Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xmagdaaax1

dieta

Polecane posty

Gość xmagdaaax1

no więc mam takie pytanie... obecnie jestem na diecie... staram się nie przekraczać około od 500-600 kcal. wiem że to mało ale mi to wystarcza. :) jem tylko ; razowy chlebek na śniadanie z szynką drobiową i z ogórkiem i sałatą, na obiad warzywa na parze, wiecie, brokuły, kalafior i marchewka, a czasem zamiast warzyw to ugotowaną pierś z kurczaka. a na kolację, około 17 jogurt Activia 0 % , lub serek wiejski. ogólnie to nie jem ; białego chleba, ziemniaków, makaronu, ryżu, smażonych mięs, nie jem fast food'ów. i staram się unikać słodyczy, ale szczerze.. lubię sobie raz w tygodniu zjeść 3 kosteczki czekolady, czy małego rogalika seven days.. dodam że codziennie jeżdżę na rowerze, po 2 godziny. więc- czy ja spalam te kalorie które zjadam? Wiem że to może głupie pytanie, ale nikt mi nie udzieli na nie odpowiedzi. :( , czy jak zjem sobie serek wiejski ( 81 kcal) i pójdę na rower na 2 godziny to czy to spalę? czy te kalorie nadal mi się odłożą i przytyję? I czy właśnie od takich trzech kostek czekolady mogę przytyć? :( lubię sobie zjeść raz w tygodniu trochę czekolady, ale dosłownie trochę, jakieś 4 kostki.. nie jem całej tabliczki. ' a potem idę na rower i jeżdżę w szybkim tempie 30km/h przez 2 godziny. Jak myślicie dziewczyny? Co mam robić? :(( z góry przepraszam, nie chcę abyście pomyślały że jestem głupia. :(

Gość oj kobitko
skoro znasz ilość kalorii w produktach, które jesz to teraz poszukaj sobie w necie ile spalisz jeżdżac na rowerze w tempie np 15 km/h przez dwie godziny. Zakładajac ,ze jest to ( tu biorę trochę z kapelusza ale to chyba nie mijam sie dużo z prawdą ) 500 kalorii to sama widzisz,że jest to tyle ile dostarczasz organizmowi przez cały dzień

Gość xmagdaaax1
pokazuję mi że jak jeżdżę 2 godziny ( mam rower stacjonarny) to potrafię spalić od 1500 kcal do 1800 kcal. bo jeżdżę w szybkim tępie od 30-35km/h

Gość oj kobitko
czyli nieźle napie.. długo już tak fikasz ???

Gość xmagdaaax1
muszę ci powiedzieć że od 3 tygodni.. codziennie. :) i naprawdę polecam. muszę ci powiedzieć że moje uda wyglądają coraz lepiej.. bałam się że tak jak pisały dziewczyny że będą one umięśnione i w ogóle.. ale właśnie nie są umięśnione jak u kulturysty. ;) mają ładny zarys mięśni. :) i jeszcze właśnie jestem cały czas na diecie. < nie chcę się chwalić ani nic w tym stylu> ale nie mam już żadnych dobrych spodni.. każde mi strasznie wiszą, spadają, są za duże.. :D

Gość oj kobitko
pytam sie, bo niespecjalnie wierze w to czy długo wytrzymasz takie obciążenie

Gość oj kobitko
nooo, 3 tyg to długo !

Gość xmagdaaax1
czy ja wiem czy jest to takie duże obciążenie.. jeżdżę na najniższych przerzutkach, a tępo od 30-35km/h wcale nie jest męczące.. widzę efekty, i mam jeszcze większą motywację. :P

Gość xmagdaaax1
no. już jeżdżę tak z jakieś 3 tygodnie. cały czas w takim tempie. :) muszę przyznać że początki były troszkę ciężkie i męczące, bo jak pośladki strasznie mnie polały, i miałam zakwasy, ale tylko przez 3 dni. potem już coraz lepiej. już nie bolą mnie pośladki, ani nie mam zakwasów. dzisiaj nawet jeździłam w tym tempie 2 godzinki i 40 min, co spaliło mi 2000 kcal! :D

Gość oj kobitko
kurde frak :) Spokojnie mogłabyś jeść więcej. Chcesz utrzymać aktywność fizyczną na dłużej ? Powinnaś o tym pomyśleć

Gość xmagdaaax1
wiesz.. muszę Ci powiedzieć że wystarcza mi to jak teraz jem , i mam energię na jazdę na rowerze. :) wiesz, bo zależy mi ta tym że tak się wyrażę żeby zgubić oponkę na brzuchu, szczerze to już mi mówią że wyglądam jak szkieletor, ale nie ma to jak rodzinne kłamstwa.;) dlatego właśnie nie chcę jeść więcej. i chcę jeździć jak najwięcej. :D chociaż mówią mi że jeżdżę za dużo i za często, że ponoć więcej nie znaczy lepiej. tylko że ja już widzę bardzo duże zmiany, i jestem zadowolona. :D co myślisz koleżanko ? powinnam trochę przystopować? bo chciałabym się pozbyć oponki na brzuchu.. tak jak mówiłam ograniczam tłuszcze, skrobia, węglowodany.. no i ten mój rowerek. :) i powiedz mi jeszcze, czy robię błąd jak zjadam sobie kostkę czekolady raz w tygodniu? :(

Gość oj kobitko
ok, absolutnie nie robisz błędu z tą kostką :) Wiele osób natomiast przejechało się na efekcie jojo. Dieta 500 rozregulowywuje metabolizm. Po czymś takim albo bardzo, bardzo stopniowo wracasz do bardziej kalorycznej diety ,albo tyjesz z powietrza. Dlatego radze utrzymać aktywność fizyczną

Gość xmagdaaax1
nie mam zamiaru zrezygnować z aktywności fizycznej! :) no co ty. ;) będę codziennie jeździć, :D , stopniowo zwiększając kilometry.. i uff.. ulżyło mi... Dziękuję Ci bardzo za pomoc. :)