnej strony, a na wklęsłych - odwrotnie. światłocień jest prosty jak budowa cepa. wydaje mi się, że większym problemem są np. właściwe proporcje ciała i twarzy, ale jak każdą inna rzecz, można to wyćwiczyć tylko w jeden sposób - próbując, próbując i próbując do upadłego, aż nie zacznie wychodzić. zacznij coś rysować z głowy - wiadomo, że ileś tam pierwszych projektów będzie nieudanych, ale potem dojdziesz do efektów. a jeśli nigdy nie zaczniesz, to nigdy nie dojdziesz. każdy rodzaj rękodzieła wymaga nabrania wprawy przez ćwiczenie, czy to rysowanie, czy haftowanie, rzeźbienie czy cokolwiek innego.

Gość BlackRequiem
właśnie wiem, mam w planach narysować coś na większym formacie:) Majowa Panno - świetne te rysunki są! :D

jednak światło jest chyba najważniejsze bo proporcje to tylko jak chcesz rysować ludzi z wyobraźni, ale jeśli chodzi o postać to najlepiej na żywych modelach ćwiczyć a rysunki z wyobraźni to nie muszą być ludzie i mieć idealnych proporcji taki jeden człowiek, którego prace lubię bardzo http://torvenius.deviantart.com/gallery/12445827

Gość BlackRequiem
anyżówka *: ja jeszcze tylko podkreślam, że nie mam żadnej wiedzy praktycznej jeśli chodzi o rysunki, światłocień itd. i wiem, że to w sumie nie robi większego problemu wyobrażenie sobie takiego czegoś...ale większy problem mam po prostu z przeniesieniem tego na papier Rysuję bo to lubię, więc będę ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć - praktyka czyni mistrza i to święta prawda Dzięki za rady - na pewno pomogą:)