Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wabrinka

ciekawa jestem jak sobie radzą kobiety w moim wieku w podobnej sytuacji

Polecane posty

Gość wabrinka

mam teraz prawie 20 lat i dwoje rodzeństwa, są w wieku 11 i 6 lat , siostra ma 11 lat a brat ma 6 lat, mieszkamy , powiedzmy egzystujemy w woj. świętokrzyskim w bardzo małej wsi, powiedzmy że jesteśmy za wsią i tu są trzy chałupy, czyli przysiówek z jednym słupem energetycznym działającym i mamy światło w chałupie jako dwie żarówki, a dwa lata temu w czasie burzy spalił się doszczędnie nasz dom, chałupa się spaliła w kilka minut i tylko komin został i po burzy na zawał serca zmarł nasz ojciec w wieku 53 lat i za ojcem do grobu za pięć miesięcy poszła nasza matka, więc zostaliśmy sami , w pożarze spaliły się krowy i kozy oraz kury i kaczki , jebnęło i poszło wszystko z dymem w kilka minut, jedynie maszynę do szycia dałam radę uratować i pamiątki rodzinne , kołdry i poduszki do tej pory śmierdzą dymem ale na deskach śpimy i można wytrzymać , dla siostry i brata stałam się matką, ocalała piła mechaniczna i teraz kroję drewno na kawałki i wrzucam do pieca żeliwnego, zawsze trochę cieplej i można pod fajerką zupę ugotować, wczoraj sąsiedzi przynieśli dwie kury i będzie fajny obiad :)) wczoraj listonosz przywiózł list z Sądu, żeby dzieciaki, czyli siostra i brat muszą pójść do domu dziecka jako nieletni ale ja nie chcę aby tam poszli , ja skończyłam tylko dwie klasy liceum i nie znam się na prawie ale jako dorosła kobieta chciałabym moje rodzeństwo zatrzymać i nie zgadzam się aby poszli do domu dziecka , bardzo proszę podpoowiedzcie dobrzy ludzie , gdzie powinnam napisać pismo aby dzieciaki przy sobie zatrzymać i zostać ich 'mamą zastępczą' aż dorosną ?

Gość wabrinka
nafta w lampie się dopala, przepraszam za marudzenie, dzieciaki chrapią dobranoc wszystkim, heyka

Gość ale przynajjmniej
internet macie ;)

Gość wikoriaOrban
Nie szukasz pracy ? Będę potrzebować porządną skromną dziewczynę do sklepu (ubrania) Praca od 10 do 19 pensja do uzgodnienia. W Warszawie. Starczy Ci na wynajęcie pokoju i życie